Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.04.2017 17:00

21.kolo, Divize A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

8.0

Nápoje

10.0

Jídlo

10.0

Hrací plocha

10.0

Zázemí

10.0

FOTO: Ve znamení penalt, Čížová v Ostrově ztratila jeden bod a obránce Fenyka


Branky


89. J. Tolar - 27. M. Jirouš (p.)
0

Dva pokutové kopy v základní hrací době a jako bonus penaltový rozstřel. Zápas v Ostrově zkrátka musel čtyři stovky příchozích diváků bavit! Šťastnější nakonec odcházeli hráči Čížové, kteří berou dva body. Za ně však zaplatili tvrdou daň.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Jirouš bezpečným exekutorem

Rozdíl mezi oběma týmy v tabulce nebyl po celý zápas vůbec vidět. Ostrovští se do týmu s bývalými ligovými plejery pustili s vervou a byli mu vyrovnaným soupeřem. V 18. minutě měla Čížová k dispozici rohový kop poté, co Liška chybně odvrátil míč pouze k Jiroušovi. Po centru Jandy musela domácí obrana následnou střelu jednoho z hráčů v růžovém zachraňovat na brankové čáře!

 

V 25. minutě utekli domácí na pravé straně a k odraženému míči se dostal ve vápně Dušek. Jeho ránu na poslední chvíli zblokoval Novák na rohový kop! Za dvě minuty se do pokutového území domácích vřítil Janda a brankář Süttö se mu vrhl pod nohy – faul a penalta. K té si stoupl, jako tradičně, Martin Jirouš a bezpečně ji, jako tradičně (prozatím), proměnil.

 

Ve zbytku prvního poločasu se sice Ostrováci snažili o vyrovnání, čížovskou obranu však ani vážněji neohrozili, natož aby ji překonali. Jihočechům jako by zároveň stačilo jednobrankové vedení, a tak se příchozí diváci nedočkali nějaké větší šance ani na straně druhé.

Jirouš ne tolik bezpečným exekutorem

Utkání skončilo v 55. minutě pro hostujícího Fenyka. Ten sice fauloval a uviděl žlutou kartu, při zákroku se však sám zranil a s bolestivou grimasou musel odstoupit. Hned za dvě minuty pro fotbalistu Čížové přijela záchranná služba, aby ho převezla do nemocnice na podrobnější vyšetření pravé nohy. To nakonec odhalilo zlomeninu. „Je to náš klíčový hráč na defenzivu, hraje na specifickém postu defenzivního halvu, nevím, jak ho nahradíme,“ lamentoval vedoucí Čížové V. Vávra.

 

V 58. minutě nedokázali domácí Horváthem odvrátit míč po standardní situaci a následný závar skončil dle názoru sudího rukou Nýbera a druhou penaltou v zápase pro Čížovou. Jirouš však tentokrát zaváhal a nechal vyniknout domácího gólmana Sütta!

 

Ostrovští bojovali o vyrovnávací gól a v 72. minutě k němu neměli daleko. Pachta posílal míč do druhé vlny a na poslední chvíli ho obrana Jihočechů dokázala odvrátit před dobíhajícími hráči v modrobílém.

 

76. minuta nabídla úsměvuhodnou situaci. Hostující gólman Satrapa držel míč, Diviš se potuloval v jeho blízkosti a trochu mu ztěžoval pozici pro rozehrání. Satrapa si stěžoval u rozhodčího, ten však odpískal přímý kop pro domácí za příliš dlouhé držení balónu! Z hranice velkého vápna však ostrovský exekutor Tolar trefil pouze zeď a dorážku poslal mimo.

 

V poslední čtvrthodině zápasu si domácí vytvořili tlak a do pokutového území Čížové létal jeden balón za druhým, přesto je Jihočeši dlouho dokázali odvracet. Až přišla 89. minuta a Jan Tolar, který zaslouženě vyrovnal na 1:1 po Koberově centru od rohového praporku!

Show na sedm sérií

Trenér Ostrova Ivan Filip sáhl v poslední minutě hry také ke střídání gólmanů a na rozstřel se tak připravil Vaněček. První zaváhání přišlo ve druhé sérii, a to ze strany čížovského Rozhoně, který napálil jen tyč Vaněčkovy klece. Pozadu nezůstal ani domácí Diviš, toho pro změnu vychytal Satrapa!

 

A show pokračovala – Dvořák si stoupl k míči jako třetí jihočeský exekutor a Vaněček jeho pokus zneškodnil. Klaus na straně druhé však netrefil bránu! Aby toho nebylo málo, trenér Filip opravdu věděl, co dělá. Ve čtvrté sérii totiž Vaněček zneškodnil Zahrádkovu střelu a přiblížil Ostrovské k druhému bodu!

 

Ten však nepotvrdil pátý domácí exekutor Novotný, když Satrapa lapil balón mířící k tyči. Rozhodla sedmá série a gólman Čížové, když si proti Glancovi vybral tu správnou stranu a zajistil Sokolům druhý bod.



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Čížová
Vedoucí V. Vávra: „Byl to pro nás nešťastný zápas, ale nehráli jsme dobře. Nedali jsme druhou penaltu v zápase, ale ta situace byla poznamenaná z chvíle předtím, kdy si Fenyk v souboji zlomil nohu a odvezla ho záchranka. Děkujeme Satrapovi, byl strůjcem dvou bodů. Směrem dopředu jsme dobře nehráli, i vzadu máme mezery. S dvěma body jsme po tom všem spokojení, i přes vyrovnávací gól v 89. minutě. Hráli jsme na krásném hřišti, říkáme, že chceme na takovýchto hřištích hrát fotbal, ale plný počet bodů máme nakonec doma na tom našem malém hřišti, které je ještě ke všemu v takovém stavu, v jakém je.“



Počet diváků: 400. Rozhodčí: Krejsa Josef - LEŠKA Martin, AUBRECHT Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.