Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.04.2017 16:30

20.kolo, Divize A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

8.0

Nápoje

8.0

Jídlo

8.0

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Dvě penalty v závěru - obě neproměněné! Motorlet zaváhal v Jankově


Branky


0

Dramatický zápas mají za sebou a nesmírně cenné tři body zase v kapse. Jankovští fotbalisté se vzepřeli papírovým předpokladům a vybojovali vítězství nad favoritem z Jinonic. Nic na tom nezměnila ani neproměněná penalta v posledních okamžicích zápasu, hosté totiž zaváhali také!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dvě překvapení pro Motorlet

Dalo se očekávat, v jakém duchu se zápas bude odehrávat. Na jaře neporažený Motorlet byl jasným favoritem a v sestavě s Rajnochem to od úvodních minut dokazoval. Byl mnohem silnější na míči a nebezpečnější v zakončení.

 

V 5. minutě se po rohovém kopu dostal k hlavičce Salašovič a Hejníček v domácí brance se musel sakra natahovat, aby i s pomocí břevna vytáhl míč na další rohový kop. Sílu v kombinaci předvedli hosté v 9. minutě, kdy na konci povedené akce centroval Rajnoch a Podzemský pálil z voleje nad branku Jankova.

 

Jihočeši se do blízkosti hostující branky zpočátku dostávali jen výjimečně, poprvé po čtvrthodině hry. To Rajnoch fauloval Šebelku, jenže z nařízeného přímého kopu mířil sám faulovaný pouze do zdi. Další pološanci měl Jankov v 26. minutě, když Rytířův střílený centr nedokázal Bürger usměrnit do sítě.

 

I přes evidentní převahu Motorletu v poli šli do vedení domácí fotbalisté. V 34. minutě po Šebelkově centru hlavičkoval Bürger, Grégr v hostující brance výborně zakročil, avšak míč vyrazil jen před sebe a dorážející Lukáš Voráček jako hladový vlčák poslal "loktu" pod břevno - 1:0. Inkasovaná branka Motorlet ještě více nakopla a hosté se do Jankova řádně zakousli.

 

V 37. minutě po centru z levé strany na zadní tyči zakončoval Sodoma, ale Hejníček měl svůj den. Ten i s obrovskou dávkou štěstí odolal o další tři minuty později, kdy se po Podzemského střele odrazil míč od Sodomy přímo do Hejníčkových nohou. Z protiútoku střílel Tomáš Smékal doprostřed branky, kde byl připravený Grégr. V 43. minutě byli hosté blizoučko vyrovnání, když Jiří Sodoma překonal Hejníčka, ale šourající se míč do domácí branky dokázal těsně před brankovou čárou odvrátit do bezpečí Lošek.

 

Sotva si domácí fans oddechli, mohli ze sebe vypustit podruhé v utkání velký kotel emocí. Voráčkův odkop do otevřené obrany Motorletu využil Tomáš Smékal k sólovému úniku přes půl hřiště, které zakončil, jak se na správného kanonýra sluší a patří – 2:0.

Penaltové drama v závěru

Jankov v poločase překvapivě vedl o dvě branky, ale byl si plně vědom, že ho čeká ještě dlouhých a převelice těžkých pětačtyřicet minut. A pro domácí tým se stalo asi to nejhorší, co mohlo. Již v 51. minutě totiž došlo ke snížení stavu. Kotrba poslal z pravé strany pěkný centr a Jiří Sodoma se tentokrát hlavou trefil přesně – 2:1.

 

Celá druhá půle se nesla v dobývání jankovské obrany v čele s výborně chytajícím Hejníčkem. Domácí neměli chvilku na oddych a stále odvraceli útok za útokem. Jednu z největších šancí si hosté vytvořili v 72. minutě střídajícím Měskou, ale díky parádnímu zákroku Loška Jihočeši znovu odolali. V 84. minutě měl vyrovnání na hlavě Sodoma, jenže v brance Jankova stál pozorný Hejníček.

 

Vrchol parádního zápasu přišel v posledních minutách. Chybu jednoho z hostujících zadáků využil Tomáš Smékal k dalšímu úniku, který hasil gólman Grégr faulem v pokutovém území. Běžela 89. minuta a Jankov měl na noze matchball. Respektive Sedlic, který však pokutový kop nekopl příliš ideálně a Grégr ho vychytal.

 

Rozhodnuto nebylo, což se v tříminutovém nastavení potvrdilo. V 91. minutě se totiž faulu v pokutovém území dopustili domácí a výhodu penalty a vyrovnání měl tým z hlavního města. V ochozech se nejednomu příznivci dělalo mdlo a největší pozornost padla na duo Sodoma –Hejníček. Jankovský gólman potvrdil skvělý výkon a Sodomův pokus vyrazil!

 

V Jankově vybuchla atomová bomba radosti, podceňovaný Jankov porazil s obrovskou dávkou štěstí favorizovaný Motorlet. Hezké gesto proběhlo po závěrečném hvizdu, kdy neúnavně fandící kotel domácích příznivců uznale vyvolával hostující celek, jehož hráči mu na oplátku zatleskali!

 

Zdroj: Oficiální web klubu SK Jankov, upraveno redaktorem



Ohlasy k zápasu


SK Jankov
Oficiální facebookový profil klubu SK Jankov: „Panečku, to bylo drama. Každý, kdo nedorazil, musí litovat. Po gólech Lukáše Voráčka a Tomáše Smékala jsme v poločase vedli 2:0, i díky velkému štěstí, které při nás stálo při zakončeních pražského týmu. V 51. minutě Motorlet snížil, ale drtivou zátěž na nervovou soustavu přichystali hráči do samotného závěru zápasu. V 89. minutě neproměnil pokutový kop Patrik Sedlic, a když v 91. minutě dostali stejnou výhodu hosté, bylo nám do breku. Jenže čaroděj Lukáš Hejníček ji Sodomovi chytil a v Jankově vybuchla atomová bomba radosti.“

FK Motorlet Praha
Trenér M. Poustka: „Po triviálních chybách jsme dali Jankovu možnost dvoubrankového vedení, nehráli jsme dobře, i když jsme měli šance včetně penalty. Jediný hráč, který snesl měřítko, byl gólman Grégr. Musím pogratulovat soupeři, roli favorita jsme absolutně nezvládli.“



Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.