Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.03.2017 10:15

16.kolo, Divize A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

6.5

Nápoje

6.5

Jídlo

6.0

Hrací plocha

9.5

Zázemí

7.5

FOTO: Rudý start jara. Pražské derby vidělo tři červené karty!


Branky


2

V souboji Aritmy s Admirou se jiskřilo už od začátku a v jedenácté minutě přišly první tresty, když byli vyloučeni Kozel s Michálkem. Divoký zápas pak umocnil o chvíli později ostrým skluzem domácí Modr a Aritma hrála přes sedmdesát minut v devíti lidech! I přesto udržela čisté konto, v pokutových kopech pak vybojoval druhý bod tým z Kobylis.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dopolední červánky

Do pražského derby vkročili lépe Vokovičtí, na kterých bylo znát, že si v generálce na jaro zahráli na přírodní trávě. Už ve 2. minutě nebezpečně centroval Turbák a Víšek sebral míč těsně před jedním z hráčů Aritmy.

 

První větší vzruch přinesla 8. minuta, když se ve vápně Aritmy skácel Nádeníček a mohutně se dožadoval pokutového kopu, rozhodčí Ulrich však zůstal ledově klidný. „Tady rozhodčí podle mě udělal největší chybu, že nedal Nádeníčkovi žlutou kartu. Nejen lavička, ale i hráči Admiry na ten moment reagovali a chtěli penaltu. Od té chvíle to pak bylo takové rozhádané,“ popsal následné okamžiky domácí trenér Kubr.

 

A věděl, o čem mluví. O tři minuty později to totiž pro změnu zkoušel Michálek po kontaktu s Kozlem. Domácí obránce byl ovšem jiného názoru a svůj názor Michálkovi také pečlivě vybarvil. Oba znepřátelení „kohouti“ si pak zahráli na Zidana, srazili se hlavami a zaslouženě šli už po jedenácti minutách ze hřiště.

 

Aritma působila fotbalověji a nebezpečněji, jenže další velkou trhlinu v jejích plánech přinesla 20. minuta. Modr zajel tvrdě do Zahálky a rozhodčí znovu vytasil červený kartónek – Vokovickým tedy zbylo v poli pouhých osm lidí!

 

Co se týče gólových šancí, byla první půle skromná. Po půlhodině se Admira dostala k nadějnému přímému kopu, z devatenácti metrů ho Zahálka poslal jen těsně vedle šibenice Starečkovy brány. A když na druhé straně hlavičkoval Turák také vedle, šlo se do kabin za bezgólového stavu.

Nádeníček byl gólu nejblíže

Do první slibnější pozice se ve druhém poločase dostali překvapivě domácí. Víšek chyboval při rozehrávce a míč hodil přesně k jednomu z hráčů Aritmy. Domácí však nedokázali chyby gólmana Admiry po rychlé kombinaci využít. Turák přihrál na vápno Rybkovi, který podržel míč a počkal, než si za obranu naběhne Turbák. Tomu se ale míč zamotal pod nohy a poté trefil Víška do kolena, parádní zákrok gólmana Admiry!

 

Hostům došlo, že středem hřiště to nepůjde, a tak chtěli logicky využít své početní převahy jinak. Roztáhli hru a po jednom centru se ke střele z úhlu dostal Nádeníček, trefil ale jen břevno Starečkovy brány! V 64. minutě se za vápnem se napřáhl Horák, do jeho pokus však stačil skočit jeden z bránících hráčů Aritmy a srazit míč na roh, ze kterého také nic nevzešlo. 

Jednou nad, pak pro změnu do tyče

Početní převahu nedokázal tým z Kobylis vyjádřit ani gólovými příležitostmi, natož góly samotnými. A tak musely rozhodnout pokutové kopy. V nich bylo takřka jasno už po dvou sériích – Aritma dvakrát neproměnila a ve zbytku rozstřelu své manko už stáhnout nedokázala, protože hosté byli bezchybní.



Ohlasy k zápasu


SK Aritma Praha
Trenér T. Kubr: „Nedělám to tak často, že bych chválil po prohraném zápase. I za nepříznivého stavu, co se týče počtu hráčů na hřišti, kluci zápas odmakali a ukázali poctivý přístup. V některých fázích zápasu jsme byli dokonce lepší, mělo to od nás hlavu a patu. Pevně věřím, že kdyby nedošlo k našemu oslabení, tak jsme dnes Admiru porazili. Ale na kdyby se nehraje. Určitě bych chtěl vyzdvihnout stoperskou dvojici Hrabáka s Troníčkem, byli nějakým způsobem pod tlakem. Pak především Ambruse a Rybku, uprostřed museli pracovat za tři hráče. Celý mančaft si zaslouží pochvalu.“

FK Admira Praha
Trenér J. Tichai: „Měli jsme dát branku, soupeře utahat a udělat si větší tlak. Zápas byl hodně ovlivněn kartami, jestli byly, nebo ne, je věc rozhodčího. My jsme tu přesilovku zkrátka měli využít. Aritma připravila nádhernou trávu, za to je potřeba jí poděkovat. Nějaké dobré šance tam byly, neproměnili jsme je, ale čekal jsem, že si jich vytvoříme víc. Dozadu dobré, dopředu jsme zklamali.“



Sestavy


SK Aritma Praha
J. Stareček [-] - J. Junek [-] , J. Kozel [-] , L. Hrabák [-] , D. Baran [-] , O. Rybka [-] (77. L. Květoň [-] ) , T. Modr [-] , J. Troníček [-] , R. Turák [-] , M. Ambrus [-] , F. Turbák [-] (58. T. Volek [-] )

FK Admira Praha
P. Víšek [-] - J. Michálek [-] , M. Horák [-] , Š. Zahálka [-] , B. Nádeníček [-] , T. Majer [-] (68. P. Zolotuchin [-] ) , O. Vosický [-] (62. J. Šimek [-] ) , J. Mošna [-] (71. J. Šmidrkal [-] ) , M. Paťha [-] , S. Komínek [-] , O. Herc [-]

ŽK: 72. M. Ambrus - 43. O. Vosický , 67. M. Horák , 87. M. Paťha , 90. J. Šimek . ČK: 11. J. Kozel , 20. T. Modr - 11. J. Michálek .
Počet diváků: 188. Rozhodčí: Ulrich Tomáš - TRSKA Adam, ŠVORC Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
13. 3. 2017 12:35
Jorge, ať se na video opětovně koukám stále dokola, vidím tam vzájemnou hlavičku od obou fotbalistů a následné teatrální zkácení obou z nich, dle mého názoru rozhodčí vyhodnotil danou situaci správně. Je to však pouze můj názor, za kterým si však stojím, proto doufám, že mě pochopíte. :) Díky za komentář, redaktor Jan Laluchhttp://www.tvcom.cz/Zapas/Sport-Fotbal/Soutez-Divize-A/Pohlavi-Muzi/Sezona-2016-2017/145317-SK-Aritma-Praha,-o.s.-FK-Admira-Praha.htm (čas 19:10)
13. 3. 2017 10:47
Trenér Aritmy je čistý blázen, asi byl na jiném fotbale jestli tvrdí že to mělo od nich hlavu a patu. Admira zklamala směrem dopředu, když si neporadila s nefotbalovou Aritmou, která pouze odkopávala míče. Prosím redakci aby tady lidi četli fakta a ne bludy (viz video na tvcom.cz kde je jasně vidět, že hostující Michálek dostal hlavou do nosu ale vyloučeni byli oba hráči.)