3:4p.
(0:2)
10. P. Urban (vl.)
25. T. Poul
90. Z. Dostál
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.04.2015 17:00

20.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2014-2015


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Devadesát minut vítěze nepřineslo


Branky


46. P. Kundera , 77. R. Janoušek , 86. P. Urban - 10. P. Urban (vl.) , 25. T. Poul , 90. Z. Dostál
0
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Od úvodních minut byl k vidění fotbal solidní úrovně a diváci se nenudili. O poznání lépe začali hosté a uteklo sotva deset minut hry, co se ujali vedení, když si centrovaný míč srazil v tísní do vlastní sítě Urban – 0:1. Jiskra se pokusila o rychlou odpověď, ale Kristkovu střelu vyškrábl Dittrich na roh a po něm mířil Štoudek do břevna. Potom zase přišly poličské chvíle, ve 25. minutě se prosadil Poul (0:2) a těsně před poločasem zachránila Malého tyčka. Hned po změně stran dal domácím naději Kundera a přízemní střelou snížil na 1:2. Zápas plný vzruchu pokračoval, v 53. minutě vychytal Malý vyloženou šanci Kovářovi. Drama gradovalo v poslední čtvrthodině. Nejprve vyrovnal po rohovém kopu Janoušek na 2:2 a domácí vycítili šanci na obrat. Paclíkův pokus pokryl Dittrich, ani osamocený Bureš se sám před gólmanem neprosadil, ale v 86. minutě už vypukla litomyšlská radost, když se z trestného kopu parádně trefil Urban – 3:2. Jenže tato radost přežila jen malý okamžik, pak totiž střídající Dostál využil zaváhání domácí defenzivy a pohotovou střelou rozhodl o remíze. 

Po penaltách šťastnější hosté

V rozstřelu byli poličští exekutoři Jílek, Kovář, Klein a Stejskal přesní, za Jiskru skóroval jen Urban a Kundera, zatímco Bureš s Kristkem si vylámali zuby na Dittrichovi a bonusový bod brala po napínavém závěru Polička.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Litomyšl
Vladimír Palla (trenér Jiskry Litomyšl): Derby bylo pěkné a dramatické, jenže se špatným koncem pro nás. Začali jsme aktivně, ale hned v 10. minutě jsme nechali volný průchod do naší šestnáctky a hosté vedli. Branka nás zmrazila a od té chvíle jsme nebyli schopni si přihrát ani být důrazní v zakončení. To soupeř lehce využil ke vstřelení druhého gólu a o chvíli později nás zachránila tyčka. Tu jsme nastřelili po rohu také, ale proč po ní nedokážeme dorazit míč do branky, když putuje celým malým vápnem, je mi záhadou. O přestávce museli hráči očekávat, že z mých úst přijde dost velká bouřka, která ale měla velmi pozitivní vliv a začátek druhé půle přinesl snížení. Hráči byli jak vyměněni a zápas měl úplně jiné tempo. Podržel nás i gólman Malý, když kryl samostatný únik Kováře, a pak to byl již boj o vyrovnání. To se nám podařilo Janouškem po rohovém kopu a najednou nebyla cítit žádná únava po dohrávce v Žamberku, zato byla patrná chuť vstřelit vítězný gól. Možnosti Bureše a Paclíka ještě neskutečně vychytal Dittrich, na nádherný trestný kop Urbana už nestačil. Bohužel, výhra nám ale nebyla dopřána a Polička vzápětí vyrovnala. Penalty, to je loterie, ale co předvedl Jarda Dittrich, to klobouk dolů. Za druhý poločas musím kluky pochválit, sáhli si na dno, musela tomu však předcházet poločasová trenérova bouřka. Příště ji zkusím už před zápasem, třeba se chlapci budou takhle snažit od první do poslední minuty.

SK Polička
Roman Kysilko (trenér SK Polička): Potvrdilo se, že v současné době nemáme tak kompaktní tým jako dříve, takže dochází k výpadkům, kdy si sami zkomplikujeme situaci. Chtěli jsme hrát spíše opatrně a na rychlé protiútoky, což se nám v prvním poločase dařilo a vytěžili z toho i dva góly. O třetí nás připravila tyč, naopak hned po návratu z kabin jsme inkasovali a pak se projevilo, že nám v záloze chybí vůdce, který by dokázal podržet míč a hru zklidnit. Podlehli jsme psychickému tlaku a nechali si dát další dvě branky. Potom jsme ale zase my měli trochu štěstí a stihli ještě vyrovnat. Za úspěšné penalty musím samozřejmě vyzvednout Jardu Dittricha. Protože jsme vedli 2:0, byli jsme z výsledku trochu zklamaní, ale s odstupem času musím říci, že dva body z Litomyšle nejsou špatné.



Sestavy


TJ Jiskra Litomyšl
M. Malý [-] - M. Vomočil [-] , P. Urban [-] , M. Hašek [-] , J. Štoudek [-] - P. Kundera [-] , V. Kristek [-] , J. Paclík [-] , M. Sršeň [-] - P. Malý [-] , P. Bureš [-]

SK Polička
J. Dittrich [-] - M. Pavliš [-] , T. Jílek [-] , J. Mužík [-] , M. Škoda [-] - P. Navrátil [-] , M. Kovář [-] , R. Netolický [-] , T. Poul [-] - V. Klein [-] , M. Stejskal [-]

Počet diváků: 100.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.