Jen jediná trefa chyběla Řetězárně k nasázení potupné desítky


0

Téměř 200 diváků se přišlo podívat v krásně prosluněné sobotě na veledůležitý domácí zápas áčka s dalším týmem namočeným v sestupových vodách. Bělkovice dorazily bez šesti hráčů základní sestavy a nakonec odjely s pořádným výpraskem. Devět branek v síti hostů asi pamatuje málo fanoušků. Tahle veledůležitá výhra však Řetězárnu nesmí ukolébat, je potřeba jít zápas od zápasu a zajistit si dostatek bodů pro klidný zbytek sezóny. Asi mnohem důležitější pro psychiku mužstva než vysoké skóre je, že si branku vstřelili skoro všichni hráči a zvýšili si tak sebevědomí do dalších bojů.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Jasné vedení už po půli

Hned od začátku se domácí mužstvo trvale usídlilo před bělkovickou brankou. Hlavně skvěle hrající Marcinov si dělal s bělkovickou obranou doslova co chtěl. Všechny tři jeho nebezpečné průniky však zatím skvěle vyrazil brankář hostů. Do zakončení se dostává i Šebesta, ale jeho střela končí metr vedle levé tyčky Bělkovic. Hosté se poprvé dostanou na polovinu v 18. minutě, šanci zlikviduje na brankové čáře doposud ztuhlý Till, ovšem i tak letí nahoru praporek asistenta rozhodčího kvůli ofsaidu. Ve 22. minutě putuje míč po ose Žák – Marcinov – Šebesta, posledně jmenovaný pak dosílá míč do odkryté brány hostů a domácí vedli 1:0. Tým pokropen živou vodou sevřel hosty před jejích bránu, Michálek střílí půl metru vedle. Ovšem ve 28. minutě prochází obranou opět Marcinov, najde na hranici šestnáctky Michálka, který technickou střelou k levé tyči zvyšuje na 2:0. Hned o minutu později vyzkouší brankáře hostů Nepožitek, ovšem ten ji vytáhne na rohový kop. Ve 44. minutě se však již Nepožitek raduje z další  branky, kdy krásnou střelou z dvaceti metrů zvyšuje vedení a uzavírá tak poločas na 3:0.

 

Domácí byli při chuti

Druhá půle začala tak, jak první skončila a Nepožitek je při chuti a hned ve 46. minutě mu chybí centimetry k další brance. To v 47. minutě se dočká i Marcinov své branky a zvyšuje na 4:0. Domácí mužstvo pak trošku povolí a hosté se díky tomu dostávají do hry. A hned první střela na bránu končí v síti, obrana nechá úplně volného Sklenáře, který v 55. minutě snižuje na 1:4. Další desetiminutovka pak patří hostům, po té však v 75. minutě dostávájí domácí možnost pokutového kopu po faulu bělkovického hráče. Nadvakrát z ní zvyšuje vedení Jati na 5:1. Poslední desetiminutovku hosté vůbec nezvládnou a jsou již zralí doslova na ručník. V 80. minutě přidává šestou branku i Žák. V 85. minutě se dostane míč v pokutovém území ke střídajícímu Schneiderovi, který prudkou střelou propálí vše, co má v cestě, 7:1. Hned o minutu později se síť Bělkovic vlní znovu, na 8:1 zvyšuje Zrník. V domácím areálu se začíná ozývat slavné ,,deset,,. Schneider v 88. minutě přidává další přesnou střelou devátou branku, ale dvojciferného skóre se nakonec nedočkáme a zápas tak končí výhrou 9:1.

Příští sobotu zajíždí Řetězárna na půdu posledního Štěpánova. 

 

Autor článku: Ladislav Valouch

Statistiky zápasu

Branky: Schneider 2, Marcinov, Žák, Zrník, Šebesta, Michálek, Nepožitek, Jati

Sestava: Till – Bajza, Křivan, Obšil – Zrník, Žák, Nepožitek, Jati – Michálek, Marcinov, Šebesta
Střídali: Kováč, Maceček, Schneider, Litvík, Vlachopulos

Fotogalerie z utkání: http://skretezarna.rajce.idnes.cz/SK_Retezarna_Belkovice_9_1



Sestavy


SK Řetězárna
J. Till [-] - R. Michálek [-] (65. D. Schneider [-] ) - M. Žák [-] , R. Zrník [-] , J. Nepožitek [-] , K. Bajza [-] (75. F. Vlachopulos [-] ) , A. Obšil [-] - K. Šebesta [-] (73. T. Kováč [-] ) , D. Marcinov [-] , F. Jati [-] (78. J. Litvík [-] ) - V. Křivan [-] (63. O. Maceček [-] )

SK Bělkovice-Lašťany
T. Axman [-] - O. Vrána [-] , J. Pavlita [-] , M. Krecl [-] , M. Stach [-] , P. Gaťařík [-] (37. L. Vlasák [-] ) , D. Hložánka [-] , M. Vinkler [-] , T. Sklenář [-] , V. Zdráhal [-] , F. Konečný [-] (46. M. Sklenář [-] )

ŽK: 16. T. Axman , 56. D. Hložánka .
Počet diváků: 89. Rozhodčí: ŽVÁTORA Zdeněk - JURČÁK Milan, JUŘÁTEK Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.