Béčko Mladého vyválčilo tři body na hřišti Ledenic B


Branky


0

Ve druhém kole na sebe narazily B týmy domácích Ledenic a hostí z Mladého. Domácí hráči chtěli odčinit nepovedený výsledek ze hřiště Rudolfova, kde jim v 11 lidech rychle docházeli ve druhém poločase síly a domů si odvezli nepopulárního bůra. Jediným světlým momentem byl výstavní gól Lamáčka. To hosty čekala premiérový vstup do nové sezony. Podzimní část nebývá ovšem u Mladého B nikterat oslnivá a body začínají svěřenci trenéra Frieda pravidelněji dělat, až na jaře. Ale v Mladém by tento fakt, chtěli pro letošek změnit.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hra v prvním poločase byla, jako na houpačce

Tradiční úmorné vedro přivedlo na vypečený Ledenický pažit béčko Mladého. A že nepůjde o zápas ledajaký, bylo v Mladém jasné už po půltuctu předzápasových omluvenek. Nezbylo než v tomto vedru spoléhat na lehkonohé maratonce Brůžka s Faltýnem. Všechny předzápasové předpoklady měly za následek nečekaný úvodní tlak domácích. Béčko Ledenic vsázelo na rychlé kontry po lajnách, kterými zatápělo pod kotlem před brankou hostí. A jelikož zůstalo pouze u náznáku gólových šancí, byli to hosté, kdo zaznamenal první branku utkání.

 

Na propadlý centr Linharta si na malém vápně počíhal Brůžek a ve výskoku špičkou uklidil míč do své oblíbené levé šibenice – 0:1. To však bylo ze strany Mladého na pěknou chvíli vše. Nečekaná branka úplně hosty rozhodila a polevili z už tak velmi slabého tempa. To byl signál pro domácí otočit vývoj utkání. A tak se také stalo, po nepřesné rozehrávce vysunuté obrany hostí se do úniku dostala početnější skupina hostů a k nelibosti trenérského guru hostů Frieda srovnala stav zápasu přesně zakončující („inženýr“) Králík na 1:1. Jak by konstatoval pan Pařízek z filmu Vrchní, prchni: „Škoda, že to neviděl Prdlavka.“ A aby byl obrat dokonán, stačilo Kučerovi na vlastní půli převzít balon, přesným nákopem založit kontr, se kterým si rychlonohý Fencl věděl rady – 2:1.

 

Hráči Mladého nechtěli odejít poraženi a začali opět vystrkovat drápky. Domácí brankář se ocitl v pověstné roli Quasimoda, který strážil svůj chrám a pouze kontroloval rozezvučené tyče. Nejprve od pronikajícího Koláře a o chvilku později hlavičkujícího Součka. Když už se schylovalo k poločasovému hvizdu, tak si agilní Schuster křikem řekl o faul z uctihodné vzdálenosti od začarované zvonící svatyně. To však nebyl problém pro živoucí dynamit Kyptu, který rozesmutněl pro změnu pravou šibenici Maříkovy branky – 2:2. Branka rovněž znamenala konec poločasu. 

Mladé bylo v závěru šťastnějším týmem

Ve druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil, pouze domácí hráči poněkud přitvrdili v osobních soubojích. Ostrými fauly si koledovali o žluté kartonky, které jako by sudímu ztratil někde po cestě z šatny na hřiště. Ledenice získávaly převahu převážně po rohových kopech a jeden z nich také proměnily. Odražený balon usměrnil k tyči střílející Cukr, který příliš neosladil hostům vstup do druhého poločasu, protože bezmocný Dvořák se za míčem jen ohlédl – 3:2.

 

A právě vedoucí branka opět znamenala signál pro hosty, kteří do té doby postrádali tah na branku. A misky vah vyrovnali takřka stejnou mincí. Po dvacátém, nepovedeném rohu Schustera se k balonu dostal Linhart, jeho projektil ještě brankář vyrazil, ale to by nebyl samozvaný postrach vápna Brůžek, aby vyraženou střelu neuklízel pod „klacek“ - 3:3. Hra se poté trochu uklidnila, ale to neplatilo pro domácího kapitána Králíka, který vletěl do brankáře Dvořáka a vyřadil ho ze hry. Nutno podotknout, že to nebyl jeho první zákrok, na který hosté poukazovali a hráč měl být, podle nich, už dávno pod sprchami. Nicméně náhradou nemohl být nikdo jiný než hattrick vyhlížející Břůžek.

 

Než stihl předvést něco ze své brankářské kuchyně, využil špatnou rozehrávku Ledenic Linhart a v mírném tempu doklusal do prázdné brány – 3:4. V zápětí se v samostatném úniku objevil domácí útočník, ale v tomto zápase si Brůžek chtěl užít další porci komplimentů a útočníka vychytal. Ledenice už se zmohly pouze na střelu z vápna, ale to už byla spíš lahůdka v podobě robinsonády Brůžka než gólová šance, a tak Mladé B vyválčilo úvodní velmi cenné tři body. 

 

autor: Jan Brůžek



Ohlasy k zápasu


"Podle mě jsme byli převážnou část zápasu lepším týmem, ale pokaždé když se vedlo se lehce polevilo a oni dokázali proměnit šance. My dali snad 3 břevna a Fencl nedal asi další 3 tutovky, takže mohlo být úplně jinak. Ale hlavní, že dva góly jsme si dali pomalu sami a třetí byl krásně koplej přímák o tom žádná. Takže se to nehodnotí zrovna dobře"
SK Mladé B
Miloš Schuster (záložník): "Ohromně těžký zápas, který jsme museli vybojovat od první do poslední chvíle utkání. V prvním poločase jsme tuším nastřelili třikrát tyč a v jeho závěru dokázali srovnat. Vstup do druhého poločasu jsme si představovali jinak, ale co nevyšlo v jeho úvodu, povedlo se v závěru a za tři body jsme nesmírně rádi."



Počet diváků: 40. Rozhodčí: Škuthan Jaroslav - ČECH Jaroslav (N), STACH Josef (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.