Úsilné se po zisku tří bodů dál drží na čele tabulky


Branky


0

Od minulého víkendu vedoucí tým tabulky z Voselna, přivítal na svém hřišti poslední celek z Chrášťan. Hosté se v posledním zápase dočkali premiérových bodů, když doma jednoznačně porazili hráče Lipí 5:1. Úsilné si přivezlo tři body z Mokrého a roli favorita chtělo potvrdi i před domácím publikem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vazač dvakrát udeřil

Soupeř z Chrášťan si dal na čas a utkání ve Voselnu tak začalo s dvacetiminutovým zpožděním. Někdo by řekl, že to mohlo na domácích zanechat ztrátu koncentrace, ale opak byl pravdou. První náznak šance, hosté odehráli na rohový kop, kterému se následně v klidu ubránili. Ovšem následující atak domácích už vyzněl gólově a diváci domácích mohli být v klidu už v samém úvodu zápasu. Po pěkné kombinaci na středu hřiště se individuálně po levé straně uvolnil Sláma, zatáhl míč na hranici vápna, aby předložil gólovku Vazačovi, který nejprve z první trefil obránce, ale z dorážky napodruhé už to procpal mezi nohy stejného hráče a poslal domácí borce po dvou minutách hry do vedení.

 

Domácí i nadále zůstali při chuti, dobře bránili, kombinovali a podnikali další povedené útoky, ale zároveň servírovali divákům i sérii zahozených šancí. Jedna z nich se ale povedla na výbornou ve 26 minutě.To po přesném pasu svedl vzdušný souboj aktivní Sláma se včasně vyběhnuvším brankářem Lhotkou na hranici vápna, ten vyrazil míč pouze před sebe, kde se střelou z první pokusil Vazač přehodit všechny a i když se brankář Lhotka rychle stihl vrátit do brány už pouze sledoval jak míč po vysokém oblouku zapadl přesně do horního růžku – 2:0.

 

Po té se ještě jednou prosadil Vazač a završil tak svůj první hattrick ve Voselnu, ale k jeho smůle sudí Brom z půlky hřiště ohodnotil jiného hráče jako faulujícího a tak se skóre neměnilo. Od té doby se ale Úsilnému přestalo dařit, Chrášťany zlepšily hru a špatným přistupováním domácích se dostávaly na dostřel a donutily několikrát brankáře Hlouška podržet svůj tým od inkasovaného gólu. Hra se v tu dobu vyrovnala a několik rohů a standartek hostů přibrzdila rozjeté Voselno. Při jednom takovém přímáku v poslední minutě první půle se do balonu opřel Suchan a s velikým štěstím, (jak sám řekl) kdy se míč odrazil od hráče domácích smolně zapadl pod břevno – 2:1. Tato branka uzavřela první poločas.

Druhý poločas byl více vidět rozhodčí, než fotbal

Ve druhé půli se mezi fotbalové kvality začal vnucovat sudí Brom, když přehlížel řadu faulů a po těch zákeřnějších neuděloval žluté karty a následně ani za urážky. To převážně vedlo k ovlivnění celé druhé půle a zápas se začal přiostřovat a jeho chyb přibývalo. Domácí se i přesto snažili hrát svoji hru, byli více na míči, kombinovali a vytvářeli si opět šance, snad všichni ofenzivní hráči se dostali do velmi dobrých příležitostí, ale vždy to skončilo buď těsně mimo, na tyči, v rukavicích brankáře Lhotky a po břevně i na brankové čáře. Chrášťany se snažily dobývat k brance Voselna především dlouhými pasy, tam ovšem obrana Voselna fungovala dobře a k velikému ohrožení nedocházelo. Nakonec to byly nervy až do konce a body zůstaly zaslouženě ve Voselnu.



Ohlasy k zápasu


Úsilné
Petr Vazač (hráč): "Po delším čekání na soupeře a začátek zápasu jsme se do toho pustili na plné obrátky a ve druhé minutě šli do vedení. To nám nestačilo a po našem tlaku a zahozených šancí, jsme ani ne do půl hodiny přidali další branku. Po té jsme ale nechali hrát i soupeře a ten šťastným gólem do šatny po teči našeho obránce korigoval. Druhá půle se nesla trochu v duchu zákeřnosti hráčů a značné nepřesnosti sudího, což vedlo spíše k nervozitě na obou stranách. I tak jsme soupeře přehráli a vytvořili si řadu šancí, které ovšem zůstali neproměněné a tak to byly nervy až do konce."

TJ Sokol Chrášťany
Josef Vomáčka (hráč): "Zápas jsme nezačali dobře a po chybě hned prohrávali. V průběhu celého zápasu jsme byli vedoucímu mužstvu tabulky více než vyrovnaným soupeřem, v některých chvílích myslím i trochu lepší. Domácí dali ale druhý gól po našem nedůrazu, a přestože jsme ještě těsně před půlí snížili, tak kýženého minimálně bodu jsme se nakonec nedočkali. Musíme zkusit zabrat opět doma a hlavně navázat na herní výkon. Chybí tomu ale ještě kvalitní předfinální fáze. Dobře hrajeme, ale spoustu míčů cestou dopředu zase nepřesnostmi ztratíme a to nás stojí spoustu sil. Fotbal se ovšem hraje na góly, a domácí vyhráli, protože dali dva góly a my jenom jeden."



Počet diváků: 90. Rozhodčí: BROM Josef - FÜRST Luděk (N), VOMÁČKA Jakub (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.