Žaby jedou, doma si poradily s Boršovem B


Branky


0

V 10. kole přivítaly na domácím hřišti Žabovřesky předposlední Boršov B. Domácí čtyři zápasy za sebou nepoznali chuť porážky a tabulkou postoupili na 4. místo. Hosté v minulém kole podali velmi dobrý výkon a doma uhráli bod s Dívčicemi. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Žaby byly lepším týmem, ale poločas vyzněl nerozhodně

Žabovřesky se musely obejít bez svého špílmachra Formánka, kterého ovšem ve středu zálohy velmi dobře nahradila dvojice Tomáš Hála – Miroslav Velík. Hosté na venkovních hřištích doposud nezískali ani bod a v zápase jasně definovali, proč tomu tak je. Domácí hráči byli aktivnější a nováčka soutěže přehrávali. Jenomže koncovka a branka střežená hostujícím brankářem Machatou, pro ně byla více jak polovinu prvního poločasu zakletá.

 

Až ve 24. minutě se nebesa ustrnula a Žabovřesky šly do vedení. Rohový kop zahrával Jan Hála, na jeho centr si naskočil Vácha a hlavou poslal domácí do vedení – 1:0. Jenomže už za tři minuty bylo srovnáno. Z jinak poklidné odpolední siesty vyrušil brankáře Mádla, hostující Macík ojedinělým útokem a bylo srovnáno – 1:1. Domácí se tlačili za vedoucí brankou, ale šance Velíka, Tomáše Hály, ani Pokorného brankou neskončili a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Dvě krásné branky domácích rozhodli o osudu utkání

Druhý poločas nabídl podobný obrázek, jako ten první. Domácí dál bušili do hostující defenzivy a na přelomu šedesáté minuty, přišly rozhodující momenty utkání. Nejprve v 58. minutě postupoval s míčem Ryneš, a když nevěděl co s ním, z dobrých 30 metrů poslal prudký projektil na Machatovu branku a míč se zatřepetal nechytatelně pod břevnem – 2:1.

 

O tři minuty později, pak přišla učebnicová akce domácích, která by se dala přirovnat k vyprávění starého Homolky při útoku Sparty. Dlouhý pas za obranu doběhl Horský, elegantně si přehodil míč z levačky na pravačku a pohotovou střelou na vzdálenější tyč do šibenice, nedal brankáři Machatovi šanci zasáhnout – 3:1. Tato fotbalová lahůdka zároveň ukončila veškerý další gólový děj na hřišti, a tak si domácí po zásluze připsali do tabulky tři body. 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Žabovřesky
Jan Hála (hráč): "Celý zápas jsme byli lepším týmem. Po brance Váchy jsme šli do vedení, jenomže hosté z jediné vážnější šance dokázali srovnat. My pak neproměnili několik šancí a poločas skončil remízou. Ve druhém poločase jsme pokračovali stejně a na přelomu 60. minuty jsme utkání dvě krásnými góly rozhodli."




Počet diváků: 55. Rozhodčí: AIBL Tomáš - ŠTANDA Rudolf (N), KOREJČÍK Václav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.