Borek si doma poradil s nováčkem z Boršova


Branky


23. T. Tengl , 55. T. Tengl (p.) , 60. J. Svatoš , 87. J. Svatoš
0

V 5. kole přivítal domácí Borek nováčka z Boršova B. Domácí po úvodním zaváhání s Mokrým se pomalu rozjížději a ve zlepšených výkonech chtěli pokračovat i v domácím zápase. Boršov si minulé kolo připsal premiérovou výhru, když porazil Chrášťany.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zápas na Borku začali domácí hráči pěkně od podlahy a prvních deset minut muselo nováčka z Boršova pěkně bolet. Rozhodčí, na štěstí pro domácí neocenil ani jeden zákrok žlutou kartou. Boršov vycházel ze zabezpečené obrany a hrozil ze standardních situací. Domácí drželi míč častěji na svých kopačkách a první vážnější šanci si vytvořil Jeremiáš, ale jeho střela šla těsně vedle vzdálenější tyče.

 

Ve 25. minutě už se domácí gólu dočkali. Schandl poslal míč do strany na rozběhnutého Šulistu, který se dostal do vápna, kde přihrál Tenglovi. Jeho střelu směřující k tyči odvrátil hostující obránce, ale jen k nohám Tengla a ten se napodruhé nemýlil – 1:0. V závěru prvního poločasu ještě jednou zahrozili domácí, když Tengl vysunul Franka, ale ten si v rozhodující fázi míč ukopl a včasným výběhem brankáře Machaty bylo po šanci. Poločas tak skončil 1:0 pro Borek.

Druhý poločas, začali domácí náporem a snahou odskočit do dvoubrankového trháku. Utěšenou střelou domácího Franka, směřující do šibenice skvělou robinzonádou vyrazil Machata. V 55. Minutě centroval do vápna hostí Hanžl, jeden z hostujících hráčů zahrál míč rukou a následovala penalta. Tu chladnokrevnou střelou do šibenice proměnil Tengl – 2:0.

 

O pět minut později zahrával standardní situaci domácí Frank, přesným centrem posadil míč na hlavu Svatoše a ten zvýšil na 3:0. Hosté mohli snížit čtvrt hodiny před koncem, ale přímý volný kop vytáhl brankář Korbel na tyč a následně uklidil míč na rohový kop. Borek měl dále více ze hry, často se pokoušel o střely zpoza vápna, ale ujal se až pokus tři minuty před koncem. Tu brankář Machata vyrazil jen před sebe, k míči se dostal Tengl přiťukl si míč a následně ho naservíroval před odkrytou branku Svatošovi, který upravil na konečných 4:0. 



Ohlasy k zápasu


FK Borek
Tomáš Tengl: "Odehráli jsme povedené utkání. Po celý zápas jsme měli více ze hry a prezentovali jsme se výborným kolektivním výkonem. Hosté působili vzadu konsolidovaně, ale kromě tyče ze druhého poločasu se do vážnější šance nedostali. Tři body zůstali doma zcela zaslouženě."

FK Boršov nad Vltavou B
Miroslav Lysina (trenér): "V poměrně pohledném utkání byli domácí hráči lepším týmem. Bylo to hlavně díku tomu, že se lépe pohybovali, měli lepší start na míč a patrná byla především lepší sehranost. Bohužel našemu týmu se nedaří zlepšit účast na trénincích a odráží se to na výkonech. Nemohu klukům upřít snahu o zlepšený výkon, ale pokud se nezlepší přístup k tréninkům, tak to asi lepší nebude. Nic, soutěž běží dál, tak snad budu moci v budoucnu dávat i veselejší komentáře."



Počet diváků: 70. Rozhodčí: BROM Josef - PETERKA Josef (N), KOREJČÍK Václav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.