Boršov si připsal první výhru. K obratu mu pomohly dva pokutové kopy


Branky


32. M. Mavrodiev , 43. R. Kofroň (p.) , 45. R. Kofroň (p.) - 1. O. Bahleda , 27. P. Příhoda
0

Nováček z Boršova přivítal na svém hřišti mužstvo Chrášťan. Domácí nastupovali k třetímu zápasu před domácími diváky v řadě a jak se říká, do třetice všeho dobrého, chtěli konečně uspět. Hosté na tom byli bodově stejně jako domácí tým a rovněž pomýšleli na první bodový zisk v nové sezoně.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Chrášťany vedly o dvě branky, ale do šaten stihli domácí, i díky dvěma penaltám, výsledek zápasu otočit

Do souboje o první body v sezoně vstoupili lépe hosté z Chrášťan. Hned v 1. minutě utekl na levé straně Příhoda, odcentroval a Bahleda střelou z voleje nedal domácímu brankáři Machatovi šanci zasáhnout – 0:1. Hosty rychlý gól nabudil a v úvodních minutách byli aktivnějším týmem. Projektil Suchana z přímého kopu pěkně vyprášil připravené rukavice Machaty. O chvilku později se po rohovém kopu dostal k hlavičce hostující Vomáčka, ale jeho zakončení jen těsně minulo brankovou konstrukci.

 

Ve 27. minutě si prohodili role autoři první branky Chrášťan, Bahleda vysunul Příhodu a ten tvrdou ranou pod břevno zvýšil na 0:2. Zdálo se, že hosté mají utkání pevně v rukou, jenomže za pět minut přišlo snížení domácích. Kofroň potáhl míč po straně a centrem oslovil k hlavičce Mavrodieva, který se v zakončení do protipohybu brankáře Lhotky nemýlil. Boršov kontaktní gól povzbudil a v závěru prvního poločasu dokázal nepříznivě se vyvíjející zápas strhnout na svoji stranu.

 

Ve 43. minutě byl po rohovém kopu stažen ve vápně domácí Matoušek a rozhodčí Brejník nařídil k nelibosti hostujících hráčů pokutový kop. Ten bombou pod břevno proměnil Kofroň 2:2. Za další dvě minuty se rozvířili emoce v řadách hostí ještě více. Po faulu na domácího Andrleho následoval druhý pokutový kop. K míči se opět postavil Kofroň a střelou na opačnou stranu, než si vybral brankář Lhotka, poslal domácí do poločasového vedení 3:2. Emocemi jiskřil i pomezní rozhodčí hostí, který musel být za příliš pochvalná slova směrem k rozhodčímu vykázán.

Druhý poločas zaujal už jen výkon rozhodčího

Čekalo se, co přinese druhý poločas. Po vykázání hostujícího pomezního se praporku ujal jeden z domácích fanoušků. Ale ani on si chvíle slávy v roli asistenta dlouho neužil a v polovině poločasu byl rovněž vykázán. Rozhodčí Brejník tak neměl zřejmě se svými sympatizanty na lajně velké slitování. Dalo by se říci, že když bychom zkomolili příjmení sudího na Brejvík, tak oba asistenty slušně odstřelil.  

 

Na hřišti se tak rozjel spíše debatní kroužek, kterému vévodili hosté z Chrášťan. Což se projevilo i na počtu žlutých karet. Domácí se soustředili na ubránění jednobrankového náskoku a tak utkání dospělo k první tříbodové výhře nováčka z Boršova B. Chrášťany nadále zůstávají v soutěži bez bodu.



Ohlasy k zápasu


FK Boršov nad Vltavou B
František Filištein (hráč): "Zápas byl celkem vyrovnaný. Utkání rozhodlo protestování hostů, kteří se v průběhu prvního poločasu nesoustředili na hru a jen diskutovali s rozhodčím. Rozhodčí sice nepředvedl nijak oslnivý výkon, ale obě penalty proti hostům byly podle mě zcela správně odpískané."

TJ Sokol Chrášťany
Josef Vomáčka (hráč): "Zápas jsme začali v pozměněné sestavě, a velmi dobře. Po rychlé akci utekl zleva Příhoda, nacentroval do vápna, kde Bahleda z voleje trefil přesně. Dále jsme v úvodu soupeře přehrávali a také spolehlivě bránili. Suchan z trestného kopu pořádně provětral rukavice domácího gólmana, Vomáčka hlavou po rohu jen těsně minul. Ve 27.min vysunul Bahleda Příhodu, který levou prudce zavěsil pod břevno. Za tohoto stavu jsme trochu polevili a pustili domácí do hry, zbytečně jsme jen nakopávali míče. Po jedné z chyb domácí hlavou snížili, a zbytek zápasu již pevně držel v rukou rozhodčí Brejník. Za poslední dvě minuty poločasu nařídil po běžných soubojích dvě penalty pro domácí, kteří tak otočili skóre. Mezitím stihl pro údajnou urážku vyhodit z lajny našeho pomezního, to samé pak udělal po pár minutách druhé půle s náhradním domácím pomezním. Druhý poločas byl vůbec zbytečný, domácí z posledních sil udržovali vedení, za vydatné nenápadné pomoci rozhodčího, který většinu osobních soubojů posuzoval proti nám, takže jsme se ani nedostali do tlaku, který mohl přinést vyrovnání. Nejblíže byl snad Suchan, jehož trestný kop brankář opět jen s obtížemi vytěsnil na roh. Místo vyrovnání jsme získali pouze několik žlutých karet a rozčarování ze znechucené soboty. Jenže pan Brejník se nad vším jen arogantně pousmíval a nedal nám sebemenší šanci, stejně jako na jaře v Týně. Pro tohle se bohužel náš okresní fotbal nehraje a nemá hrát."



Sestavy


FK Boršov nad Vltavou B
L. Machata [-] - J. Zevl [-] , R. Šafařík [-] , J. Soukup [-] , P. Křemen [-] - - R. Kofroň [-] , M. Mavrodiev [-] - J. Langer [-] , V. Anderle [-] , J. Macík [-] , L. Fessl [-]

TJ Sokol Chrášťany
V. Lhotka [-] - M. Zeman [-] , P. Kremsa [-] , V. Mach [-] - P. Příhoda [-] , J. Vomáčka [-] , P. Suchan [-] , O. Bahleda [-] , M. Boháč [-] - R. Drozd [-] , P. Svatoš [-] -

ŽK: 20. L. Machata , 28. P. Křemen - 11. M. Drozd , 40. P. Suchan , 59. P. Svatoš , 68. P. Kremsa , 76. M. Boháč .
Počet diváků: 15. Rozhodčí: Brejník Aleš - KOREJČÍK Václav (N), BOHÁČ Miroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.