Žabovřesky dokonale zaskočily domácí Dívčice


Branky


2. V. Strnad , 71. J. Lexa - 12. J. Pilný , 34. P. Pokorný , 47. T. Hála , 75. J. Hála , 85. M. Velík
0

V 1. kole na sebe narazily celky, které by se mohly pohybovat v horních patrech tabulky. Domácí Dívčice hostily soupeře ze Žabovřesek a vzhledem k výsledkům v přípravných zápasech byly mírnými favority zápasu. Premiéra na lavičce hostí, čekala trenéra Kočera.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Úvod vyšel domácím, ale do poločasu šli spokojenější hosté

Úvod zápasu začal podle předpokladů a už ve 2. minutě poslal domácí do vedení kanonýr Strnad, který proti Mádlovi nezaváhal. Dívčicím dodala vstřelená branka potřebný elán a úvodní čtvrthodinku masírovala svého soupeře před jeho brankou. Jenomže v brance Žab stál výborný Mádl a pochytal co se dalo. Ve 12 .minutě tak z prvního útoku hostí udeřilo na druhé straně, když vyrovnal po rohu Pokorného přesně hlavičkující Pilný - 1:1. Domácí mohli odpověďět v zápětí, ale Mádla zachránila tyč. V polovině první půle se hra začala vyrovnávat a hra se přelévala z jedné strany na druhou. Ve 34. minutě se poslal míč na rozběhnutého Pokorného, nováček v dresu Žabovřesek Schacherl a hostující záložník nekompromisní střelou strhl vedení na stranu hostí - 1:2. Do poločasu se diváci dalších branek nedočkali.

Žabovřesky si vítězství nenechaly vzít

Do druhého poločasu se dal očekávat tlak domácích. Ten se ovšem přibrzdil hned po dvou minutách, když centr Formánka usměrnil do sítě Tomáš Hála - 1:3. Inkasovaný gól domácí borce vyhodil z role a do zápasu se pozvolna dostávali, až po hodině hry. Jejich aktivita vyústila v kontaktní branku, když chyby hostující defenzivy využil pohotový Lexa - 2:3. Zdálo se, že je zaděláno na drama, ale už o čtyři minuty později to bylo znovu o dvě branky. K přímému kopu se postavil z uctivé vzdálenosti kapitán Jan Hála a k překvapení všech, skončil míč v síti - 2:4. Pět minut před koncem pak hosté pečetili své vítězství pátou trefou. Pohlednou kombinací se prezentovali Pokorný s Velíkem a druhý jmenovaný přesnou ranou k tyči stanovil konečné skóre na 2:5. Ze tří bodů se tak nečekaně, ale zcela zaslouženě radovaly Žabovřesky.



Ohlasy k zápasu


TJ Mír Dívčice
Jan Valenta (hráč): "Do zápasu jsme nastoupili skvěle. Dali jsme první gól a vypadalo to na perfektní zápas pro naše mužstvo, jenže jsme zahodili několik vyložených šancí a soupeř z první šance vyrovnal. Od té doby, to nebylo mužstvo jako na začátku a hosté nám dokázali vstřelil další branky a zaslouženě vyhráli. Vstup do sezóny jsme si určitě představovali jinak."

TJ Sokol Žabovřesky
Jan Hála (kapitán): "Zápas nezačal pro nás zrovna růžově, když jsme po dvou minutách prohrávali 1:0. Pak domácí spálili ještě několik velkých šanci, kdy nás podržel brankář Míra Mádl. Poté jsme se dostali do zápasu i my a dá se říci, že nám tam spadlo celkem všechno. Za vítězstvím jsme šli trpělivě a bojovností, což byla trenérova zásluha, který nás dobře motivoval"



Počet diváků: 65. Rozhodčí: FEITL Jaroslav - VOVES Pavel (N), ŠTANDA Rudolf (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.