Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.06.2017 13:30

26.kolo, Jihočeský | Jindřichův Hradec | Okresní přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Halámky přestřílely Kunžak a zachránily okres


Branky


0

Halámky jely do Kunžaku s jasným cílem. Zvítězit a zachránit se. Díky hattricku Ladislava Slavíka se jim to povedlo a můžou se radovat. Kunžak po nadějném podzimu skončil až na šestém místě.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločas vyhráli domácí

Hosté jeli do Kunžaku s nelehkým úkolem zachránit OP i pro další sezónu, poté co doma se Stráží v minulém kole svou šanci prohospodařili. Čekalo je velmi těžké utkání a ani případná remíza by nemusela stačit. Nervy to byly až do konce pro všechny, hlavně však pro hostující lavičku a věrné fanoušky, kteří neváhali svůj tým jet podpořit i na poslední zápas, za což jim patří velký dík. Střelecky disponovaný L. Slavík se celý zápas "hledal",pak ovšem v posledních 6-minutách halámský snajpr rozpoutal v hostujícím táboře radostnou euforii. Hosté nastoupili do utkání velmi odhodlaně a poté co domácí ztratili míč prošel jejich obranou Jiří Herzog a hned ve 2. minutě poslal Halámky do vedení, když obešel i gólmana a dával do prázdné 0:1. Hosté pokračovali v aktivitě a během prvních 20. minut byli určitě lepší. Pak se však ke slovu začali pomalu dostávat i domácí hlavně prostřednictvím agilního Sulimenka a bylo otázkou času než se prosadí. Hosté přesto mohli utéct do dvougolového vedení, když po ose Macho - T. Trsek- L. Slavík posledně jmenovaný poprvé v zápase selhal a svou mega šanci zahodil, když se ocitl sám před brankářem. Trest přišel v zápětí a byl krutý. Nejprve se po ztečované střele dostali domácí k opakování a ve 28. minutě srovnal Josef Brtník na 1:1. Hned o čtyři minuty nato se uvolnil Yurii Sulimenko z hostujících hráčů si udělal solné sloupy a zvýšil na 2:1, když obešel čtyři protihráče. Halámky kontrovaly a střela L. Slavíka z trestného kopu jen těsně minula bránu. A konečně ve 41. minutě se poprvé zaskvěl hostující gólman Záviš, když zneškodnil 100% loženku domácích. To už by pro změnu Kunžak šel do dvoubrankového vedení.

Halámky dokázali zvrátit nepříznivý stav

Druhá poločas začali hosté stejně jako první, nic jiného než útočit jim nezbývalo a po tečované střele Jakuba Macha ve 48. minutě srovnali na 2:2. Hned o minutu později zazdil svou druhou megašanci v zápase L. Slavík a odmítl zvrat v utkání ve prospěch hostů. Opět přišel trest a po rohu trkl hlavou do balónu Karel Winkler a vrátil vedení v 51. minutě  Kunžaku - 3:2. Zápas se hrál nahoru dolů a domácí mohli asi definitivně překlopit vítězství na svou stranu, ale v 63. minutě trefili pouze tyč a míč se odrazil těsně kolem druhé tyče ven. A když v 76. minutě spálil třetí šanci v zápase L. Slavík a odmítl dát hostům teoretickou šanci záchrany v podobě remízy, zdálo se, že již Kunžak uhájí vedení do konce. Navíc v 80. minutě nedali domácí další loženou šanci a vynikajícím zákrokem nechali vyniknout Záviše, který stále držel hosty ve hře. Ti již hráli vabank doslova na krev, jezdili a bojovali až do konce a nemožné se stalo skutkem. Obrozený Ladislav Slavík po pasu od svého bratra Michala konečně proměnil a v 84. minutě po střele k bližší tyči srovnal na 3:3. Infarktový zápas především pro lavičku hostí pokračoval a Ladislav Slavík začal excelovat. Jeho koncert pokračoval v 87. minutě si postavil míč k odehrání trestného kopu ze vzdálenosti cca 25 metrů a vymetl nechytatelně šibenici domácí branky - 3:4. To se nedá nacvičit nebo nějak vymyslet. Hostující střídačka byla v euforii. Kunžak vrhl veškeré síly do ofenzívy s cílem srovnat jako by jim šlo o záchranu. Zřejmě bojovali za někoho jiného. Otevřeli obranu a to byla voda na mlýn hostům. Podruhé v zápase našel M. Slavík svého bratra Ladislava Slavíka a ten v úniku dva na jednoho ještě obehrál stopera a v 90. minutě dokonal svůj rozpačitý začátek a hattrickem zvýšil na 3:5 pro hosty. V nastavení ještě unikl J. Macho a mohl zcela sám dát na 3:6, ale minul.Pak již zazněla konečná píšťalka vynikajícího sudího Bočka a v hostujícím táboře propukla nefalšovaná radost a oslava záchrany. Naopak domácí hráči zůstali nepochopitelně na trávníku sedět se sklopenými hlavami jako kdyby měli padat oni nebo zrovna prohrát finále ligy mistrů.



Ohlasy k zápasu


TJ Kunžak
Pavel Ferdan (hráč): Je jasné, že poslední zápas sezony jsme chtěli vyhrát a po více porážkách v řadě si konečně fotbal užít. Bohužel hned z kraje zápasu jsme uplně přestali hrát a díky tomu šel soupeřův hráč sám na brankáře a nedal mu šanci. Po dalších hrozivých 15 minutách, kdy jsme opravdu spíše nehráli, než hráli, jsme se dostali do hry a do konce poločasu jsme se dostali do vedení. Na začátku druhé půle jsme rychle zareagovali na vyrovnávací gól hostí a z mého pohledu jsme byli lepším týmem, bohužel od nějaké 70. minuty to vypadalo, jako by nám došli síly a v závěru se to i potvrdilo, když jsme dostali 3 góly během 7 minut. Pro nás jedině dobře, že sezona skončila, kdo ví, kam až bychom se propadli s těmito výkony.

TJ Sokol Halámky/Hranice
Jiří Samec: Jsme v radostném opojení a euforii, protože pochopitelně jsme zachránili OP. Sice v hodině dvanácté, ale přeci. Vše je již napsáno výše. Mohli jsme rozhodnout v prvním poločase a utéct ve skóre, ale také jsme mohli dost branek dostat. Tomuto zabránil dnes skvělý Dan Záviš a na druhé straně dost dlouho brnkal na nervy Láďa Slavík než se prosadil a střelecký explodoval v samém závěru. Když především jeho trestňák se nedá nahrát nebo nějak vymyslet.Ten nás zachránil v soutěži, protože jsme věděli pouze poločasový výsledek z Popelína a ten byl pro nás špatný. Museli jsme zkrátka vyhrát. Nakonec by nám stačila i remíza, poté co Popelín doma prohrál, ale nato se nedalo vsadit. Velký dík posíláme do Strmilova, který hrál fér. Jinak dnes zápas vynikajícím způsobem odpískal hlavní sudí Boček, který pískal rovinu. Domácí hráči po zápase dali jasně najevo,že bojovali i za někoho jiného,ale to už nás netrápí. Nakonec chci dopředu důrazně upozornit na případné pochybovače a spekulace, protože jsme si vše čestně a poctivě uhráli POUZE na hřišti.Velký dík pak patří našim skalním fandům, kteří nás podporovali celou sezónu a neváhali jet i do Kunžaku, kde nás dopředu většina odsuzovala.



Sestavy


TJ Kunžak
P. Janák [-] - J. Brtník [-] , D. Mašek [-] , K. Winkler [-] , R. Hrůza [-] (46. P. Rokyta [-] ) , Š. Peterka [-] , Y. Sulimenko [-] , P. Ferdan [-] (87. J. Süssenbeck [-] ) , D. Karpíšek [-] , J. Eichler [-] , K. Vopravil [-]

TJ Sokol Halámky/Hranice
D. Záviš [-] - R. Duda [-] - J. Macho [-] , P. Novák [-] (39. P. Trsek [-] ) - L. Slavík [-] , T. Trsek [-] - J. Herzog [-] , K. Juráň [-] , K. Decker [-] , M. Slavík [-] , R. Adensam [-] (74. M. Svoboda [-] )

ŽK: 30. R. Hrůza , 68. D. Karpíšek , 74. D. Mašek - 90. L. Slavík .
Hráči zápasu: L. Slavík , D. Záviš .
Počet diváků: 37. Rozhodčí: BOČEK Petr - NOVÁK Jiří, ŠŤASTNÝ Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.