FOTO: Halámky vyhrály v Číměři a přiblížily se záchraně


Branky


51. P. Bobál (p.) - 18. T. Trsek , 75. R. Adensam , 78. J. Herzog
0

Halámky zajížděli k dalšímu důležitému zápasu do Číměře poté, co byl odložen jejich domácí zápas a k utkání nastoupili se snahou oplatit domácím podzimní porážku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Trsek zařídil poločasové vedení hostí

Upozornění na začátek zápasu si moc nevzali k srdci Novák s Deckerem, když se hned ve 4. minutě nedohodli a domácí uháněli dva na jednoho. Nebezpečnou situaci včas zachytil golman Záviš, který včasným vyběhnutím zlikvidoval šanci domácích. Pak však již existovalo na trávníku pouze jedno mužstvo a šance na sebe nenechali dlouho čekat. Domácí obranu začali dost zaměstnávat bratři Slavíci společně s Trskem. Ve 14. minutě když domácí zahrávali rohový kop se po odkopu hostující obrany dostal balon až k L. Slavíkovi, ten uháněl sám na branku, ale v zakončení selhal a skore se prozatím neměnilo. Stejný útočník udeřil o chvíli později, když utekl po levé straně první střelu mu ještě domácí gólman Badinka vyrazil, podruhé však míč vrátil na volného Tomáše Trska a ten se již v 18. minutě nemýlil a umístil střelu k pravé tyči - 0:1. Do třetice L. Slavík ve 26. minutě po přihrávce od svého bratra Michala trefil z těžkého úhlu pouze boční síť domácí branky. Ve 30. minutě byl sražen v pokutovém území agilní Trsek, píšťalka rozhodčího však zůstala němá a penalta se nepískala. Hned o minutu později zahrával trestný kop opět L.Slavík, ale branku přestřelil. A konečně ve 40. minutě předložil L. Slavík na zlatém podnosu na svého bratra Michala, ten se dobře uvolnil, ale jeho střela skončila pouze na tyči. Od ní se odrazila zpět do hřiště, ale tam ji pouze instinktivně zahrál Trsek střelou do břevna. Hosté tedy měli v prvním poločase jasně navrch, ale dokázali se prosadit pouze jednou. Utkání začalo neblaze připomínat podzimní utkání, kde Halámky také hráli, ale branky dávali hosté z Číměře. Do kabin se šlo tedy za stavu 1:0 pro hosty.

Hosté odvážejí všechny body

To čeho se hosté obávali se projevilo v 51. minutě když po nastřelené ruce stopera Kollmana byla správně nařízena penalta a tu domácí Petr Bobál ji proměnil - 1:1. S tím však nemohl hostující stoper nic dělat, to by si musel ruku uříznout. Zdálo se, že se domácí vyrovnáním vrátí do hry, když se prakticky po celou dobu vůbec nedokázali prosadit. Hosté však nechtěli dopustit podobný scénář z podzimu a nadále udávali tempo a průběh hry. V 60. minutě Michal Slavík našel skvěle L.Slavíka, ten se mohl zeptat golmana "kam to chce", ale v koncovce zklamal a těsně minul bránu. Z dalšího hostujícího útoku se dostal na hranici 16-ky ke střele středopolař Jirka Herzog, ale i on minul bránu. Už se zdálo, že hosté odehrají další smůlovaté utkání s tímto soupeřem. Hostující trenér Vajo sáhl ke zlatému střídání, když v 64. minutě vyslal na hřiště Roberta Adensama za drobně zraněného Macha a ten se mu odměnil o deset minut později. Po rohovém kopu se nejlépe zorientoval v malém vápně a v 75. minutě poslal hosty podruhé do vedení 1:2. Hned o další tři minuty si postavil balon k zahrání trestného kopu Jiří Herzog a nechytatelnou technickou střelou vymetl všechny pavouky domácí branky. Touto ligovou šibenicí rozhodl definitivně o výhře hostů, která byla naprosto zasloužená. V 82. minutě mohl ještě vyšperkovat skore Novák, který se propracoval až na vzdálenost cca 20 metrů od domácí branky, jeho prudká střela však skončila nad. Hosté z Halámek si tak odvážejí další cenný skalp z venkovního hřiště a v pondělí ve státní svátek ještě dohrávají odložené utkání doma se Starou Hlínou.

AUTOR Jiří Samec

 



Ohlasy k zápasu


Číměř
Číměř: Ohlas k zápasu nebyl dodán.

TJ Sokol Halámky/Hranice
Jiří Samec: Troufám si tvrdit, že dnes jsme byli jasně lepší a po zásluze si odvážíme všechny 3 body. Na perfektním pažitu jsme předváděli pohledný fotbal a kdyby jsme po poločase vedli 3:0 nikdo by se nedivil. Mohlo se nám to vymstít poté co jsme inkasovali z penalty na 1:1. Nechtěli jsme však dopustit podobný scénář z podzimu, kdy jsme trestuhodně zahazovali neskutečné tutovky. Dnes jsme jich měli také dost, měli jsme kopat minimálně i jednu penaltu. Naštěstí jsme se prosadili dvakrát po sobě v rozmezí 3 minut a především ta druhá z kopaček Jirky Herzoga měla ligové parametry, když vymetl domácí šibenici. Výborně zahráli bratři Slavíkové a skvělou černou defenzivní práci odvedl Roman Duda. Nyní nás čeká opět důležitá dohrávka doma se Starou Hlínou na státní svátek.



Sestavy


Číměř
Z. Badinka [-] - M. Feytl [-] , V. Brabec [-] , J. Záhorka [-] , V. Mol [-] , J. Kalvas [-] (83. M. Veith [-] ) , P. Bobál [-] , J. Drábik [-] , P. Nižník [-] , J. Jehnět [-] , J. Kaiseršot [-]

TJ Sokol Halámky/Hranice
D. Záviš [-] - P. Kollmann [-] , R. Duda [-] , K. Decker [-] , K. Juráň [-] - J. Herzog [-] , J. Macho [-] (64. R. Adensam [-] ) - L. Slavík [-] , T. Trsek [-] (74. R. Herzog [-] ) - M. Slavík [-] , P. Novák [-]

ŽK: 25. J. Drábik , 78. J. Kaiseršot .
Hráči zápasu: L. Slavík , R. Duda .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: Nedvěd Petr - BLAŽEK Vladislav, KŘÍŽ Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.