FOTO: Devět branek bylo k vidění v Halámkách


Branky


3. M. Slavík , 6. T. Trsek , 22. L. Slavík , 33. T. Trsek , 64. R. Herzog , 79. L. Slavík - 9. J. Mikl , 45. K. Janda , 89. J. Latifi
0

Domácí Halámky nastoupili proti Českým Velenicím s černými páskami na levé paži a v úvodním utkání jarní části mistrovské sezony se tak naposledy rozloučili s tragicky zesnulým spoluhráčem Janem Herzogem. Místní derby bylo ihned po rozehrání přerušeno píšťalkou hlavního rozhodčího Bočka a minutou ticha všech přítomných se tak uctila jeho památka. Honza patřil k výrazným oporám domácích a bude všem chybět ne jen jako hráč ale i jako kamarád.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí po poločase výrazně spokojenější

Halámky chtěli tento zápas odmakat a vzhledem k postavení v tabulce se pokusit i bodovat. Proti stál soupeř z nejtěžších a to hned České Velenice, které přijeli k místnímu derby. Domácí vlétli do utkání jako uragán a hned ve 3. minutě po trestném kopu Jirky Herzoga si dobře naběhl Michal Slavík a poprvé rozvlnil síť 1:0. Probíhala 6. minuta a po centru L. Slavíka tentokrát z pravé strany na Michala Slavíka, který vrátil do vápna a pro Tomáše Trska již jednoduchá záležitost 2:0. Hosté se rychle oklepali a v 9. minutě snížil Jiří Mikl po zmatku v domácí obraně na 2:1. Poté ještě v 16. minutě po dalším trestném kopu Jirka Herzog přestřelil bránu. Pro domácí tedy úvod jako z partesu a to ještě umocnila 18. minuta, kdy po zkratu hostujícího Haumera šli hosté do deseti. Toho Halámky okamžitě využili a hned ve 22. minutě po rohu se prosadil Ladislav Slavík, který zatočil míč přímo do brány a hostující golman si ho srazil do vlastní sítě 3:1. Hosté z Velenic neskládali zbraně a Karel Janda vysunul přihrávkou spoluhráče, který orazítkoval tyč. Ovšem po další vypracované parádní akci domácích utekl po levé straně L. Slavík poslal centrem na svého bratra Michala,ten ještě hlavou neproměnil, ale opět byl na svém místě i dobře hrající Tomáš Trsek upravil z dorážky na 4:1. Poločas se dohrával a hosté z ojedinělé akce Karlem Jandou ve 45. minutě korigovali na 4:2. Derby se hrálo ostře, ale bez zákeřností. Stínem 1. poločasu pro hosty bylo zranění jejich dvou hráčů, které si však způsobili sami a především u druhého případu šlo o mladého 15-letého golmana, který si po zaškobrtnutí přisedl nohu a pravděpodobně i zlomil. Ten chvíli předtím střídal nejistého Marouška v bráně hostí, který obdržel za půl hodiny 4 góly. Nutno však dodat, že za obdržené branky nemohl. Volala se tedy RZS a mladý golman putoval do nemocnice.

Kanonáda domácích přinesla tři body

Do druhého poločasu nastoupili hosté i v deseti s odhodláním něco s výsledkem udělat a popravdě byli také cca 10 minut lepším týmem. Jejich nejlepší hráč a také nestárnoucí špílmachr Karel Janda mohl podruhé rozvlnit síťku v 53. minutě a navázat na svůj kontaktní gol z konce první půle, ale branku těsně minul. Domácí se probudili a také jejich nejlepší hráč Michal Slavík v 64. minutě vyzval nezištnou přihrávkou Radka Herzoga, ten obešel již třetího golmana hostů a pohodlně zavěsil pod víko 5:2. Tento okamžik definitivně srazil hosty a hned nato mohl opět Michal Slavík skórovat, ale v těžké pozici po rohovém kopu branku hostí přestřelil. Hra se pak uklidnila až do 75. minuty, kdy po strkanici ve zdi byl po druhé žluté vyloučen domácí Novák a síly se tak vyrovnaly. Hosté však již neměli na změnu skóre sílu a v 79. minutě po chybě jejich obránce Ladislav Slavík upravil na 6:2 pro domácí. I pro něho to byla druhá branka v zápase. Pak se již utkání dohrávalo a na konečných hokejových 6:3 upravil Jakub Latifi v 89. minutě. Derby přineslo naprosto vše, od množství branek, přes tvrdší, ale fér hru i dost karet a bohužel i zranění. Muselo se divákům líbit a pokud se chtějí domácí v soutěži zachránit, tak musí pokračovat v předvedených výkonech jako dnes. AUTOR: JIŘÍ SAMEC



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Halámky/Hranice
Jiří Samec: K derby jsme nastoupili s respektem k soupeři, který hraje dobrý fotbal a hlavně chce hrát. Nejprve jsme uctili památku Honzy Herzoga, který nám bude hodně chybět. Bojovali jsme i za něho a snad se mu tam nahoře náš dnešní výkon líbil. Na Velenice jsme vlétli a po zásluze jsme již v 6. minutě vedli 2:0 po krásných vypracovaných situacích. Hosté jsou zkušeným týmem a brzy snížili. My jsme však dále předváděli poctivý výkon a skóre vytáhli až na 4:1, resp. 6:2. Myslím, že jsme měli větší hlad po vítězství a proto vyhráli. Derby přineslo naprosto vše, spoustu branek, emocí a vypjatých momentů. S tím si však dle mého dobře poradil hlavní sudí Boček, který utkání zvládl. Naší zbytečnou nedisciplinovaností jsme minimálně pro jedno utkání přišli o Nováka. Hosté měli smůlu na zranění a snad jejich mladý gólman nebude mít vážné následky. Nyní nás čeká Klikov opět doma a chceme předvést kvalitní výkon jako na podzim, kde jsme na Klikově byli lepší a měli vyhrát. Pouze jsme remizovali, tak snad budeme doma lepší.

TJ Lokomotiva České Velenice
Karel Macho: Utkání pro nás začalo smolně a po našich zbytečných faulech a nepokrytých standardkách jsme za pět minut prohrávali 2:0. Chvíli na to snížil Jirka Mikl. Aby toho nebylo dost, tak náš hráč, který byl faulován bez míče neudržel nervy na uzdě a oplácel, za což uviděl červenou. Další branku jsme dostali opět po standardce, kterou si srazil náš brankář sám do brány. Čtvrtou branku jsme dostali opět po nevýrazném zásahu našeho brankáře, kterého poté střídal mladíček Boháč. Ten se bohužel za deset minut v brance zranil a odvezla ho sanita. Do brány šel Jirka Mikl a do poločasu jsme ještě dokázali snížit. Ve druhé půli jsme hned ze začátku šli čtyřikrát sami na branku, ale kontaktní gól jsme nedali a to se povedlo domácím do naší otevřené obrany. V závěru korigoval skóre Latifi. Aby nebylo všeho dost, tak si ještě zlomil Mikudim kůstku v zápěstí, Bylo to utkání blbec, které jsme si prohráli individuálními chybami a neomluvitelnou nedisciplinovaností. Doufám, že si to hráči uvědomí a v dalším utkání předvedou fotbal, který hrát umí.



Počet diváků: 72. Rozhodčí: BOČEK Petr - NOVÁK Jiří, ŠŤASTNÝ Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.