FOTO: Kunžak vyloupil Halámky


Branky


0

Domácí nastoupili po delší době v jedné z nejsilnějších sestav, marodka se postupně vyprazdňuje, chyběl pouze útočník Řežáb se Slonkem. Zdálo se tedy, že Halámky potvrdí poslední výsledky i dobrou hru a pokusí se bodovat. Proti tomu se však postavil velmi houževnatý soupeř z Kunžaku.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločas skončil remízou

Domácí začali utkání poměrně dobře a již v 6. minutě se snažil prosadit útočník L.Slavík, který však mířil těsně nad. Hned v 9. minutě se záložník Jakub Macho dobře zorientoval v malém vápně a po hlavičce do brány se již začal radovat, ale na poslední chvíli hosté míč odvrátili z brankové čáry. Halámky byli přeci jen po úvodní převaze odměněni, když Macho našel na hranici šestnáctky Jana Herzoga, ten nezištně hlavičkou z první předal na Jiřího Herzoga a ten si již věděl rady a přízemní střelou otevřel skore 1:0. Kdo si myslel, že domácí po zaslouženém vedení budou dále pokračovat v dobývání hostující branky a přidají další góly, tak se hodně zmýlil. Kunžak nepřijel zápas odchodit, naopak, jeho mladý tým jezdil po place, bojoval a jeho protiútoky byli hodně nebezpečné s rychlým přechodem do útoku. A tak sice domácí přidali další branku, ale do vlastní sítě, poté co vystřelil Jan Brunner. Jeho střela by mířila mimo brankovou konstrukci, ale nesťastně si ji srazil hlavou do brány v 26. minutě Michal Slavík. Střelcem byl tedy uveden Brunner - 1:1. Halámky neskládali zbraně a ve 30. minutě utíkal osamocen na bránu Ladislav Slavík, obešel i brankáře Kováře, ten ho však stihnul srazit na zem. Byl po zásluze vyloučen a kopal se trestný kop z hranice šestnáctky. Jiří Herzog se však neprosadil a přestřelil. Halámky tak od 30. minuty hráli proti deseti kunžackým, kteří však nezačali bránit, hráli dál fotbal otevřený, útočný. Do poločasu se již nic nestalo a do kabin se šlo za stavu 1:1.

Kunžak odváží plný bodový zisk

Do druhé půle domácí nastoupili zřejmě s vidinou toho, že proti deseti se nemůže nic stát a začátek tak totálně prospali. Houževnatý soupeř udeřil hned ve 46. minutě, když po skrumáži v obraně domácích špatně reagoval Novák, míč neodkopl do bezpečí, hosté jej centrem vrátili na nehlídaného Ondřeje Hudziece a ten z malého vápna míč usměrnil hlavou do brány - 1:2. Na domácí padla totální deka a stejně tak jako v předchozím utkání ze Stráže po dvou naprosto zbytečných chybách se nepoučili a byli na ručník. Hosté ač v deseti předváděli rychlý, dynamický, běhavý fotbal a byli lepším týmem. Technika jim také nechyběla, což mohli potvrdit v 71. minutě a domácí tak definitivně srazit do kolen, ale jejich obstřel branky skončil pouze na tyči. Halámky byli naprosto opaření vývojem hry a do 75. minuty na hřišti jakoby nebyly. To se snažil změnit v téže minutě M. Slavík, svůj vlastní gol napravit, ale po centru na něho samotného, mu míč proběhl pod nohama, když již byl v malém vápně prakticky sám. Halámky se snažili nabudit na závěrečný tlak se snahou ztracený zápas alespoň zremizovat. To by se, ale nesměla projevit jejich letošní marnost nad marnost v proměňování šancí. Hned dvakrát totiž své mega šance zazdil Radek Herzog, který jinak odehrál výborný zápas, ALE....Hned při první v 85. minutě byl osamocen na malém vápně a z voleje minul bránu a při druhé v 90. minutě při skrumáži v malém vápně vystřeli snad ze 3 metrů, ale trefil pouze hostujícího brankáře Janáka. Domácí tak mohli paradoxně zápas v posledních minutách otočit ve svůj prospěch, i když byl Kunžak lepším týmem i v deseti převážně druhou půli. Zápasu by tak nejspíše slušela remíza, skutečnost je však jiná, 3 body si odvážejí hosté a domácí se budou muset hodně zamyslet o zimní pauze, aby mohli v OP pokračovat i v další sezoně. Jejich bolest v neproměňování vyložených šancí je až neskutečná.

 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Halámky/Hranice
Jiří Samec: To co dokážeme zazdít je neskutečné, potom co jsme poměrně dobře začali a ujali se po zásluze vedení si pak dáme vlastní gol, místo toho abychom přidali druhou uklidňující branku. A pak zaspíme nástup do druhé půle a prohráváme, to je na infarkt. Musím ale uznat, že Kunžak má velmi dobrý tým, dobře poskládaný, dynamický, technický a běhavý. To nám dělalo velké problémy a kdyby dal místo tyče na 1:3 bylo po zápase. Hráli však pořád dobře dopředu i v deseti, na nás padla obrovská deka a i přes všechno toto jsme mohli zápas otočit v posledních 5 minutách. Své mega šance však Radek Herzog nedal. Radost tak snad mám pouze z Jirky Herzoga, který po zranění nastoupil ve druhém zápase a dal druhý gol. Je však sám a nikdo jiný mu nedokáže pomoct vzít odpovědnost na sebe, přitom hráčů s mnoha zkušenostmi máme v týmu dost. Nebudu nikoho jmenovat, každý se musí zamyslet nad svými výkony, pokud chceme dál v OP pokračovat. Času o zimní pauze bude dost.Teď již nás čeká předehrávka jara doma s Velenicemi, pokud se bude vůbec hrát.To nebude opět lehký zápas, obzvlášť když jde o derby a zopakovat výsledek z Velenic by v této naší situaci bylo dobré.

TJ Kunžak
Pavel Ferdan: Do zápasu jsem nastupovali s tím, že chceme potvrdit naší formu z posledních zápasů, což se nám ovšem ze začátku vůbec nedařil. Domácí nás zatlačili a my jsme mohli být rádi, že jsem po první dvacetiminutovce prohrávali jen o gól. Po inkasovaném gólu jsme se trošku zvedli a vytvořili si pár šancí, které jsme neproměnili. Ale ve 26. minutě vystřelil zpoza vápna Jan Brunner a s trochou štěstí míč skončil v síti domácích. Bohužel místo toho abychom se herně zvedli přišlo vyloučení našeho brankáře Kováře, naštěstí máme dva výborné brankáře a do branky se postavil Janák. Poločas jsme nějak dohráli a v kabině si řekli, že musíme hrát mnohem lépe. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že pokud chceme vyhrát musíme skórovat co nejdřív, to se nám podařilo, když se prosadil Ondřej Hudziec. Od té doby byl obraz zápasu víceméně stejný až do 80. minuty, domácí se snažili dostat postupně do šance a my jsme hrozili z brejků. Oba týmy mohli přidat několik gólů, to se nestalo. A ve zmiňované 80. minutě nám začali opravdu docházet síly a domácí nás zmáčkli na naší polovině, vytvořili si několik šancí, které až nepochopitelně neproměnili a my se mohli radovat z ubojovaného vítězství.



Počet diváků: 35. Rozhodčí: BOČEK Petr - NOVÁK Jiří, ŠVEC Bohumil.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.