FOTO: Popelín vyhrál a Halámky jsou tak pořád poslední


Branky


14. P. Pacholík , 55. P. Kollmann (vl.)
0

Poslední Halámky přijely do Popelína konečně prolomit výsledkovou krizi se kterou se utápí na posledním místě tabulky, jenže domácí mužstvo nedává na svém hřišti nic zadarmo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Jedinou branku poločasu obstaral Pacholík

Protrhnout výsledkovou krizi jely Halámky do Popelína. Tam je však čekalo malé hřiště a těžký terén. Domácí od začátku hráli taktiku všechno nakopávat dopředu a nejlépe najít svého spoluhráče v útoku Pacholíka. Hosté se seznamovali s terénem a fotbalovostí něco vymyslet, ale na malém hřišti to moc nešlo. V 7. minutě z ničeho nic domácí z velké vzdálenosti trefili tyč Závišovy branky. Domácí měli výškovou převahu a tu prvních dvacet minut dokázali využívat. Ve 14. minutě vyhráli výškový souboj a následný centr z levého křídla skončil na hlavě volného Pavla Pacholíka a domácí vedli 1:0.

 

V tu dobu byli domácí opravdu lepší. Po dvaceti minutách už byl vidět jiný obrázek hry. Hosté se sžili s hrou soupeřem, malým hřištěm a terénem a najednou začali domácí přehrávat. Ve 30. minutě prošel míč po rohovém kopu celým brankovištěm domácích, aniž by se ho někdo dotknul. Michal Slavík našel za obranou Pavla Nováka, ale ten při střele podklouzl. Domácí se v prvním poločase přece jenom ještě dostali za hostující obranu, ale vždy byl dříve u míče brankář Záviš. Ve 40. minutě měl velkou šanci Jan Herzog, ale dobře zasáhl domácí brankář Kadlec. Ve 43. minutě před domácím brankářem tečoval dlouhý nákop Michala Slavík, ale jeho hlavička těsně minula levou tyčku. To bylo v prvním poločase vše.

Domácí berou tři body

V 55. minutě domácí nakopli dlouhý míč na hostující branku, domácí Pacholík a Stejskal se vraceli z ofsajdu. Oba dva se nejprve nechtěli zapojit do hry, ale potom sudí Chvála na lajně ukázal, hrajte. Pacholík, který se vracel rychleji z ofsajdového postavení zablokoval Kollmanna a Stejskal i přes veškerou snahu Kollmanna skóroval - 2:0. Na pomezního sudího Chválu se sesypalo klubko hostujících hráčů, padlo několik žlutých karet, což není vidět v zápise, ale gól platil.

 

V oficiálním zápise není uveden střelec branky Stejskal, ale Petr Kollmann, jako vlastní branka. Po tomto momentu byl vykázán z lavičky i trenér Vajo. Po dlouhých dohadech se hrálo dál. Domácí hráči už ve druhém poločase prakticky nic neměli a hlídali výsledek. Hrálo se už na jednu branku a to na tu domácí. Jan Herzog utekl po pravé straně a zpětnou přihrávkou našel Michal Slavíka, jeho pokus však tečoval jeden z obránců a míč opět skončil těsně vedle levé tyče.

 

V 75. minutě dostal druhou žlutou kartu domácí Pacholík, když po souboji s Deckerem do něho surově kopnul, když už míč byl daleko pryč. Nejspíše měla následovat rovnou červená karta místo druhé žluté. V přesilovce Halámky vrhly všechny síly do útoku. Obrovskou šanci měl v 80. minutě Robert Adensam, kterého fantasticky vychytal domácí brankář Kadlec. V 85. minutě mohl snížit Michal Slavík z přímého kopu z 18 metrů, ale našel jen rukavice Kadlece. Halámky ještě jednou zahrozily, to když Decker našel Herzoga, ale ten z prostoru pokutového kopu mířil vysoko nad branku. Jelikož se nestavovala pouze jedna minuta, tak hosté už nic nestihli.  V první řadě Halámky doplatily opět na neproměnění šancí. Kdyby se hrálo ještě hodinu, tak asi branku nevstřelí. Domácí jsou zvyklí hrát na svém hřišti, kde se bojuje o každý metr a jednoduchou hrou nějaký ten gól dají. Poslední dobou řídí zápasy tři delegovaní rozhodčí, tudíž by nemělo docházet k takovýmto situacím, ale bohužel se to děje a tento zápas byl hodně ovlivněný.



Ohlasy k zápasu


SK Popelín 1932
Dominika Maršíková: V desátém kole OP jsme na svém hřišti přivítali hráče z Halámek. Zápas jsme zahájili aktivně, měli jsme mírnou převahu a také šance. Jednu z nich proměnil hlavou Pavel Pacholík, když mu před bránu nahrál Ondra Doležal. Pět minut před koncem prvního poločasu měli hosté šanci, ale náš gólman šanci hostů zlikvidoval. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0. Po deseti minutách druhého poločasu jsme se dočkali druhého gólu, jež vstřelil Roman Stejskal. Od 75. minuty jsme hráli bez vyloučeného Pavla Pacholíka, přesto jsme vítězství uhájili a zaslouženě vyhráli.

TJ Sokol Halámky/Hranice
Jiří Samec: Na tomto zápase jsem nebyl přítomen, reportáž jsem dostal od našeho hráče a plně mu důvěřuji. Pokud byl z lavičky vykázán i náš trenér Vajo, tak se opravdu v Popelíně asi děly věci, jak článek vypovídá. Názor trenéra Vaja neznám a ani se mu nedivím, že nemá chuť se k tomuto vyjadřovat .Proto nechávám veškeré hodnocení utkání na čtenářích, aby si názor či dojem utvořili sami dle tohoto reportu.



Sestavy


SK Popelín 1932
J. Kadlec [-] - K. Tolkner [-] , T. Mach [-] , D. Kučera [-] - R. Stejskal [-] (90. P. Valek [-] ) , F. Slavík [-] (60. P. Pacholík [-] ) , J. Snížek [-] - P. Pacholík [-] , P. Neuber [-] , O. Doležal [-] , J. Omasta [-]

TJ Sokol Halámky/Hranice
D. Záviš [-] - P. Kollmann [-] - P. Novák [-] , J. Macho [-] - - P. Herzog [-] (46. R. Adensam [-] ) , P. Jindra [-] , K. Juráň [-] , J. Herzog [-] , M. Slavík [-] , R. Duda [-] , K. Decker [-]

ŽK: 60. P. Pacholík , 75. T. Mach , 86. D. Kučera - 22. K. Juráň , 53. M. Slavík , 60. D. Záviš , 70. J. Macho . ČK: 75. P. Pacholík .
Hráči zápasu: J. Kadlec .
Počet diváků: 65. Rozhodčí: MELZOCH David - CHVÁLA Michal, HAVLÍK Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.