0:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.11.2016 14:00

14.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Slavia prolomila domácí neporazitelnost Chlumce


Branky


0

Chlumec a Slavia sehrály bojovné utkání. Oba týmy měly dobré šance na skórování, šťastnější nakonec byli fotbalisté Slavie, kteří v samotném závěru potvrdili výhru 0:2. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Slavia se dostává do vedení

Zápas už v úvodu nabízel zajímavé situace před oběma brankami. Chlumec se v první minutě dostal k několika centrům i střeleckému zakončení, to ale minulo branku Slavie. Hosté ke střele poprvé dostali ve třetí minutě, zakončení z hranice vápna ale i díky teči těsně míjelo levou tyč branky Ladislava Kukala. Z následného rohového kopu se Slavia dostala k zakončení, hlavička z bezprostřední blízkosti ale mířila pouze do náručí brankáře Kukala.

 

Po dramatickém úvodu se hra uklidnila. Chlumečtí se prezentovali kombinační hrou, kterou chtěli hosté eliminovat důrazem. To vedlo k četným nedovoleným zákrokům a žlutým kartám, kterých hosté za celý zápas viděli hned sedm. Skóre se poprvé měnilo ve dvacáté deváté minutě. Slavia sehrála po pravé straně hřiště rychlou akci, která se postupně dostala až na hranici vápna k Davidu Chobotskému. Hostující záložník dlouho neváhal a přesnou ranou k pravé tyči poslal Slavii do vedení 0:1. Chlumec se za tohoto stavu snažil o vyrovnání, proti důrazně hrajícímu soupeři se ale domácí dostávali pouze k nepřesným střelám. Ve čtyřicáté minutě se Slavia díky rychlé narážečce dostala do pokutového území domácích, následná střílená přihrávka ale nenašla nikoho v černočerveném a míč skončil v zámezí. V závěru poločasu Chlumečtí rozehrávali přímý kop, který sice mířil mezi tři tyče, skonči ale bezpečně v náručí gólmana Jan Moníka. Poločas tak skončil vedením Slavie 0:1. 

Nevyužité šance na obou stranách

Na začátku druhého poločasu mohli hosté navýšit své vedení. Michal Brázda dlouhým nákopem našel rozběhnutého spoluhráče, který kličkou obešel bránícího hráče Chlumce, gólovou radost mu ale pohotovým zákrokem překazil brankář Ladislav Kukal. S postupujícím časem se pro Slavii vytvářely i další otevřené prostory v obraně Chlumce. V šedesáté třetí minutě se jeden z hostujících hráčů Slavie dostal za obranu domácích, brankář Kukal ale dobrým zákrokem zastavil jeho pokus o kličku, a zažehnal tak potenciální nebezpečí.

 

Fotbalisté Chlumce začali výrazněji hrozit v závěrečné čtvrthodině. V sedmdesáté šesté minutě se domácí dostali ke střele z hranice vápna. Nadějné zakončení k tyči ale dobrým zákrokem vyrazil gólman Jan Moník. Míč se po jeho zákroku sice znovu odrazil na kopačky domácích, ti ale přes hradbu těl nedokázali skórovat. Další závar ve vápně soupeře způsobili Chlumečtí v osmdesáté druhé minutě, kdy se domácí dostali nadvakrát do zakončení, gólman Moník si ale dokázal poradit. Ve chvíli, kdy balon propadl za jeho záda, jej navíc na brankové čáře zastoupil jeden ze spoluhráčů, který odvrátil balon do bezpečí. Chlumečtí hráli v závěru na riziko, což hostům otevíralo možnosti pro rychlé brejky. V osmdesáté deváté minutě se hosté dostali k jednomu takovému úniku, gólman Ladislav Kukal se ale znovu vytasil s úspěšným zákrokem. Definitivní rozhodnutí přišlo v devadesáté minutě. Domácím se nevydařila malá domů, gólman Kukal musel ven  z branky, dřív než on byl ale u balonu Matěj Mottl. Obránce Slavie obešel domácího brankáře a zakončením do prázdné branky rozhodl o výhře Slavie 0:2. 



Ohlasy k zápasu



FC Slavia Hradec Králové
Josef Pleskot - trenér FC Slavia HK: Na poslední mistrovské utkání s dosud neporaženým týmem v domácím prostředí jsme se dobře připravili a zaslouženě zvítězili. Již ve druhé minutě jsme si vytvořili loženou šanci a za celý zápas celkem pět, jen díky skvělému výkonu domácího brankáře jsme o osudu utkání nerozhodli dříve. Vyplatily se změny v sestavě a velkým přínosem bylo zařazení dvou dorostenců. Chválím tým za další odehraný zápas s nulou a dobrý výkon všech hráčů.



Sestavy


FK Chlumec nad Cidlinou
L. Kukal [-] - J. Veselský [-] (66. V. Doležal [-] ) , Z. Dušek [-] (85. V. Branský [-] ) , J. Kučera [-] , M. Kučera [-] , M. Vejr [-] , J. Vopátek [-] , M. Bráborec [-] , J. Jelínek [-] , D. Homoláč [-] (42. D. Jelínek [-] ) , V. Beneš [-]

FC Slavia Hradec Králové
J. Moník [-] - M. Mottl [-] , J. Lán [-] , M. Dostál [-] , M. Šolc [-] - D. Chobotský [-] (79. M. Hutla [-] ) , J. Linhart [-] , M. Brázda [-] (88. J. Bajer [-] ) , D. Veselý [-] - - J. Kabeláč [-] (58. Š. Derner [-] ) , L. Daněk [-]

ŽK: 65. J. Kučera - 16. J. Lán , 18. J. Kabeláč , 43. M. Mottl , 66. D. Veselý , 67. D. Chobotský , 77. M. Brázda , 78. M. Dostál .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Martínek Miroslav - HORSKÝ Leonard, FILIP Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.