Zruč chytla slinu, tentokrát si smlsla na Rokycanech


Branky


0

Zruč na svém domácím hřišti přivítala rezervu Rokycan.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Gól do šatny a červená karta

Velmi omlazený tým Rokycan, jehož průměrný věk hráčů na hřišti byl pouhopouhých 21,2 let, kdy toto číslo ještě "kazil" jedenatřicetiletý kapitán Tobrman a sedmadvacetiletý gólman Wohlmuth. Zruč ovšem také nenastoupila v optimální sestavě, z různých důvodů chybělo několik hráčů ze základní sestavy, jako například Matěj Polák, Marek Pechman nebo Jiří Lauko.

Na zručské hře to ale nebylo příliš znát, šance střídala šanci, ale proti byl výtečný gólman Wohlmuth. Ten vychytal v největší šanci Ondřeje Maška, který si naběhl na přesný pas za obranu, ale jeho prudkou ránu Wohlmuth reflexivně vyrazil. Kapitulace přišla až na konci poločasu. Ve 43. minutě vyvezl míč až na polovinu soupeře poslední člen dynastie Králů, který ve Zruči zůstal, David, který vysunul Petra Karpíška, jenž přeloboval vyběhnuvšího Wohlmutha a poslal svůj tým těsně před přestávkou do vedení. Ihned po výkopu se dostal Petr Karpíšek znovu do samostatného úniku, tentokrát ho ale zastavil praporek pomezního rozhodčího a píšťalka hlavního sudího Jakuba Šlajse, po jejímž hvizdu ještě Jaroslav Šafář neudržel nervy na uzdě a zručského útočníka nakopl zezadu to lýtka, za což šel logicky směr sprchy. 

Platonická snaha o vyrovnání

Zruč pokračovala v tlaku i ve druhém poločase a odměnou jí byl gól ze 48. minuty. Tomáš Kepka na pravém křídle předčil rokycanského obránce, jeho střelu ale zlikvidoval Martin Wohlmuth. Odražený míč se ale odrazil na penaltový puntík, odkud ho hlavou do protipohybu rokycanského čaroděje poslal Tomáš Jelínek - 2:0. Dvoubrankový náskok ale neměl dlouhého trvání. V 52. druhé minutě procedil Václav Tobrman míč na křídlo, kde si míč uzmul střídající Jakub Kořínek a krásným centrem na zadní tyč vyzval Jiřího Lva, který v pádu poslal míč nechytatelně k tyči. Zruč poté začala výtečně bránit a mladému týmu rokycanské rezervy se nedařilo dostávat do palebných pozic. Zruč si tak pohlídala další tři bodym po kterých okupuje první místa tabulky.



Ohlasy k zápasu


TJ Zruč
Václav Klik, gólman hostů: "V první půli jsme byli lepším týmem, měli jsme několik šancí, které jsme bohužel neproměnili. To se nám povedlo až těsně před koncem první půle, načež šel soupeř do desíti. Ve druhé půli jsme zvýšili vedení, Rokycany sice z ojedinělé šance snížily, ale poté již byla hra vyrovnaná, bez nějak větších šancí, a my si došli pro tři body."

FC Rokycany B
Peter Horváth, trenér hostů: "Zápas ovlivnilo relativně brzké vyloučení Jardy Šafáře, který si nechal dát hodně hloupou červenou kartu, potom už to bylo hodně složitý. Zkraje druhé půlky jsme dostali druhou branku, ale utkání jsme ještě zdramatizovali snížením. Poté se kluci statečně prali, ale přecijen jsou většina ještě věkem dorostenci, kteří se sžívají s dospělým fotbalem. Je vidět, že kluci chtějí, makají, rvou se, ale musejí hlavně sbírat zkušenosti. Budou se určitě zlepšovat."



Sestavy


TJ Zruč
V. Klik [-] - R. Karpíšek [-] , R. Haidlmayer [-] , D. Král [-] , V. Mařík [-] - O. Mašek [-] , P. Hucl [-] , T. Jelínek [-] , T. Kepka [-] (81. T. Valenta [-] ) - P. Karpíšek [-] (91. M. Fryček [-] ) - J. Mastný [-] (64. J. Přibyl [-] )

FC Rokycany B
M. Wohlmuth [-] - J. Lev [-] (64. J. Řapek [-] ) , F. Škarda [-] (76. J. Ječmen [-] ) , L. Kouřil [-] (46. J. Kořínek [-] ) , J. Sefzig [-] , J. Huňáček [-] (69. O. Varga [-] ) , V. Tobrman [-] , O. Havlíček [-] , J. Šafár [-] , D. Wohlrath [-] , M. Trnka [-]

ŽK: 51. J. Mastný , 88. O. Mašek . ČK: 44. J. Šafár .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Šlajs Jakub - KŘEN Jiří, KAŠPAR Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.