Hitparáda neproměněných šancí ve Štáblovicích


Branky


0

Tvrdé a pro diváka atraktivní utkání přineslo mnoho zajímavých momentů. K vidění byla řada pohledných kombinací, 3 góly, nespočet neproměněných šancí, nevybíravé zákroky na hraně zákona a taky pro štáblovické dvě nepříjemná zranění.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

K nedělní dohrávce 5. kola III. B třídy dorazilo do Štáblovic mužstvo Svobodných Heřmanic. O tom, že tři body zůstanou na domácí půdě, bylo rozhodnuto již v prvním poločase. Aktivněji se od začátku utkání prezentovalo mužstvo domácích. Cítit byl na postu levého obránce Panáček, který útočnými výpady po lajně zakládal nejeden útok. Svou počáteční snahu korunovali štáblovičtí gólem ve 13. minutě. Dnes velmi aktivní Častulík, prodloužil po dlouhém autovém vhazování Jedličky, hlavou míč až na zadní tyč, kde se důrazný R. Vícha dorážkou nemýlil – 1:0. Domácí svou důslednou hrou odzadu, nedovolovali Heřmanicím takřka nic. Ojedinělou kombinaci hostů se štáblovickým dařilo mařit ve středu hřiště. S dlouhými, nakopávanými balóny na vytáhlé hrotové útočníky, si směle poradilo důrazné stoperské duo Konvička, Dobrotka. Běžela 23. minuta utkání, kdy souboj o vysoký míč svedli R. Vícha s T. Grygarem. Po oboustranném ťuknutí hlavami se oba borci skáceli k zemi. Rozhodčí hru, citlivě ponechanou výhodou, nezastavil. Míč se dostal k osamocenému Častulíkovi, který po cca 20ti metrovém pelášení na branku soupeře, zakončoval s instinktem zabijáka, přízemní střelou ke vzdálené tyči – 2:0. Druhá obdržená branka vnesla do žil heřmanickým touhu po korigování skóre, ale taky notnou dávku agresivity. V cca 30 minutě povedeným přímým kopem za hranicí šestnácky, nechal hostující Lampa vyniknout robinzonádou Kácala. O 5 minut později si kulatý nesmysl, před atakujícím Lebedou, píchl po levé straně Sedláček. Zmíněný obránce stačil na půli hřiště zatáhnout za záchranou brzdu, jinak by se rychlonohý Sedláček řítil vstříc hostující bráně. Svým ostrým skluzem Sedláčka povozil na saních a dovezl jej až k nohám přihlížejícím diváků. Pro někoho taktický faul na půlce, pro druhé hrubý zákrok bez úmyslu hrát balón. V údivu většiny přítomných rozhodčí tasí pouze žlutou kartu. O minutu později, z důvodu zranění, střídají oba aktéři nepříjemného střetu z 23. minuty. R. Vícha odjíždí, s následně prokázaným otřesem mozku, do nemocnice. Do konce první půle míč na svých kopačkách více drželi heřmaničtí, kdo však nepříjemně kousal svými šancemi byli domácí. Častulíkovi po samostatném nájezdu zmařil skórování dobře vyběhnuvší Knap. Baláž po efektivním otočení kolem obránců v pokutovém území, jen těsně míjí pravou tyč. Minutu před koncem prvního poločasu zasahuje Heřmanicím, svým druhým gólem v utkání, konečný direkt Častulík – 3:0. S tří gólovou výhodou pro Štáblovice odcházejí oba celky do kabin.

 

Pro bezmála stovku diváků, kteří si našli cestu do štáblovického stánku, byl stav 3:0 po poločase, dobrou pozvánkou k poločasu druhému, kde se daly čekat brankové hody. Předpoklady se však nenaplnily, a diváci tak byli svědky započatou hitparádou neproměněných štáblovických šancí. Do hlavní role grotesky: „Jak Štáblovicím chytit nemožné.“ se obsadil fantasticky lapající Knap. V průběhu druhé čtyricetiminutovky dominoval ve své brance, a svými zákroky držel heřmanické stále ve hře. Postupně si na něm zuby vylámali Baláž, Laovský, Šemora apod. K vidění však nebylo pouze fotbalové umění, ale taky nevybíravé zákroky na hraně zákona frustrovaných hostů. Jedním z nich se prezentoval v 49. minutě Burián, který doslova přejel rozběhnutého Sedláčka. Ten špatně v souboji dopadl na pravé koleno a způsobil si poranění kolenních vazů. Zákrok jako z akčního filmu Jackieho Chana rozhodčí opět posoudil pouze žlutým varováním. Upřímně řečeno, v obou posuzovaných případech, takřka likvidačních zákroků, by si měl pán sudí sáhnout hluboko do svědomí. Pro příště by si měl hlavní arbitr uvědomit, že všichni aktéři na hřišti hrající poslední soutěž, by rádi na druhý den vstanuli do práce, což mu také důrazně vyčinil domácí kapitán Dobrotka. Za zmínku v druhém poločase zbývá nastínit dva důležité momenty. V prvním z nich, po závaru před domácí branou v 80 minutě, neúmyslně zahrál rukou Urbanský. Rozhodčí bez okolků ukazuje na bílý puntík. K míči se staví střídající Schuster. Přízemní střelou doprostřed branky se snaží brankáře Kácala nachytat v nedbalkách, ten je však rezolutně proti. Tygřím skokem po vzoru své brankářské modly Františka Pláničky, nohou vyráží nepříliš povedený pokutový kop. Kritikům tak dává vale v názoru, že penalta se nedá chytnou, pouze špatně kopnout. A to vše v takřka padesáti letech!!! Neskutečný Kácal posledních kol udržuje již třetí nulu v řadě a je důležitou součástí štablovického mančaftu. O poslední slovo v zápase se hlásí domácí družina. Po faulu na polovině Heřmanic zahrává přímý volný kop Jedlička. Nadýchaným centrem do pokutového území hledá nabíhající spoluhráče. V dobré náběhu za obranu nachází nikým neatakovaného Konvičku, který ze vzduchu s přehledem zpracovává balón a střelou do protipohybu brankáře zvyšuje na 4:0 – rozhodčí gestem ukazuje na půli hřiště. Proti je však zdvižený praporek postranního rozhodčího, který signalizuje offside. Diskutabilní moment, jelikož skórující hráč vybíhal společně s obránci. Po konzultaci s pomezním rozhodčím rozhodčí branku neuznal. Skóre zápasu, po slibném prvním poločase, končí nezměněno.



Počet diváků: 100. Rozhodčí: TOMEŠ Vítězslav - BARTESKA Petr (N), ANDRLE Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.