Krutá prohra Brumovic


Branky


0

3. kola III. třídy sk. B přineslo měření sil mužstev SK Štáblovice a TJ Slezské Hořiny Brumovice. V předchozím kole si obě mužstva vedla rozdílně. Hosté z Brumovic porazili na svém hřišti rezervní celek z Budišova v poměru 3:2, domácí tým dostal v derby s Dolními Životicemi doslova lekci z produktivity a odvezl si ostudný výsledek 8:1. Spravit si chuť a hlavně reputaci před domácími fanoušky, byl hlavní záměr borců ze Štáblovic. Avšak nemilosrdný los v úvodu sezóny přiřkl Štáblovicím silné soupeře, kdy nezbývalo Štábkám nic, než zabojovat a pokusit se překvapit – což se také povedlo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Začátek utkání se vyvíjel lépe pro hostující celek. Rychlou kombinací středem hřiště, doplněnou nadýchanými centry krajních záložníků, se hosté snažili zdolat branku domácích. Jejich snaha zpravidla končila na hlavách či odkopech pozičně dobře hrajících beků štáblovického týmu. V cca 13. minutě, po zmatku v komunikaci hlavního a pomezního rozhodčího, kdy pomezní signalizoval offside a hlavní arbitr pouštěl výhodu faulovanému hráči Brumovic, se přestala štáblovická obrana věnovat hře, která však stále pokračovala dále. Před brankářem Kácalem se tak z nenadání objevil zaskočený útočník, snažící se v pádu skórovat. Výborný Kácal byl však rezolutně proti a na dvakrát si s útočícím hladce poradil. 17. minuta přinesla zvrat v utkání. Po rychlém přenesení hry na půli Brumovic se blýskl v individuální akci hrající trenér domácích Šemora. Ten si z hostující obrany udělal den otevřených dveřích. Ta jej nedokázala zastavit ani za cenu faulu v pokutovém území, a tak Šemora se štěstím, proměnil ponechanou výhodu. Hra obou mužstev se nadále spíše potýkala s řadou nepřesností, řada útoku nebyla dokončena či končila bezpečně v rukou gólmanů. Za zmínku snad stojí akce z posledních chvil první půle. Před odchodem do šaten, se při rohovém kopu nejvýše vyšperkoval domácí kapitán Dobrotka, který hlavičkou jen těsně minul branku Palúcha. Do šaten se tedy odcházelo za stavu 1:0.

 

Druhá půle přinesla pochopitelný tlak Brumovic, které se nechtěly vzdát lacině. Do 69. minuty si domácí defenzíva musela připadat jako na kolotočích probíhajícího kravařského odpustu. Do obrany se valil jeden hostující útok za druhým. V těžkých chvílích, např. po hrubici domácí zálohy a špatně zahrané zpětné přihrávce do obrany, běžel hostující útočník sám na branku, se o slovo přihlásila skvěle chytající legenda štáblovického fotbalu Vlado Kácal. Štáblovičtí hrozili z ojedinělých brejků, které postupně zahazovali Laovský, Sedláček, Šemora. Vyrovnávací branka Brumovic se již vznášela ve vzduchu. Naopak to byli štáblovičtí, kteří udeřili jako blesk z čistého nebe. Těžký balón na půli hřiště vybojoval pro Sedláčka Laovský, prvně jmenovaný potáhl středem hřiště balón a krásně našel nabíhajícího Laovského, který zachoval klidnou hlavu a střelou na zadní tyč v 70. minutě navýšil skóre na 2:0, čímž také nastartoval domácí brankostroj. Své fotbalové umění v plné kráse předváděl aktivní Sedláček, který z hostujících hráčů nechával přihlížející kužely. Tento hráč byl také terčem početných hrubých faulů za hranicí pravidel. Hra se přiostřovala na obou stranách, některé zákroky rozhodčí až nevěřícně oceňoval pouze žlutým varováním. Štáblovičtí se svou důslednou hrou nenechali rozhodit a v rychlém sledu přidali další tři branky. V 76. min Šemora, v 79. min Sedláček a v 80. minutě zkompletoval hattrick Šemora. Blížícímu se konci utkání, se soupeř z Brumovic prezentoval odevzdaným dojmem.

 

Nutno podotknout, že výsledek 5:0 je pro hráče z Brumovic krutým výsledkem. Brumovičtí měli během zápasu míč na kopačkách procentuálně déle, avšak ztroskotali na neproměňování šancí. Štáblovice využily co se dalo a skvěle zvládnutou taktikou druhé půle si připsaly do tabulky trochu překvapivé 3 body. Další kolo odehrají oba celky v sobotu 27.8.2016 od 17 hod. Brumovičtí na své půdě přivítají ambiciózní rezervní tým ze Slavkova, tým Štáblovic zavítá na hřiště rezervních Budišovic.



Počet diváků: 52. Rozhodčí: BAČKOVSKÝ Pavel - URBANSKÝ Přemysl (N), PORUBEK Jaroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.