Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.11.2016 14:00

1.kolo, Moravskoslezský | Opava | III. třída sk. B, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

7.0

Nápoje

6.0

Jídlo

1.0

Hrací plocha

7.0

Zázemí

8.0

Tabulkově slabý Sokol Deštné zaskočil favorita


Branky


0

Ani ve třetím po sobě jdoucím zápase nenašli hráči Štáblovic recept na výhru. Svou štědrostí obdarovali i celek TJ Sokol Deštné, pohybující se na samém chvostu tabulky.I přesto, že si domácí dokázali vytvořit nespočet gólových šancí, museli se závěrečným hvizdem rozhodčího, spolknout hořkost porážky. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

„Den blbec“, nějak takhle by se dalonazvat počínání domácích fotbalistů v dohrávaném 1. kole III. třídy skupiny B. Začátek zápasu přinesl tlak domácí ekipy, který však pokaždé vyšel naprázdno. Své šance opakovaně trestuhodně nedokázali proměnit Laovský, Konvička, Šemora atd. Trest přišel se závěrem prvního poločasu a nesl jméno Jan KAMRÁD. Ve 42. minutě si po faulu na Lhotzkého, staví míč k přímému kopu ze vzdálenosti cca 20ti metrů. Technickým obstřelem zdi, vymetá, tento zkušený bombarďák, pravou šibenici štáblovické brány a určuje tak výsledek prvního poločasu - 0:1 pro hosty.

 

 

 

Druhý poločas se nesl v bojovném duchu obou mužstev. Na straně hostů to byl především Lhotzký, který svým precizním pokrytím a držením míče, zatápěl domácí obraně. Štablovická hra se začala formovat, až po příchodu nahecovaného Bajgara a agilního Urbanského. Tito dva střídající hráči také zařídili zvrat v utkání, kdy v 68. Urbanský a 70. min Bajgar, otáčejí na 2:1 pro Štáblovice. Oba vstřelené góly nejvíce popudily hostující obránce, kteří si opakovaně vylívali zlost na pomezního Martínka, a dožadovali se odmávání offside systému. Hra se nám začala více vyhrocovat a přiostřovat. Po jednom z faulů na Lhotzského, se o slovo opět přihlásil v 75. minutě, již zmiňovaný Kamrád, který jako přes kopírák nedal tvořící se pavučině v šibenici domácí branky pražádnou šanci – 2:2. O tři minuty později bylo u hostů ještě veseleji. V 78. minutě se po autovém vhazování řítil do šestnácky domácích nezastavitelný Lhotzký. Zde v souboji s bránícím hráčem svévolně upadl, a po předchozí simulaci se dožadoval penalty. Domácí obrana přestala hrát a čekala na verdikt rozhodčího. Ten v roli pasivního diváka přihlížel nedovolené hře útočícího hráče na zemi, který si ještě stačil rukou posunout balón do výhodnější pozice.

 

Z hranice pokutového území vystřelil, kdy trefil posledního hráče Štáblovic, od kterého se míč nešťastně odrazil k nabíhajícímu Kamrádovi, který si již s dorážkou a ležícím Kácalem, věděl rady – 2:3. Nepochopitelně pak hlavní rozhodčí rozdal žlutou kartu Lhotzkému, za údajnou simulaci v souboji předcházejícímu gólu. O tom, že rozhodčí vnímá výklad pravidel fotbalu po svém, se mohli hráči Štáblovic přesvědčit záhy. Vzhledem k blížícímu se konci utkání, se hráči Deštné snažili uměle prodlužovat čas různým poléháváním na hřišti, zakopáváním balónu do vypuštěného rybníka apod. Na nesportovní chování upozornil Balaž, který svými slovy slušně reklamoval počínání hostujícího týmu.

 

Odpovědí se mu dostalo od hostujícího stopera, který ho bez hany začal nevybíravě častovat rasistickými výpady na adresu jeho pleti. To vše s přihlížením hlavního rozhodčího Válka, který ne že jenom nezakročil, ale alibisticky tvrdil, že nic neslyšel a i přes protestyštáblovických fotbalistů, tento incident do zápisu z utkání nezapsal. Po silných emočních výpadech, kdy hrozilo fyzické napadení některých hráčů, se utkání dohrálo. Velkou šanci měl ještě v závěru zápasuLhotzký, který po domácím otevření hry, utíkal vstříc bráně Kácala, kterou však minul. Deštné se tak výhrou odpoutalo od poslední příčky tabulky, na které zazimuje Palhanec. 

 

Dušan Mrákota



Ohlasy k zápasu


SK Štáblovice
Dušan Mrákota: Vyhrocené utkání, které jsme opět nezvládli. Prohrávali jsme, vedli a nakonec prohráli. Slova se hledají těžko. Klobouček před nestárnoucím bardem Kamrádem, který dnes vyučoval fotbal. Velkou kaňkou je dnešní výkon rozhodčího, kterému heslo: „SAY NO TO RACISM – ŘEKNI RASISMU NE!“ očividně nic neříká! Uvědomme si, že na fotbal chodí i rodiny s dětmi, kterým bychom měli jít příkladem.

TJ Sokol Deštné
Jan Kamrád: Změnili jsme absolutně rozestavení a zkusili něčím překvapit, což se nám povedlo. Štáblovice byly mladší a běhavější mužstvo, ale zkušenost a vyzrálost vyhrála. Dva góly jsme dali z přímáku, oba do šibenice, třetí gól byl šťastný, a pak jsme to ubránili. A to je ta zkušenost. Černá série Štáblovic pokračuje a my se odrazili od dna.



Počet diváků: 40. Rozhodčí: VÁLEK Jaromír - MARTINEK Aleš (N), LHOTZKY Rudolf (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.