2:1
(1:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.10.2016 15:00

8.kolo, Vysočina | Pelhřimov | III. třída , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hrubé chyby hořepnického brankáře Šonky darovaly Velké Chyšce první mistrovské body


Branky


0

Další ze svých špatných dní zažil při sobotním utkání na půdě poslední Velké Chyšky hořepnický brankář Zdeněk Šonka, který potopil svůj tým, když dvakrát lacině inkasoval. Domácím, kteří zatím v této sezóně neuhráli byť jediný bod, tak výhra spadla do klína, když se za celý zápas do hořepnické šestnáctky podívali minimálně. Ani Hořepničtí zrovna útočnými nápady nehýřili, a tak se hrstka diváků příliš nebavila. Výhra v poměru 2:1 zbavila Chyšku poslední příčky, Hořepník naopak pokračuje ve výprodeji bodů.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kanonýr Jan Jelínek znovu udeřil, domácí stačili odpovědět

Do Velké Chyšky k derby zápasu zamířil Hořepník, který sice prožívá hluché období, přesto byl jednoznačným favoritem duelu. Domácí se po celý zápas snažili hrát urputný fotbal zaměřený na defenzívu, hosté se soustředili na kombinační hru, ta se jim však příliš nedařila, a tak diváci viděli plno nepřesností. Na první šanci zápasu se čekalo až do 23. minuty a hned z toho byla radost v hořepnickém táboře. Na přesný míč za domácí obranu si naběhl Honza Jelínek, pro kterého pak byl samostatný nájezd rutinní záležitostí - 0:1.

 

Pojistit hořepnické vedení mohl pár minut poté Vojta Filip po kolmici od Tomáše Jelínka, vychytal ho však brankář Havlíček. Domácí strážce svatyně si poté poradil i s průnikem Romana Filipa, kterému časová tíseň bránila k razantnější koncovce. Do třetice byl gólman Havlíček pozorný při střele Luďka Havlína, kterou reflexivně vytáhl na roh. Právě mezi brankáři obou týmů byl v tomto zápase diametrální rozdíl. Zatímco gólman Velké Chyšky si počínal více než zdatně, ten hořepnický naprosto vyhořel.

 

Ve 33. minutě z vůbec prvního náznaku šance přišlo vyrovnání. Pozdě vybíhající a nedůrazný brankář Šonka umožnil Přitasilovi skórovat, domácí útočník toho s jistou dávkou štěstí využil - 1:1. Od této chvíle zejména hostující hra upadla do podprůměru, takže domácím stačilo málo k tomu, aby s favoritem drželi krok.

Hořepnický brankář Šonka pohřbil další minelou hostující bodové ambice

Druhý poločas nabídl oboustranný fotbalový odvar. Do střeleckých pozic se hráči obou týmů nedostávali, do gólových šancí teprve ne. Vyjímkou byla situace z 68. minuty, kdy únik hostujícího Vojty Filipa skončil vedoucím gólem Hořepníka. Radost hostí však měla jepičí život, rázně ji po několika vteřinách utnul zvednutý praporek domácího pomezního, který tým Velké Chyšky uchránil od pohromy. 

 

Ještě před zřejmě klíčovým okamžikem duelu přišel pro Hořepník smolný moment, kdy kvůli zranění musel střídat kanonýr Honza Jelínek. Hostující údernost tak byla v tu chvíli otupena na minimum. Zápas, který pomalu spěl k remízovému výsledku, dostal nečekané rozuzlení v 80. minutě. Domácí tým se po předlouhých minutách podíval do hostující šestnáctky a nesmělou návštěvu zakončil vítězným gólem. Lehoučká hlavička Michala Maliny, se kterou by si hravě poradil i mladší žáček, k údivu všech propadla Šonkovi až do sítě - 2:1.

 

Hosté se sice poté snažili zvýšeným usilím s nepříznivým stavem zápasu něco udělat, na vše už ale bylo příliš pozdě. Domácí obrana hořepnické akce zachytávala již v zárodku, a tak před brankářem Havlíčkem příliš rušno nebylo. Pojistit překvapivé vedení Velké Chyšky mohl v posledních vteřinách zápasu z brejku Zelenka, v jasné pozici však bránu těsně minul. Domácí to ale mrzet nemuselo, krátce poté již přišel konečný hvizd rozhodčího Přibyla, který definitivně ukončil hořepnické trápení. Velká Chyška tak získala první mistrovské body, které jí odpoutaly z posledního místa tabulky, naopak hosté dále tonou v herní i výsledkové mizérii.



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Hořepník
Tomáš Dlouhý (nehrající kapitán): Ačkoliv vzhledem k oslabenému a úzkému kádru nemáme letos žádné ambice, tak jsem hodně naštvanej. Prohrát s takovým soupeřem je prostě ostuda. Domácí směrem dopředu nepředvedli vůbec nic, přesto jim to stačilo ke třem bodům. My můžeme v uvozovkách poděkovat našemu brankáři, který snažení hráčů v poli svým výkonem naprosto degradoval. Nejde jen o dva laciné góly. Zápas odchytal pod vlivem alkoholu, z toho prostě musíme vyvodit důsledky. Postavit dneska do brány dřevěného panáka, tak věřim, že jsme minimálně bod uhráli.



Sestavy


TJ Strážiště Velká Chyška
R. Havlíček [-] - J. Eremiáš [-] , M. Přitasil [-] , M. Malina [-] , L. Mládek [-] , J. Rathouský [-] , L. Krch [-] , M. Mička [-] (37. M. Štarman [-] ) , M. Mička [-] (71. M. Holeček [-] ) , M. Křížek [-] (75. J. Zamrzla [-] ) , L. Zelenka [-]

TJ Sokol Hořepník
Z. Šonka [-] - R. Filip [-] , P. Moravec [-] , J. Jelínek [-] (71. M. Severa [-] ) , L. Havlín [-] , T. Jelínek [-] , O. Petrů [-] , P. Buchta [-] , P. Zíka [-] , P. Dlouhý [-] , V. Filip [-]

ŽK: 70. P. Zíka .
Počet diváků: 40. Rozhodčí: PŘIBYL Václav - SOJKA Petr (N), DLOUHÝ Tomáš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.