2:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.09.2016 15:30

6.kolo, Vysočina | Pelhřimov | III. třída , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hořepník přišel o výhru v Horní Vsi v posledních vteřinách


Branky


0

V Horní Vsi v rámci šestého kola III. třídy změřili své síly dva nováčci soutěže. Horní Ves hrála vloni IV. třídu, Hořepník pak prožil nevydařenou sezónu v Poutník lize. Favorit duelu se hledal těžko. Tipéři ho viděli v domácím týmu, pohled do tabulky však vypovídal o něčem jiném. Nakonec se v Horní Vsi odehrála vyrovnaná bitva, která nepoznala vítěze. V dramatickém závěru se Hořepník sice dostal do vedení, o to však v posledních vteřinách přišel. Domácí si za svou snahu bod zasloužili, hosté především ve druhé půli zůstali hodně za očekáváním.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Aktivita nesla ovoce, hosty poslal do vedení Martin Jelínek

Na útulný stadionek do Horní Vsi se nedostavil delegovaný sudí Jonáš, a tak se po 45 minutách čekání ujal zodpovědnosti jeden z domácích funkcionářů, který nelehkou roli zvládl na výbornou. Hodně mu pomohli hráči obou mužstev, kteří se vyvarovali záludností, takže se za celý zápas nemusel řešit spornější okamžik. Zápas před početnou diváckou kulisou nenabídl atraktivní podívanou. Šancí na obou stranách bylo doslova jako šafránu.

 

Domácí se v první půli do zakončení prakticky nedostali, za zmínku stojí jen únik Lukáše Červeného, jenž se z pravé strany dostal za hořepnickou obranu, z úhlu však mířil nepřesně. Svůj cíl nenalezl ani dobře zahraný trestný kop jednoho z domácích hráčů, který jen o decimetry minul šibenici hostující brány. Více toho Hornoveští v první půli směrem dopředu předvéct nedokázali.

 

Hosté si však nepočínali o mnoho lépe. Sice měli častěji míč na svých kopačkách, dobře pracující domácí obrana je však na dostřel brankáře Zadka nepouštěla. Vyjímkou byly dvě akce Tomáše Jelínka. Při prvním průniku dlouho otálel se zakončením, až o míč přišel, při druhé individuální akci si hostující útočník počínal lépe, když se dostal až do těsné blízkosti domácí brány, v jasné pozici však o pár čísel minul zařízení. Hořepník byl za svou územní převahu v úvodním dějství ale přece jen odměněn vedoucím gólem zápasu. Po hlavičce T. Jelínka ukázal všem záda a své rychlé nohy Jelínek Martin, který sólový nájezd s přehledem úspěšně zakončil - 0:1. Za tohoto stavu oba týmy také odcházely do šaten.

V dramatickém závěru spasil Horní Ves střídající Prokýšek

Druhé dějství přineslo úplně jiný obraz hry než první půle. Domácí zlepšili pohyb a nasazení, hosté se naopak prakticky vytratili ze hřiště. Hořepník se soustředil pouze na bránění hubeného vedení, na útočení hráči v zelených dresech rezignovali, což se jim v konečném výsledku vymstilo. Hornoveští se i přes svůj tlak do nebezpečných šancí nedostávali, hrozili výhradně ze standartních situací, při nich ale bylo před brankářem Šonkou pořádně horko.

 

Po jedné z mnoha dobře kopnutých standartek měl vyrovnání na hlavičce zkušený Glejtek, ze dvou metrů však branku minul. Výbornou možnost ke skórování měl z podobné situace také domácí obránce Skokan, jeho hlavička ale jen orazítkovala spojnici břevna a tyče. Domácí se zaslouženého vyrovnání dočkali až patnáct minut před koncem, po akci středem hřiště se balón dostal k Fantovi, který zády k brance se stačil s míčem otočit a z deseti metrů prostřelil přízemní střelou brankáře Šonku.

 

Závěr zápasu přinesl nefalšované drama. Hosté se pět minut před koncem dostali z náhodné akce do vedení, když se po odraženém míči dostal do brejku Vojta Filip, který z jediné střely hostujícího mužstva ve druhé půli poslal Hořepník nečekaně do vedení. Fotbalový bůh byl ale tentokrát spravedlivý. Již v nastaveném čase domácí zahrávali rohový kop, hořepnická obrana si nedokázala dobře rozebrat hornoveské hráče, načechraný balón se snesl na malé vápno na hlavu Jana Prokýška a bylo vyrovnáno. Na pohled nehezké, avšak dramatické utkání, tak skončilo zaslouženou dělbou bodů.

 

Autor: Tomáš Dlouhý



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Hořepník
Tomáš Dlouhý (činovník pro styk s médii): Zápas příliš fotbalové krásy nepobral. My jsme byli v první půli aktivnější, získali jsme vedení. Po přestávce jsme však úplně přestali hrát. Snaživý soupeř využil naší pasivity a v závěru nás obral o výhru. Za dnešní výkon jsme si tři body, i když jsme k nim měli hodně blízko, nezasloužili. Své si odehrála obrana, směrem dopředu to bylo ale špatné. Citelně nám chyběl Honza Jelínek, bez něj jsme sotva poloviční.



Sestavy


SK Horní Ves
J. Zadák [-] - M. Skokan [-] , J. Bělohlávek [-] - J. Ištok [-] , L. Červený [-] , R. Makovička [-] - M. Červený [-] , D. Fanta [-] (85. J. Prokýšek [-] ) - D. Brada [-] , M. Rataj [-] , M. Průcha [-]

TJ Sokol Hořepník
Z. Šonka [-] - R. Filip [-] , P. Moravec [-] , J. Jelínek [-] , M. Buchta [-] , T. Jelínek [-] , O. Petrů [-] , M. Jelínek [-] , P. Zíka [-] , P. Dlouhý [-] , V. Filip [-]

Počet diváků: 40. Rozhodčí: JONÁŠ Lubomír - HEČSKA Petr (N), JELÍNEK František (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.