8:2
(5:0)
76. T. Jelínek (p.)
85. M. Jelínek
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.08.2016 15:00

1.kolo, Vysočina | Pelhřimov | III. třída , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hořepník pustil domácí do rychlého vedení, v desáté minutě byl zralý na ručník


Branky


2. R. Filip (vl.) , 5. M. Čech , 10. M. Jelínek (vl.) , 39. T. Faltýnek , 40. T. Faltýnek , 57. M. Čech , 75. P. Tomandl (p.) , 82. P. Venkrbec - 76. T. Jelínek (p.) , 85. M. Jelínek
0

Hořepník přijel do Rychnova bez osy týmu. Chyběly klíčové opory - gólman Lapáček, bijec Moravec, snajpr Honza Jelínek a mozek týmu Tomáš Dlouhý. I bez těchto hráčů si však ještě nedávno okresní mančaft měl v zápase počínat daleko lépe. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Začátek na krásném rychnovském hřišti byl z hořepnického pohledu naprosto katastrofální. Běžela teprve druhá minuty, když Roman Filip dal zřejmě nejhezčí gól své kariéry, když ze třiceti metrů zamířil neomylně, bohužel do vlastní brány. Chvíli poté mířil domácí Březina do tyče. Další nevídaný kiks vytvořili Hořepničtí v páté minutě, když si brankář Šonka a obránce Martin Buchta počínali jak pat a mat. Ze vzájemné souhry hořepnických nešiků těžil domácí M. Čech, na kterého směřovala Buchtova nepřesná malá domů, takže domácí útočník pohodlně dopravil míč do prázdné hořepnické brány.

 

Tím výčet hořepnických kiksů ale zdaleka nekončil. V desáté minutě přišla lehká střela jednoho z domácích hráčů, kterou chtěl Martin Jelínek odkopnout, jeho šajtle však dopravila míč do hořepnické brány potřetí. Domácí diváci se mohli v tu chvíli nad partou neštastníků smíchy potrhat. Domácí vedli o tři branky, aniž by potřebovali museli pořádně kopnout do míče. Pak přišlo několik náznaků šancí na obou stranách, skóre se ale dlouho neměnilo.

 

V závěru poločasu dobře hrající domácí skóre zápasu ještě vyšroubovali. Je to až k nevíře, ale i při čtvrtém gólu Rychnovu hosté situaci značně ulehčili. Domácí Březina vhazoval aut na své vlastní polovině a přímo z vhazování poslal do sólového nájezdu Tomáše Faltýnka, který sám před Šonkou neměl nejmenší problém vstřelit čtvrtou branku. Co před tímto gólem dělali hořepničtí stopeři, nikdo neví. Až pátá branka, která přišla o minutu později, byla bez hořepnického přičinění, když se opět Tomáš Faltýnek trefil z vápna krásně k tyči. Do kabin se tak šlo za stavu 5:0, když Hořepník odehrál nejhorší poločas, pokud počítáme pouze třetitřídní sezóny.

Hořepnické zlepšení v druhé půli pachuť z nepovedeného vystoupení neodvrátilo

Druhý poločas už byl z hořepnického pohledu daleko povedenější. Hned od úvodních minut druhé půle se hosté do domácích zakousli a vytvářeli si gólové šance. Nejdříve nadvakrát zakončoval Martin Jelínek, potom tutovku zahodil Vojta Filip a Petra Zíku v sólovém nájezdu vychytal Holan. Střelami ze střední vzdálenosti to pak několikrát zkoušel Ondra Petrů, výborný Holan byl ale vždy připraven.

 

V 57. minutě se opět měnilo skóre a bylo to i přes aktivitu Hořepníka v jeho neprospěch. Nepříliš tvrdou střelou se po hrubce Michala Joneše podruhé v zápase prosadil Čech. Poté jeden z domácích hráčů z přímého kopu nastřelil břevno, když střela za normálních okolností byla lehce chytatelná. Bohužel pro hořepnické zápas vůbec nevyšel gólmanu Šonkovi, jenž stál v bráně podruhé v životě a za celý zápas si připsal všehovšudy jediný úspěšný zákrok. Právě po chybě hořepnického gólmana se kopala v 75. minutě penalta, kdy při netaktickém výběhu do rohu vápna Zdeněk Šonka zavadil o rychnovského hráče. Penaltu s přehledem proměnil střídající Tomandl.

 

O minuty později se čestného úspěchu dočkali hosté. Průnik z úhlu Tomáše Jelínka vyřešil zbytečným faulem rychnovský obránce. Penaltu pak nadvakrát proměnil sám faulovaný. V 82. minutě přišla osmá branka v hořepnické síti, nejistý zákrok Šonky pomohl ke gólu do prázdné brány skórujícímu Venkrbcovi. V 85. minutě se měnil stav znovu, druhý úspěch Hořepníka zaznamenal Martin Jelínek. Stejný hráč poté mohl dát výsledku konečnou podobu, penaltu odpískanou za zákrok na sebe však poslal mimo tři tyče. Vítězství domácích je zasloužené, i když pro hosty kruté. Fatálními chybami se však o naději na lepší výsledek připravili sami.



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Hořepník
Tomáš Dlouhý (nehrající kapitán): Z naší strany to byl naprosto nevydařený zápas. Tolik nepochopitelných chyb, co jsme vyrobili v defenzívě, to jsem snad ještě nezažil. Máme problémy na brankářském postu, od toho vše začíná. Pokud si budeme takhle špatně v obranné fázi počínat i nadále, můžeme na boj o přední příčky zapomenout. Domácí postavili na III. třídu silnou sestavu plnou pendlů, hráli dobře a po zásluze vyhráli.



Sestavy


TJ Start Nový Rychnov B
J. Holan [-] - M. Loskot [-] , M. Čech [-] (61. T. Štětka [-] ) , T. Faltýnek [-] (66. P. Tomandl [-] ) , V. Březina [-] , D. Brtnický [-] (46. T. Blažek [-] ) , O. Šafařík [-] , O. Loskot [-] (46. F. Nečada [-] ) , P. Venkrbec [-] , J. Nepraš [-] , P. Slavík [-]

TJ Sokol Hořepník
Z. Šonka [-] - R. Filip [-] , L. Havlín [-] , M. Buchta [-] , M. Joneš [-] , T. Jelínek [-] , O. Petrů [-] , M. Jelínek [-] , P. Zíka [-] , P. Dlouhý [-] , V. Filip [-] (58. M. Severa [-] )

ŽK: 79. M. Loskot .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: MACHAČ Šimon - CIRHAN Miloš (N), DLOUHÝ Pavel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.