Hradecká Lokomotiva dvakrát vedla, z výhry se nakonec radoval Náchod


Branky


0

Fotbalisté Náchoda si v zápase s hradeckou Lokomotivou vytvořili řadu šancí. Hostům se ale nedařilo gólově zakončovat většinu svých příležitosti, a po prvním poločase, ve kterém domácí dvakrát vedli, tak svítilo na výsledkové tabuli skóre 2:2. Ve druhém poločase si Náchod udržel převahu a deset minut před koncem definitivně rozhodl.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Gólová přetahovaná

Do zápasu vstoupili aktivněji fotbalisté Náchoda, kterým se podařilo zatlačit soupeře do obrany. Už ve druhé minutě nebezpečně vypálil Lukáš Soumar, jehož střela se odrazila od obou tyčí domácí branky, než domácí obrana odkopla míč na roh. Náchodští byli střelecky aktivnější i díky Janu Plškovi. Ten ve čtvrté minutě protáhl domácího brankáře, Ivo Beránek přesto dokázal vyrazit střelu náchodského útočníka na roh. Ve dvanácté minutě Jan Plšek po kombinaci s Danielem Králem minul branku, o chvíli později nechal znovu vyniknout gólmana Beránka. Ve dvacáté třetí minutě natáhl ke střele Roman Pípek, jeho pokus ale zastavila tyč hradecké branky.

Domácí Lokomotiva se do zakončení příliš nedostávala, nakonec ale dokázala být efektivnější než soupeř a jako první se ujala vedení. Ve dvacáté sedmé minutě se hostující obranou prosmýkl Aleš Hůlka a svůj postup zakončil povedeným lobem, který se snesl za záda hostujícího brankáře Vojtěcha Ruffera. Jednogólové vedení si domácí užili pouze tři minuty. Ve třicáté minutě zafungovala spolupráce Romana Pípka a zakončujícího Jana Plška a Náchod bleskově srovnal na 1:1.

 

Ani nerozhodný stav ale neměl dlouhého trvání a domácí si rychle vzali zpět své vedení. Ve třicáté čtvrté minutě domácí útočník Aleš Hůlka zopakovat akci, která vedla k jeho první brance, a svým druhým gólem vrátil Lokomotivě vedení. Na další gól se čekalo déle, než bylo v této pasáži hry zvykem, hostům se přesto podařilo vyrovnat. Šest minut po druhém Hůlkově gólu Náchod rozehrával rohový kop. Centrovaný balon Lukáše Soumara se dostal k Jakubu Vaněčkovi, který pohotovou ranou bez přípravy srovnal na poločasových 2:2.

Náchod v závěru rozhoduje

I vstup do druhého poločasu se odehrával v režii hostů z Náchoda. V padesáté první minutě se na pravé straně uvolnil aktivní Jan Plšek, jeho střela ale rozvlnila pouze boční síť domácí branky. Ani další šance hostů se do branky nedostaly a většinou skončily sražené v zámezí. Náchodští uzamkli Lokomotivu na její polovině a domácí se pouze bránili. I díky bojovnosti a obětavosti ale Hradečané nadále drželi nerozhodný stav. Důkazem byla sedmdesátá minuta, kdy Jan Plšek přehodil brankáře Beránka, toho ale zastoupili obránci, kteří vykopli balon z odkryté branky na roh.

 

V sedmdesáté třetí minutě prořídly řady obou týmů poté, co hostující Jan Plšek a domácí Petr Bělonohý viděli shodně druhou žlutou kartu a odebrali se do kabin. Hra deset na deset znovu vyhovovala lépe Náchodu, který se deset minut před koncem ujal rozhodujícího vedení. Střídající Stanislav Hanel v osmdesáté minutě napřáhl ke střele, na kterou Ivo Beránek nedosáhl a hosté se dostali do vedení 2:3. O pár minut později postupoval sám proti hradecké brance Jakub Vaněček, jeho postup ale dobrým zákrokem zastavil domácí gólman. Lokomotiva nedokázala na vedoucí gól Náchoda reagovat, a hosté se tak mohli radovat z vítězství 2:3.



Ohlasy k zápasu


TJ Lokomotiva Hradec Králové
Michal Sobotka: Hosté měli dvacet minut velkou převahu,což jsme ustáli. Poté jsme dvakrát vedli, ale přesto jsme prohráli. Zápasu by asi slušela remíza.

FK Náchod B
Zdeněk Chládek - vedoucí mužstva FK Náchod B: Naše typické venkovní utkání. Neproměníme šance a soupeř nás pak potrestá. Naštěstí jsme vždy vyrovnali a ve druhém poločase zvrátili utkání v náš prospěch. Obě branky domácího hráče Hůlky ve stylu Tondy Panenky byly opravdu ukázkové.



Počet diváků: 50. Rozhodčí: Žerovnický David - KLEČKA Ivan, RYCHTÁR Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.