4:3
(3:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.08.2016 17:00

3.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Rychnov zvládl zápas s Chlumcem


Branky


13. O. Stieber , 37. L. Volný , 40. F. Stieber , 63. F. Stieber - 48. J. Jelínek , 71. V. Beneš , 82. Z. Dušek (p.)
0

Fotbalisté Rychnova vedli v zápase S Chlumcem dvakrát o tři góly, Chlumeckým se v závěru zápasu podařilo dvěma trefami zápas zdramatizovat, Rychnovští si ale tři body vzít nenechali. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychnov si vytváří náskok

Po úvodní pasáži, ve které byl nejvíce vidět rozhodčí, který nedával průchod důrazné hře do těla obou týmů, přišla třináctá minuta, kdy domácí po nedovoleném zákroku hostů rozehrávali míč z vlastní obranné poloviny. Domácí rychle poslali dlouhý balon na útočnou polovinu, kde byl daleko před hranicí chlumeckého vápna Ondřej Stieber. Domácí obránce volil místo zpracování balonu důraznou hlavičku, která se obloukem snesla až za záda chlumeckého gólmana Ladislava Kukala. Hostující gólman navíc při snaze zabránit gólu nekontroloval prostor za sebou, hlavou se udeřil o tyč a musel být střídán.       

V dalších minutách byli aktivnější domácí fotbalisté, kteří sebevědoměji drželi balon. Rychnov se však dostal pouze k několika nepřesným centrům, které buď přelétly adresáty ve vápně, nebo byly zblokovány chlumeckými obránci. Přesného centru se domácí dočkali ve třicáté sedmé minutě. Vzdušná přihrávka se z pravé strany dostala ve třicáté sedmé minutě do vápna Chlumce, kde si hostující dvojce obránců počínala příliš pasivně a nechala gólově zakončit domácího útočníka Lukáše Volného.

 

Fotbalisté Chlumce se před domácí brankou Jana Vrány prosazovaly jen s velkými obtížemi. Ve čtyřicáté minutě navíc Rychnovští vystihli rohový kop Chlumce a přešli do rychlého protiútoku. Brejk domácích sice dokázali domácí zastavit, Rychnovští se ale znovu dostali k balonu a napodruhé si již s rozhozenou obranou poradili. Přihrávku ve vápně Chlumce převzal útočník Filip Stieber, který střelou k levé tyči překonal střídajícího brankáře Ondřeje Němce. Dvě minuty před koncem domácí pálili z úctyhodné vzdálenosti a sebevědomá střela skončila na spojnici hostující branky. V první minutě se střelecky připomněli i hosté, kteří však po přímém kopu mířili pouze do středu rychnovské branky, kde čekal připravený Jan Vrána. Rychnov tak po poločase vedl 3:0. 

Stíhací jízda Chlumce

V úvodu poločasu byli nebezpeční znovu domácích. Protiútok domácích nejprve na roh vyrážel hostující brankář Němec, který posléze sledoval, jak střela domácích znovu trefila tyč jeho branky. Po šancích Rychnova se však na druhé straně prosadili Chlumečtí. Ve čtyřicáté osmé minutě se hosté probojovali do vápna Rychnova a nekompromisním zakončením Jakuba Jelínka snížili na 3:1. Snižující branka Chlumce hrou Rychnova nijak výrazně neotřásla. Chlumečtí se sice začali více osmělovat na polovině soupeře, rychnovská obrana ale kontrolovala svůj prostor a včas hasila potenciální nebezpečí.

V šedesáté třetí minutě si navíc Rychnov vzal zpět své vedení o tři góly. Střídající záložník Roman Zajíček se na levé straně hřiště prohnal kolem obránce Chlumce a přesnou přihrávkou vyzval volného Filipa Stiebera ke skórování. Chlumečtí se ani za stavu 4:1 nevzdávali a ještě zdramatizovali zápas. V sedmdesáté první minutě se za domácí obranu dostala dvojice hráčů Chlumce. Na konci akce hostů byl Václav Beneš, který zakončením do odkryté branky snížil na 4:2. O dalších deset minut později rozehrávali hosté rohový kop a domácí Jiří Počtýnský bránil chlumeckého hráče tak vehementně, až ho dostrkal do sítě. Rozhodčí po poradě s asistentem nařídil pokutový kop ve prospěch hostů. K penaltě se postavil Zdeněk Dušek, který střelou k pravé tyči bezpečně proměnil.

 

Necelých deset minut před koncem Chlumec ztrácel pouze jeden gól. V osmdesáté šesté minutě navíc zbytečnou žlutou kartu viděl Jiří Počtýnský, který bránil hostům v rozehrávce přímého kopu a po druhém žlutém napomínání šel do kabin. Početní výhodu ale hosté nestihli zužitkovat, Rychnovští dokázali držet soupeře na distanci od své branky, a zápas tak skončil výhrou Rychnova 4:3. 



Ohlasy k zápasu



FK Chlumec nad Cidlinou
Petr Průcha - trenér FK Chlumec nad Cidlinou: Pokud hrajeme pouze jeden poločas, tak nemůžeme přemýšlet o úspěchu. Je to škoda, poněvadž jsme na body měli. Nechápu, jak může s týmem zamávat neuvěřitelná první branka v naší síti. Jsme velice zklamáni, ale i užitečná pozitiva jsme v našem výkonu našli. Musíme bojovat dál.



Sestavy


FC Spartak Rychnov nad Kněžnou
J. Vrána [-] - M. Mňuk [-] , O. Stieber [-] (46. R. Zajíček [-] ) , L. Brandejs [-] , M. Bárnet [-] , M. Pups [-] - L. Reichl [-] , S. Pohl [-] - F. Stieber [-] (63. M. Šrom [-] ) , L. Volný [-] (78. M. Semerád [-] ) , M. Valášek [-] (46. J. Počtýnský [-] )

FK Chlumec nad Cidlinou
L. Kukal [-] (15. O. Němec [-] ) - J. Veselský [-] (77. D. Šafránek [-] ) , Z. Dušek [-] , J. Hartman [-] , J. Kučera [-] , M. Kučera [-] , K. Staněk [-] , D. Hubený [-] (46. V. Doležal [-] ) , J. Vopátek [-] , J. Jelínek [-] , V. Beneš [-]

ŽK: 38. M. Valášek , 43. S. Pohl , 82. J. Počtýnský , 87. M. Semerád - 59. K. Staněk , 73. M. Kučera . ČK: 86. J. Počtýnský .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Klečka Ivan - ŠILING Karel, NÝVLT Roman.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.