Nováček z Bukovan má první body, na svém hřišti přehrál Svatavu


Branky


1

Paráda, pokud někdo předčasně odsuzoval Bukovany k boji se sobě samými na poslední příčce, tak se nejspíš zmýlil. Bukovany už v prvním utkání proti Lomnici ukázali, že úplným ořezávátkem být nehodlají a po utkání s úsměvem na tváři hlásily, že překvapily sami sebe. No a jsem zvědaví, jak budou reagovat teď. Na svém hřišti totiž porazily svatavský Baník, což rozhodně není žádný slabý tým, když udržely své poločasové vedení a nakonec vyhrály 2:1. Ale je pravdou, že Svatava dorazila na hřiště soupeře jen v deseti lidech, nicméně první tři body pro Bukovany tak minimálně do neděle znamenají šesté místo, nejhůře pak po tomto kole místo sedmé. Poražená Svatava je ale stále v top čtyřce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bukovany Svatavu zaskočily drtivým koncem půle

První půle byla hodně opatrná. Svatava měla možná mírně navrch, ale k žádnému vsítění to dlouho nestačilo. Bukovany ji překvapily už minimálně tím, jak zdatným soupeřem jí dokázaly být. Ale divácky to zajímavý fotbal určitě nebyl, hrálo se hlavně daleko od branek a za hodně rozpačitého tempa obou týmů. Svatava, která ale ze své mírné převahy nedokázala nic vytěžit stále polevovala, a to neměla dělat. V sedmatřicáté minutě totiž prpálil hostujícího gólmana Jan Koptík, který tak dostal domáíc tým do vedení. Ani to ale Svatavu nenakoplo, blížil se konec půle a Baník už myslel na odchod do šaten, ale to byla velká, a jak se později ukázalo, i rozhodujícíc chyba. O chvíli déle totiž přidal další trefu ještě Jan Čech a Bukovany vedly o dvě branky. A zbývalo jen počkat si, jak s tímto náskokem naloží ve druhé půli.

Svatava tlačila, ale marně

Svatava věděla, že si koncem poločasu pořádně zavařila, a tak se snažila ze všech sil o to, aby se dostala, co možná nejrychleji, do utkání zpět. Byla aktivnější a souepře přehrávala, tlačila se do zakončení, ale v koncovce byla nepřesná. Tedy až do chvíle, kdy se trefil Bedřich Vágner v šestašedesáté minutě. Na vyrovnání měla Svatava pětadvacet minut, ale se zápasem už se jí nepodařilo udělat vůbec nic. Bukovany si soupeře dokázaly ohlídat a i s trochou štěstí nakoenc své první vítězství uhájily.



Ohlasy k zápasu


TJ Baník Bukovany
Martin Severa: Já můžu říct, že jsme opět hráli nad očekávání dobře. V závěru první půle jsme vystihli svou šanci a dokázali jsme jí naplno využít a dát dvě branky. Ve druhé půli jsme to měli se soupeřem těžké, ale ubránili jsme se a můžeme se těšit z prvních tří bodů. Řekl bych, že jsme odehráli pěkný zápas.

TJ Baník Svatava
Václav Zetek: Já k tomu nemám příliš, co říci, do Bukovan jsme odjeli jen s deseti hráči, a to je pak těžké. I tak jsme ale prohráli myslím nezaslouženě, minimálně při pohledu na počet šancí.



Sestavy



TJ Baník Svatava
J. Reissmüller [-] - P. Popovič [-] , P. Thiele [-] , R. Nedbal [-] , L. Pech [-] , R. Holub [-] , T. Pippenbacher [-] , J. Tříska [-] , D. Juhár [-] , R. Reismüller [-] (62. B. Vágner [-] ) , P. Kott [-]

ŽK: 48. J. Koptík - 29. J. Tříska , 35. R. Holub .
Počet diváků: 75. Rozhodčí: Sakáč Jan - ZRONEK Jakub (N), ŠVÁB Matěj (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
21. 8. 2016 13:07
Chtel bych jen dodat ze na tomto zapase sem byl hoste nehrali v 10 cely polocas odehrali v 11 o polocase hrali asi 10 minut o 10 pak jim prisel dalsi hrac a hrali o 11.