L. Kuna 45.
2:1p.
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.10.2016 15:00

8.kolo, Karlovarský | 1.A třída , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Žandovská čtyřzápasová série bez bodu po duelu s Ostrovem skončila, hosté vezou alespoň bod


Branky


45. L. Kuna - 40. T. Lemák
0

Vyrovnaný souboj týmů zespodu tabulky se hrál kvůli rekonstrukci žandovského trávníku na umělé trávě v Mariánských Lázních a dost možná to domácím výrazně pomohlo.

Právě tady totiž v sobotu vybojovali o dva body více než za poslední čtyři zápasy dohromady a rezervě Ostrova dovolili odvézt si v uvozovkách pouze bod.

Šance na posun ze dna tabulky je tak opět o něco blíže.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Přesné zásahy si střelci schovávali až do posledních minut poločasu

Po opatrném úvodu se o první vzrušení postarali hosté z Ostrova. Vytvořili si několik zajímavých přečíslení, která ale k žádné vyložené příležitosti nebo brance nevedla. Tedy alespoň k žádné regulerní. V 15. minutě totiž ostrovští balon do branky dostali, ale pro ruku jednoho z útočících hráčů nemohla být branka samozřejmě uznána. Nicméně po většinu poločasu měli častěji míč na svých kopačkách a pomocí náběhů ze stran a následných centrů se snažili o úvodní gól. Obrana Žandova v čele s kapitánem Daňkem a za pomoci výborně chytajícího Kepky se ale úvodnímu tlaku ubránila. Nutno říci, že ve hře domácích konečně nechyběla bojovnost a obětavost, kterou by kdokoliv v předchozích zápasech hledal jen velmi těžko. Důsledkem toho si i vytvořili dvě slibné příležitosti. Střele Danezieva z přímého kopu ve 30. minutě scházel možná půlmetr a o čtyři minuty později vyslal krásnou střelu ze střední vzdálenosti Jakubec, ale gólman Süttö vytáhl neméně kvalitní zákrok.

Pět minut před koncem poločasu ale hosté rozehrávali rohový kop, míč se po souboji na zadní tyči odrazil k nikým nehlídanému Tomáši Lemákovi a ten otevřel gólový účet - 0:1.

Jenže to do konce poločasu nebylo vše. V poslední minutě si totiž ve vápně ideálně zpracoval vysoký míč Lukáš Kuna a kromě toho, že vyrovnal ukončil také své dlouhé čekání na premiérovou trefu v dresu Dolního Žandova - 1:1.

Přehlídka zmařených šancí ve druhém poločase

Druhý poločas už žádný přesný zásah nenabídl, to ale neznamená, že by v něm nebylo nic k vidění. Zhruba čtyři desítky diváků mohly vidět pokračování bojovného utkání a kromě toho i jednu zmařenou šanci za druhou. Hosté měli několik náznaků nebo pološancí, ale pokud jde o neproměňování šancí, hráči Dolního Žandova svého soupeře jednoznačně předčili. Několik pěkných pokusů měl výborně hrající Kundrát nebo Benda, ale ta největší šance ještě měla přijít. Jakubec ukázkově přenesl hru, Profant se krásně prosadil jeden na jednoho a po kontaktu ve vápně se správně pískala penalta. K její exekuci se postavil Tomáš Kuvík, ale jeho střele chyběly oba zásadní parametry, totiž razance a přesnost a gólman Süttö tak podruhé zachránil svůj tým.

Zbytek zápasu už žádnou zápletku nepřinesl a tak se šlo do penalt...

Vynikající Kepka zajistil druhý bod

V těch byli domácí i hosté v prvních deseti případech neomylní a tak se o ukončení dramatu postaral Kepka, který skvěle zneškodnil šestý pokus hostů a spolurozhodl tak o tom, že dvě třetiny možných bodů bral v tomto zápase Žandov.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Dolní Žandov
Trenér Jiří Opava: „Musím v tomto zápase kluky pochválit za bojovnost. Oproti minulým zápasům tam bylo patrné zlepšení, ale do ideálního výkonu to mělo určitě hodně daleko. Zejména mám na mysli minimální produktivitu v útoku a množství zahozených šancí včetně penalty. Mohli jsme brát všechny body, které v naší situaci potřebujeme jako sůl, ale i za dva jsme pochopitelně rádi. Potěšil mě výkon a gól Lukáše Kuny, už bylo načase."

FK Ostrov, z.s. B
Trenér Petr Wolf: „Na zhuštěném prostoru tohoto malého hřiště to bylo hlavně o bojovnosti a soubojích. Trápí nás také poměrně rozsáhlá marodka, ale ani na jedno se nechci vymlouvat. Měli jsme své šance a je škoda, že jsme jich neproměnili víc. I s ohledem na průběh celého zápasu jsme za bod zvenku rádi. V penaltách se nám dlouhodobě nedaří a ani dnes jsme to bohužel nezlomili. Pokud bych měl z mého týmu někoho jmenovat, byl by to Josef Koudelka, který dokázal udržet balon a vyhrál spoustu osobních soubojů."



Sestavy


TJ Sokol Dolní Žandov
J. Kepka [-] - D. Benda [-] (64. T. Hemmerka [-] ) , Š. Kundrát [-] , T. Kuvík [-] , M. Jakubec [-] , L. Kuna [-] , R. Csekés [-] , M. Daněk [-] , V. Profant [-] , P. Šimáček [-] (79. Z. Trešl [-] ) , M. Daneziev [-]

FK Ostrov, z.s. B
J. Süttö [-] - T. Lemák [-] , J. Blažej [-] (69. M. Považan [-] ) , J. Zeronik [-] , J. Vrba [-] , L. Kunz [-] - D. Ahselm [-] , Z. Vlasák [-] , J. Koudelka [-] - P. Klaus [-] (86. M. Blafka [-] ) , K. Novák [-]

ŽK: 31. D. Benda , 38. M. Daněk , 68. T. Kuvík , 76. M. Jakubec , 84. Š. Kundrát , 90. T. Hemmerka - 30. D. Ahselm , 63. J. Vrba , 66. J. Koudelka .
Počet diváků: 35. Rozhodčí: Vasilko Jan - TOPINKA Ondrej, PROCHÁZKA Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.