Favorizovaná Kněževes v Lišanech nezvítězila


Branky


0

Kněževsi se v předposledním kole body získat nepodařilo a nepotvrdili tak roli favorita. Mužstvo z Lišan vstřelilo tři góly a zaslouženě na domácí půdě zvítězilo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Že to domácí myslí se třemi body vážně ukázal už ve 4. minutě Feher, když upláchl po levém křídle a bombou z ostrého úhlu otřásl břevnem kněževeské svatyně. Hrál se oboustranně svižný fotbal s řadou povedených kombinačních akcí, hra se přelévala z jedné strany na druhou a o zajímavé situace v obou šestnáctkách nebyla nouze. Ve 23. minutě dostaly Lišany výhodu přímého kopu. L. Řepka poslal od domácí střídačky centr na penaltový puntík, kde se v náběhu zjevily neobsazené „lišanské věže“ Krůta a Ledvinka, a druhý jmenovaný přesnou hlavičkou poprvé rozvlnil síť za Lennerovými zády, 1:0.

 

Domácí po úvodním gólu ještě zvýšili aktivitu a odměnou jim byla situace z 35. minutě, kdy L. Řepka poslal další centr do kněževeské šestnáctky. Ze skrumáže pálil Feher a dorážel Paseka. Lenner byl v obou případech proti, ale s další dorážkou zprava dobíhajícího Bagiho nic udělat nemohl, 2:0. Hosté se sice také snažili, ale Večeřa si špatně seřídil mířidla, a když Holeček místo centru pálil pravačkou z levé strany vápna vysoko nad, odcházeli do šaten s dvoubrankovým vedením spokojenější domácí.

 

 

O tom, že vedení tímto rozdílem je zrádné a může ukolébat, se domácí přesvědčili hned po obrátce. Kněževesští totiž do druhé půle vlétli jako uragán, rychlým dostupováním mařili snahu o lišanskou rozehrávku už v zárodku a sbíráním odražených míčů dostali domácí mužstvo pod tlak, který s sebou samozřejmě nesl i šance. Holeček upláchl po pravé straně, obešel vybíhajícího Z. Řepku a téměř z nulového úhlu neomylně posílal míč do branky, jenže obětavý Krůta u přední tyče v posledním zlomku vteřiny skluzem odvrátil na roh.

 

Za chvíli se po dalším rohu ocitl sám před Řepkou Večeřa, ale ve vyložené pozici poslal skákající balón vysoko nad branku. V 63. minutě však už udeřilo. V trmě – vrmě v malém vápně nasměroval míč do lišanské branky tísněný stoper Kollár. Balón se odrazil od tyče a spadl těsně za čáru, odkud jej Řepka vyplácnul. Pomezní Titlbach v ose brankové čáry viděl situaci nejlépe a na jeho pokyn odpískal hlavní Vodrážka gól, 2:1.

 

Kdo by si myslel, že po dosažení kontaktního gólu budou kněževeští pokračoval v tlaku a lišanské přejedou, mýlil se. Domácí se totiž po inkasované brance herně zvedli a zpět do zápasu je dostal i v 67. minutě únik Fehera, který ukázal záda celé obraně a šel sám na Lennera. Zakončil však jen do nohou vybíhajícího brankáře hostí. V 72. minutě našel Krůta obrannou hlavou uprostřed hřiště Minaříka, který poslal do úniku po levé straně Žaluda. Lišanský krajní halv zatáhl míč a poslal střílenou přihrávku před branku, kde Feher zase nechal své strážce za zády a z jedničky poslal míč za záda bezmocného Lennera, 3:1.  

 

Hosté se začali tlačit dopředu a čím dál víc spoléhat na nákopy a souboje na ofsajdové hraně. Vytvořili si ještě jednu dobrou šanci, jenže střela hlavou znovu minula Řepkovy tyče. Lišanští se snažili více držet míč a spoléhali také na brejky, ani jeden však nedokázali dotáhnout do konce. V 80. minutě navíc přišli o aktivně hrajícího Ledvinku, který si v souboji přivodil výron v kotníku a musel střídat. Ve druhé minutě nastavení odvrátili domácí kněževeský roh a vyřítili se do přečíslení ve čtyřech na dva obránce. Situaci však překombinovali a Feher nakonec z ostrého úhlu pálil jen do boční sítě. To je však už nemuselo mrzet, neboť sudí vzápětí odpískal konec.



Ohlasy k zápasu


SK Lišany
Václav Švelch: "Sehráli jsme povedené utkání, ve kterém jsme dokázali využít nekompletního složení soupeře vlivem karetních trestů z předchozích utkání. Ale i nám chyběli oba útočníci a navíc nejlepší střelci, nemocný Jelínek a Šutera se zraněným tříslem, kterého jsem přemluvil alespoň na lavici. Šanci v útoku tak dostali Feher a Ledvinka, oba se jí zdárně zhostili a odvděčili se každý jedním gólem. Opět nás zdobila výborná disciplina, ale také pozitivní komunikace mezi hráči. Vyjma první dvacetiminutovky druhé půle, ve které jsme se nechali zbytečně zatlačit a inkasovali kontaktní gól, jsme, troufnu si skromně říci, byli fotbalovějším a cílevědomějším mužstvem."




Počet diváků: 80. Rozhodčí: VODRÁŽKA Tomáš - TITLBACH Marek, TICHÝ Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.