Tahák kola ovládl Ohnivec, rozhodly omluvenky a větší zkušenost


Branky


28. R. Polášek - 39. T. Vodrážka (vl.) , 84. M. Hajný , 90. J. Urban
0

Ke šlágru kola přijel na Olešnou Ohnivec z Městečka. Nepřeberné množství omluvenek na poslední chvíli řádně zamíchalo sestavou domácího týmu, a tak v olešenských dresech museli nastoupit i hráči, kteří vůbec neviděli několik měsíců balón.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nejdříve se pozastavme nad problémy se sestavou Olešné, které byly opravdu obrovské. Plánovaně chyběli Fiedler, M.Polášek a Ivančík. Během pátku a soboty přibyli Ličman, Kandler, Pakši, Jiránek, T. Procházka a P. Telvák. 

 

Přesto si první šance vytvořil právě celek domácích. Dvě povedené akce po levé straně hřiště ale skončily nepovedenými centry do šestnáctky. Při druhém se však do šance cpal Pavlíček, kterého podezřele zastavil jeden z obránců hostí, a němá píšťalka sudího poprvé pobouřila domácí hráče a příznivce.

 

V 7. minutě byl na hranici šestnáctky faulován M. Sládek, ale T. Vodrážka poslal míč jen do zdi. Hosté se dostávali do tempa pozvolněji, ale v 16. minutě měl Hajný po centru zprava na hlavě vedoucí branku. Mířil však mimo levou tyč. O dvě minuty později se poprvé na sudího zlobili hosté. A nutno říci, že zcela oprávněně. Na hranici šestnáctky došlo ke střetu M. Vodrážky s unikajícím útočníkem Městečka.Ten dokázal i v pádu přehodit vyběhnuvšího Bělohradského, ale než skončil míč v síti, rozhodčí přerušil hru pro faul a domácímu hráči udělil žlutou kartu. Střela Makarského z trestného kopu skončila v rukavicích Bělohradského.

 

Ve 22. minutě našel přesným pasem Majba R. Poláška, ten ovšem z úhlu mířil těsně mimo branku. Trestný kop Šnídla ve 25. minutě opět s přehledem zlikvidoval Bělohradský. Tři minuty poté odvrátili hosté rohový kop na kopačky J. Procházky, ten jej přesnou přihrávkou vrátil do šestnáctky na volného R. Poláška, který si míč pohodlně zpracoval a levačkou jej poslal po zemi do sítě, 1:0.

 

Ve 34. to byl opět domácí kanonýr, když zkoušel štěstí ze 20 metrů, míč však skončil nad. Poté zahráli hosté trestný kop z poloviny hřiště, na míč nabíhalo několik hráčů Městečka, ale T. Vodrážka u něho byl první a hlavou jej tečoval nešťastně mimo dosah Bělohradského, 1:1. Ihned z protiútoku našel Majba nádherně R. Poláška, ten z první propálil gólmana hostí, ale gólovou radost překazil správně zvednutý praporek pomezního.

 

Druhý poločas nepřinášel dlouho žádné vyložené šance, hrálo se převážně mezi šestnáctkami. O změnu skóre se pokusil až v 58. minutě Majba, ale míč mířil 5 metrů mimo levou tyč. Až do 69. minuty pokračovala hra bez výraznějšího vzrušení. Ovšem zbytek zápasu se nesl ve znamení velkých omylů sudího a zvýšených emocí nejen na hřišti, ale i v hledišti. Právě ve zmíněné minutě dal sudí Sedláček na domácího pomezního a na hranici šestnáctky pískl jednomu z hráčů Městečka hru rukou. Vyslechl si sérii urážek, hostující Makarský bezstrestně nakopal míče až na vzdálené pole a emoce plály.

 

O minutu později se situace zcela otočila. T. Vodrážkou zahraný trestný kop skončil po odkopu jednoho z obránců v síti Ohnivce, ale hlavní sudí gól pro zcela nemožný ofsajd neuznal. A tak si poslechl i nehezkou slovní zásobu ze strany domácích. V 72. minutě nacentroval z levé strany R. Polášek, na míč si naběhl J. Procházka, ale ze 3 metrů jej poslal nad branku. Dvě minuty poté o krok nedosáhl na malém vápně na trestný kop T. Vodrážky R. Polášek. A emoce hořely i nadále.

 

V 76. minutě se domácí Karas přiznal sudímu k teči a zatímco se hráči domácích dohadovali na velkém vápně s rozhodčím, hosté rychle rozehráli rohový kop a Hajného střelu z malého vápna musel fantasticky vyrážet Bělohradský. Rozhodující okamžik utkání přišel v 84. minutě. Míč postupně doputoval až k levému praporku, odkud jej jeden z hostujících hráčů poslal do vápna. Oba stopeři i s gólmanem šli na bližší tyč, míč je přeletěl a Hajný z malého vápna hlavou rozhodl utkání, 1:2.

 

Domácí zareagovali vysunutím stopera Hlavsy a hostům se naskytla možnost protiútoků do otevřené obrany. Po jednom z nich podruhé zasáhl famózním zákrokem Bělohradský, když vyrážel střelu hostů z 5 metrů a udržel tak naděje Olešné na bodový zisk. Pohár oboustranných omylů sudího přetekl v 90. minutě, když byl na hranici šestnáctky faulován R. Polášek. "Zřejmě ostré podvečerní slunce připravilo sudího o zrak a tak zákrok přehlédl", okomentoval situaci Miloslav Doležal. Toho využil hostující Urban a proběhl s míčem na noze celé hřiště. Obešel i Bělohradského a do prázdné branky pečetil výhru hostů, 1:3



Ohlasy k zápasu


FC Olešná
Miloslav Doležal: "Zápas pro nás začal už někdy v pátek večer, když začaly chodit omluvenky. Nakonec jich přišlo 10. Do zápasu tak museli i hráči, kteří neviděli od konce loňské sezóny míč. Ale nikomu z hráčů nemohu nic vytknout, nechali na hřišti všechno. Bohužel my jsme své šance na rozdíl od zkušených hostů nevyužili. Zápasu by podle mě slušela remíza, ale dnes nám nebylo přáno. Samotnou kapitolou utkání byl rozhodčí, který se dopustil několika zásadních omylů, a to na obě strany."




Počet diváků: 60. Rozhodčí: SEDLÁČEK Petr - CHROUSTOVSKÝ Pavel, VALDHANS Ladislav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.