Utkání plné šancí nakonec skončilo jednobrankovým vítězstvím Olešné


Branky


39. J. Karas
0

FC PO Olešná přivítala na svém hřišti tým z Jesenice. Utkání přinešlo mnoho pěkných šancí, ale i neobvyklých situací. Nakonec si ponechala body doma Olešná. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V úvodu utkání byli sice hosté opticky častěji na míči, ale šance přicházely na druhé straně hřiště. V 6. minutě nikým neatakovaný Helebrant střílel z hranice šestnáctky, ovšem mířil jen do středu branky. O minutu později vysunul J. Procházka Vodrážku a ten v první velké šanci mířil těsně vedle levé tyče. Jesenice prověřila v 10. minutě Fiedlera tečovanou střelou z úhlu. Po čtvrthodince hry musel vytáhnout první výborný zákrok hostující Řehoř, když vyrážel na roh střelu Vodrážky. Stejný hráč pokoušel střelecké štěstí ve 23. minutě, ale jeho dělovka z voleje skončila nad brankou. Běžela 32. minuta, když R. Polášek přihrál ve vápně svému bratrovi Martinovi a jeho střelu do protipohybu gólman Řehoř skvěle vyrazil na roh. Neujala se ani střela Kandlera po přihrávce Vodrážky, opět výborně zasáhl Řehoř. Do vedení se dostal celek Olešné ve 39. minutě, když si R. Polášek u brankové čáry poradil s nepříjemným Pfeiferem a přesným centrem našel na rohu malého vápna Karase, který placírkou poslal míč pod břevno, 1:0. Jesenice se střelecky připomněla ve 44. minutě, ale Pfeiferova hlavička z 10 metrů nebyla dost razantní a Fiedler ji z pod břevna vyrazil na roh.

 

Druhý poločas přinesl zvýšenou aktivitu Jesenice, ale výborně fungující defenzíva Olešné nepřipouštěla žádné komplikace. Byl to naopak domácí tým, který mohl několikrát navýšit skóre. V 55. minutě poslal R.Polášek míč po špatném odkopu Řehoře z první ze 40 metrů směrem na opuštěnou branku, míč však skončil jen v ochranné síti. V 68. minutě unikl obraně hostů Majba, ale svůj střelecký pokus poslal těsně vedle pravé tyče. Jeseničtí se dostávali jen ke střeleckým pokusům Brdy z trestných kopů. V 71. minutě musel Fiedler likvidovat první z nich po teči ve zdi. V 78. minutě došlo na půlící čáře k nepřehledné situaci mezi hostujícím pomezním a jedním z diváků. Sudí Švácha situaci neviděl, a tak se utkání po čtvrthodinovém dohadování a snaze hostujícího celku o ukončení pro údajnou inzultaci AR2 dohrálo. V 88. minutě střílel ze 30 metrů opět Brda a trefil horní část břevna domácí branky. V 90. běžel sám na gólmana P.Telvák, ale v rozhodujícím okamžiku podklouzl a nastřelil jen vyběhnuvšího gólmana. V 95. unikl obraně hostů Vodrážka, jenže místo přihrávky před prázdnou branku Telvákovi, zkusil zakončit sám a trefil jen nohy gólmana. Jesenice se ze všech sil snažila o vyrovnání, ale výsledkem byla jen střela z úhlu, která proletěla celým malým vápnem podél branky domácího celku. V poslední minutě nastaveného času, v době kdy na hřišti ležel jeden z jesenických hráčů, zakopl celek Olešné míč do autu. Ovšem Brda místo aby jej vrátil, tak ho poslal směrem na branku domácích. Naštěstí pro domácí byl Fiedler pozorný a míč skluzem stihl vykopnout na rohový kop. Poté sudí Švácha utkání ukončil a Olešenští se tak mohli radovat ze zcela zaslouženého vítězství.



Ohlasy k zápasu


FC Olešná
Miloslav Doležal: "Moc jsme chtěli v dnešním zápase odčinit porážku z Kroučové. První poločas jsme odehráli velmi dobře, bohužel do kabin se šlo jen za našeho nejtěsnějšího vedení. Ve druhé půli hosté přidali,byli aktivnější, ale tutové šance jsme měli i nadále hlavně my. Bohužel koncovka se nám nedařila. Jeseničtí hrozili jen nebezpečnými střelami Brdy z trestných kopů. Myslím, že za skvěle odvedenou defenzivní práci a bojovný výkon jsme si vítězství zasloužili. O situaci ze 78´se vyjádřit nemohu, sledoval jsem dění u naší branky, takže vím jen různé informace z doslechu."




Počet diváků: 50. Rozhodčí: ŠVÁCHA Josef - ITNER Richard (N), PAULUS Michal (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.