Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.09.2016 16:00

6.kolo, Vysočina | Žďár nad Sázavou | IV. třída sk. A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Sněžné si doma poradilo s béčkem Štěpánova


0

Fotbalisté Sněžného si i díky hattricku Ondřeje Forchtsama připsali druhé vítězství v letošní sezóně. Hosté stále na svoje první body v soutěži čekají

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ondřej Forchtsam zajistil domácím dvoubrankové vedení

Další kolo IV. třídy skupiny A přineslo souboj dvou celků, které v úvodu nového ročníku nezastihla zrovna ideální forma. Domácí získali všehovšudy tři body ve stejném počtu odehraných zápasů, na kontě hostů ze Štěpánova zatím svítila nula ve stejné statistice. Proto se jednalo o duel předposledního s posledním družstvem tabulky, tzv. „šlágr kola“.

Na rozpáleném trávníku se od začátku nedalo vytvářet závratné tempo. Slunce pálilo opravdu vytrvale, takže hráči šetřili síly, seč to šlo. Tvrdit muziku začali nejdříve domácí, když se osmělili k několika pokusům o střelbu ze střední vzdálenosti, případně do velkého pokutového území létaly centrované míče, zatím však bez většího využití. Celkově se hosté nedostávali příliš do hry, až na jedinou příležitost, kdy se na penaltovém puntíku ocitl po přihrávce z boku nikým nehlídaný Štoudek, ovšem k nelibosti jeho spoluhráčů vůbec netrefil balón.

 

Co se nepovedlo na straně jedné, dařilo se na opačné. Po sérii krátkých přihrávek dua Forchtsam-Tauber se první jmenovaný dostal až ke gólmanovi, naznačením střely nechal svého soka projet mu kolem nohou a tím pádem mohl pohodlně zakončovat celou akci do odkryté klece. Gól byl pouze vyústěním souvisle vytvářejícího se tlaku. Ani poté se obraz hry nijak výrazně nezměnil.

 

Sněžné se tlačilo do koncovky, ale pověstné štěstíčko zase na chvíli odválo. Pevná obrana navíc podporovala své ofenzivní kolegy; nejčastěji dlouhými nákopy, leč jí síly stačily. Protože pasivita, především pak v zakončení, byla u hráčů rezervy znatelná, navýšení skóre nemohlo nikoho z přihlížejících překvapit, jedině by po návštěvě místní pouti byli ještě lehce v opojení.

 

Po opětovném vybojování téměř ztraceného postavení v útočné třetině posouval K. Štegner míč na hranici šestnáctky, kam se za ním hnal jak brankář Jelínek, tak i dva obránci, jenže mezi nimi se v tu ránu objevil O. Forchtsam. K překvapení všech zúčastněných se z chumlu vydal kulatý nesmysl směrem do sítě. To dodalo na kopačky jeho mužstva potřebný klid. Průběžné vedení mohlo být ještě větší, to by však musel především střelec dvou branek + jeho kolegové vpředu přidat více přesnosti do finální fáze.

 

Sněžné si vedení dokázalo pohlídat

Všem přišla vhod poločasová pauza. Slunce se trochu umírnilo – párkrát za druhou půli navíc úplně zalezlo, tudíž nebylo tak otravné pro aktéry mače. Navíc, nutno dodat bezchybně přesný, rozhodčí Invald toho musel mít plné zuby, jelikož před tímto kláním řídil střetnutí žáků místního klubu.

 

Ale pořád nebyl konec, to ukázaly hned další vteřiny. Po zajímavé šanci Dufka hned zkraje a následných několika autových vhazováních vystrčili růžky hosté. Namísto pomalého rozehrání rychle vhodili míč do hry, měli tak hned v třech-čtyřech soubojích navrch, čehož dokázali využít stoprocentně. Na zlatém podnosu to znovu jako v úvodu měl připravené Marcel Štoudek, tentokrát už úspěšně zakončil. Rázem bylo o co hrát, krev v žilách hráčů od řeky Svratky pumpovala o dost intenzivněji.

 

Zaskočení domácí polevili z dobrého výkonu, začali se třepat o výsledek. Borci v bílých dresech se hnali za vyrovnáním. Najednou jejich křídelníci ožili, dostávali o dost přesnější kolmice než dosud, takže tempo začínalo nabírat na obrátkách. Jediné, co je brzdilo, nejen v této pětačtyřicetiminutovce, bylo žalostné zakončení. Pokud se k němu dopracovali, většinou ani nestálo za řeč, prostě čirá katastrofa. Pomyslným hřebíčkem do ještě pomyslnější rakve tak byl třetí úspěšný zářez na oponentově straně.

 

Ladislav Střešňák se postavil k exekuci volného přímého kopu z třiceti metrů, což bývá většinou vykřičník pro defenzívu jakéhokoliv mančaftu. Do jeho báječného obloučku trknul hlavou bývalý kapitán Kamil Štegner – poté se spolu mohli zase jednou radostně objímat.

 

Ani za stavu 3:1 se samozřejmě nic nedohrávalo, tahle bitva zdaleka nebrala konce. Přehlídku špatně vyřešených situací otevírali i hráči v netradičně žlutých trikotech. Když se zrovna nejednalo o nepřesnost ze středu pole, na řadě byly centry, chcete-li pokusy o centry, sbírané buď brankářem, případně končící úplně mimo. Také střely Taubera či J. Dvořáka zrovna neměly nálepku gólových. Největší příležitost ke korigování měli hosté po standardní situaci.

 

Balón, jenž směřoval do vápna, sklouzl po prořídlé hlavě jednoho z hráčů. Reflexivně se proti této skutečnosti musel vytáhnout Dušan Štegner, ovšem stihl jej pouze vyrazit před sebe. Na malém vápně zakončující útočník pak korunoval zmar celého mužstva. Jeho razantní projektil div nepoložil plot za třemi tyčemi.

 

Deset minut před koncem zkompletoval hattrick hráč s číslem 16 na zádech, kdy si naběhl na rohový kop M. Střešňáka. Z bezprostřední blízkosti neměl Jelínek šanci. O minutu později se ještě ozvali hosté. Ve dvou hráčích vymotali kompletní obranu, střídající Špráchal tedy vykřesal alespoň menší než malou naději. Víc už však k vidění nebylo.

  

Štěpánov dál zůstává se skórem -6 na posledním místě tabulky. Napravit jejich dosavadní působení budou moci v prostředí svého svatostánku proti Vlachovicím hned v dalším pokračování soutěže. Sněžné se díky výhře vyhouplo o pár pozic nahoru, což jim rozhodně dodá potřebný klid i sebevědomí. 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Sněžné
Ondřej Forchtsam: Zápas jsme měli více méně pod kontrolu po celý jeho průběh. Vycházela nám většina věcí, trápení v koncové části hřiště jsme nechali v kabině a celkem čtyřikrát skórovali. Soupeř nekladl přílišný odpor, kromě pohledné akce, která vedla ke snížení ihned po úvodu druhé půle, předváděl špatné zakončování a celkový dojem z přechodu do útoku byl nemastný-neslaný.

FK Železárny Štěpánov nad Svratkou B
Lukáš Macinský: Jeli jsme si do Sněžného pro body. Utkání nebylo pro diváky asi moc pohledné a byl to spíš boj o střed hřiště. Domácí potrestali v prvním poločase naše dvě chyby a my naopak z dvou šancí nedali ani jednu. Druhý poločas se nám podařil lépe a hned jsme snížili. Domácí ale během pár minut odpověděli gólem na 3:1 a po pár minutách z rohu zvýšili na 4:1. Pak už bylo po zápase. Ale myslím, že jsme nebyli horším týmem a remíza by byla spravedlivá. Bohužel pro nás zůstali body doma a my musíme bodovat v příštím kole.



Sestavy


TJ Sokol Sněžné
D. Štegner [-] - L. Střešňák [-] (78. J. Šimon [-] ) , O. Forchtsam [-] , L. Tauber [-] , J. Dufek [-] (81. T. Odehnal [-] ) , K. Štegner [-] (83. V. Hejtmánek [-] ) , M. Dvořák [-] , J. Dvořák [-] (72. L. Havlíček [-] ) , M. Škapa [-] , P. Tlustoš [-] , M. Střešňák [-]

FK Železárny Štěpánov nad Svratkou B
S. Jelínek [-] - P. Macháček [-] (80. T. Špráchal [-] ) , M. Štoudek [-] , F. Kintr [-] (67. M. Kučera [-] ) , T. Samek [-] , M. Loukota [-] (35. D. Navrátil [-] ) , A. Janeček [-] , R. Bojanovský [-] , J. Šibor [-] , L. Macinský [-] , V. Kunčík [-]

ŽK: 51. J. Dufek , 60. K. Štegner - 61. R. Bojanovský .
Hráči zápasu: M. Dvořák , O. Forchtsam .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: INVALD Lukáš - VAŠEK Michal (N), PONDĚLÍČEK Lukáš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.