Prognóza čtenářů se potvrdila a Lišany zvítězily


Branky


0

V sobotu do Lišan zavítalo mužstvo Kroučové k sehrání 6. kola OP. Nejen zásluhou Jelínka, který vstřelil oba góly, ale celého týmu udrželi domácí body doma. Potvrdily se tak i tipy našich čtenářů, kde nadpoloviční většina vsadila na výhru právě lišanských borců.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Lišany začaly ve stejném složení jako minulý týden v Lánech, v úvodních minutách se ovšem nechaly Kroučovou zatlačit. Jejich první brejk, tažený Šuterou, ale hned znamenal velké nebezpečí. Pak už se hrál na kluzkém terénu a za stálého deště fotbal nahoru – dolů, se zajímavými situacemi před oběma brankami. Na straně hostí permanentně hrozilo útočné duo Husák a Trkal, který v první půli dělal svému strážci J. Hamouzovi velké problémy. Dvakrát se protáhl do dobré palebné pozice, ale špatně si seřídil mířidla. Lišany také těžily z aktivity obou útočníků, Šutera – Jelínek, které ze středu doplňoval Paseka a útočnými výpady po levé straně rychlonohý Feher.

 

 

V 18. minutě oplácel hostující hráč Mindžak Pasekovi v předchozí situaci odpískaný faul. Lišanského středopolaře cíleně a nekompromisně zkosil zezadu bez úmyslu hrát míč a uviděl rovnou červenou kartu. Situace hned vyvolala emoce a částečně předznamenala další ráz utkání, neboť hosté začali nevybíravě kritizovat každý výrok rozhodčího.

 

 

Lišanští využili přesilovku hned ve 24. minutě, když L. Řepka vysunul kolmicí mezi beky Jelínka, který chladnokrevně podél vybíhajícího Tomeše poslal míč do sítě, 1:0.

Poté začali domácí zbytečně dlouho tahat balóny a zjišťovat, že „přesilovka“ nemusí být vždy výhodou. Kroučová totiž po zbytek první půle i v deseti vyvinula tlak a byla lepším mužstvem.

 

 

Přihrávku Husáka před branku po průniku rovnoběžně s koncovou čárou na poslední chvíli zblokoval L. Řepka. Ve 40. minutě pak přestáli domácí obrovský závar ve vlastní šestnáctce, když Z. Řepka zblízka vychytal Trkala, zvedaje se vyndal reflexivně nohou dorážku, další dorážku zastavil tělem Chládek a L. Řepka uklidil míč do bezpečí.

 

 

I po obrátce se hráči Kroučové snažili vyvinout tlak na lišanskou branku, ale domácí příchodem Krůty zpevnili obranné řady, zklidnili hru a z brejkových situací do okének v obraně hostí začali být nebezpečnějším mužstvem. Individuálnímu průniku Paseky středem tváří v tvář úspěšně čelil také výborně chytající Tomeš. Nicméně v 60. minutě Z. Řepka založil dlouhým odkopem protiútok, Šutera prodloužil hlavou míč za obranu, kam si naběhl Jelínek a podruhé poslal míč za Tomešova záda, 2:0.

 

 

Hosté i za tohoto stavu nesložili zbraně a do lišanské šestnáctky přiletěla ze hry i z rohů řada centrovaných míčů, které však neomylně odehrávala domácí obrana a s přehledem vyrážel i chytal Z. Řepka. Zapotil se však při polocentru – polostřele, kterou musel konečky prstů vyndat od své levé tyče na roh. Krůta jako poslední instance výborným obranným zákrokem připravil o míč Husáka. Na opačném konci hřiště mazal zleva sám na Tomeše Žalud, ale místo střely vylepšoval situaci před prázdnou branku pro Bagiho, který však na přihrávku nedosáhl.

 

 

Jelínek v další lišanské tutovce kličkou do středu obešel Tomeše, ten se ještě stačil vrátit, skokem vyrazit střelu směřující do prázdné branky a připravit tak lišanského kanonýra o hattrick. Zákrok proti střele J. Hamouze, kterého do druhé vlny oslovil přihrávkou bratr V. Hamouz, už byl pro hostujícího gólmana lahůdkou.

 

 

Domácí se v poslední desetiminutovce snažili více držet balón, což se jim ne vždy dařilo, ale pokusy hráčů Kroučové o závěrečný tlak také vyzněly naprázdno a lišanští si tak připisují do tabulky další tři body.



Ohlasy k zápasu


SK Lišany
Václav Švelch: "V hodně vyhroceném utkání, plném emocí zejména ze strany Kroučové, po nejen dle mého názoru naprosto oprávněném vyloučení hostujícího hráče, mě stejně jako minulý týden v Lánech potěšil disciplinovaný výkon našeho mužstva, díky kterému jsme, společně s nadstandardním výkonem gólmana Řepky a dvěma brankami probuzeného střelce Jelínka toto těžké utkání zvládli."




Počet diváků: 50. Rozhodčí: Brda Jan - TREŠL Miroslav, TICHÝ Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.