SportFotbal SESTAVA PODZIMU - Plzeňský | 1.A třída , 2019-2020

Datum kola: 20.11.2019

0

Podzimní část sezóny je u konce a po ukončeném hlasování o hráče 15. kola přicházíme s poslední fanouškovskou anketou v tomto roce - SESTAVA PODZIMU, ve které si právě svými hlasy zvolíte HRÁČE PODZIMU. Vybrali jsme pro vás sestavu plnou skvělých hráčů, které jsme vybírali na základě nejen individuálních, ale hlavně týmových výkonů. Samozřejmě jsme si nechali poradit jednotlivými trenéry z celé soutěže a zde je výsledek. 

Partnerem ankety je největší fotbalová speciálka SportFotbal.cz, která připravila parádní odměny pro tři nejlepší.

Když jsme se rozmýšleli nad "jedničkou" do naší sestavy, rozhodovali jsme se mezi dvěma jasnými kandidáty, kteří podávali velmi kvalitní výkony. Nicméně brankář může být na hřišti, v jednom týmu, jen jeden. Volba padla na rokycanského Martina Wohlmutha, který odchytal všechna podzimní utkání a za svá záda propustil nejméně branek (15). Vychytal celkem 4 čistá konta a tři z nich ve velmi těžkých zápasech s Žichovicemi, Kaznějovem a Petřínem B. Další přidal v zápase se Startem Luby. Celkem pětkát byl zvolen hráčem zápasu.

Do sestavy se nevešel kaznějovský Jiří Švamberg, který sice obdržel 20 branek, ale 6 zápasů Kaznějova skončilo s nulou v zádech. Druhým náhradníkem jsme zvolili oporu vedoucího týmu tabulky, Jakuba Kozlíka. Až na poslední zápas odchytal všechno a jistými zákroky svému týmu pomáhá k cestě za postupem.

 

Obranu jsme složili z týmů z první čtyřky. Jelikož jsme zvolili rozložení 3-5-2, byl prostor pouze pro tři obránce a zde jsme měli víceméně jasno.

Do obranné trojice jsme umístili Václava Pícla z FK Bohemia Kaznějov. Na hřišti je hodně slyšet a má velký přehled. Tento zkušený obránce vynechal pouze dva zápasy za celý podzim a v ani jednom z nich potom Kaznějov nevyhrál v základní hrací době. Možná příčina, možná náhoda. Obdržel 3 žluté karty a jednou byl označen za hráče zápasu.

Druhým obráncem je Martin Trojovský z SK Petřín Plzeň B. Jeho nepřítomnost ve čtyřech případech byla zapříčiněna jeho účastí na zápasech "A" týmu. Ale když za rezervu nastoupil, byl tento mladý hráč všude, kde měl být. Jako hráč zápasu byl vým trenérem oceněn, stejně jako ho ocenili hlasující v jedné z anket o hráče kola. Vstřelil 2 branky.

Posledním obráncem, který se do sestavy vešel, je zkušený obránce TJ Žichovice, David Žáček. Nechyběl týmu ani minutu a se svým přehledem na hřišti nejen, že dokázal mnoho akcí zachytit, ale také svému týmu spoustu šancí vytvořit. 2x byl označen jako hráč zápasu a dvakrát vyhrál hlasování o hráče kola. Na kontě má 3 vstřelené branky.

Do sestavy se na pozice obránců nevešeli tito hráči, kteří po celou sezónu podávali výborné výkony: Pavel Valenta (TJ Sokol Radnice), Matěj Chmelíř (FC Rokycany B), Pavel Macht (TJ Košutka Plzeň), Dominik Voves (SK Petřín Plzeň B), Martin Vejskal (TJ Start Luby) a Jiří Brabec (TJ Svatobor Hrádek).

 

S volbou hráčů na posty záložníků jsme si chvílemi nevěděli rady. Nakonec jsme se řídili spíše týmovými výkony, než co hovoří statistiky, a to proto, že věříme, že statistiky v případě záložníků nehovoří o jejich celkové práci na hřišti.

Na pozici levého záložníka jsme umístili žichovického Jiřího Motla. Tento šikovný a rychlý hráč před sezónou přišel do Žichovic z SK SENCO Doubravka a dříve působil například v Horažďovicích, Petříně nebo na hostování i ve Viktorii Plzeň. Neoplývá střeleckými statistikami, vstřelil pouze jedinou branku, ale na nespočet branek přihrál nebo gólovky vytvořil. Právě asistencemi je pro tým důležitý.

Doprostřed zálohy jsme zvolili trojici hráčů z týmů mimo první čtyřku. Prvním z nich je Matěj Spěváček, hájící barvy TJ Sokol Radnice. Matěj před sezónou přišel do Radnic z Rokycan a jeho přehled na hřišti byl rozdílový. Dokázal vstřelit 6 branek a zhruba na dvojnásobek potom nahrát. Odehrál 11 zápasů, ale vinou operace se již na hřiště do léta nepodívá. Přesto se najde málo hráčů s jeho přehledem a technikou. Dvakrát byl vybrán jako hráč zápasu.

Tomáš Matějka je pro změnu tvořič útočné hry týmu z TJ Svatoboru Hrádek. Dvakrát byl za své výkony ohodnocen jako hráč zápasu. Na svém kontě má 8 vstřelených branek a za útočníkem, kterému branky připravuje, tak zaostal o jedinou branku. Vynechal pouze první dva zápasy a do uzdravení Jiřího Brabce mu hlídal kapitánskou pásku. Posbíral 3 žluté karty.

Třetím středním záložníkem byl zvolen Vojtěch Koželuh, který válčí za barvy TJ Startu Luby. Tento důrazný středopolař byl dvakrát zvolen jako hráč zápasu a vstřelil 4 branky. Jeho práce na hřišti však není od střílení branek, ale jejich příprav a také kvalitní obranné práci. I celkem 6 získaných žlutých karet vypovídá o tom, že jeho hra je důraznější. Dává soupeřům najevo, že přes něj projít je velmi těžké a pokud se to podaří, stojí za ním kvalitní obrana. Takového hráče je třeba v každém týmu.

Na pravou zálohu jsme vybrali dvojnásobného vítěze ankety o hráče kola, Michal Tichý, který dokáže zastávat nekolik postů, od krajního záložníka po středního útočníka. Jeho předností je technika a střelba. Na kontě má 9 branek a mnoho asistencí. Jde o hlavní sílu kaznějovského útoku a to je mu teprve 18 let. Hráčem zápasu se stal čtyřikrát, posbíral 6 žlutých karet a dvě z nich v posledním zápase v Žihli znamenaly červenou rozlučku s jinak velmi povedeným podzimem.

Rezervami pro uvedené střední záložníky jsme zvolili tyto hráče: Dominik Frank (TJ Start Bělá nad Radbuzou), Ion Butnaru (TJ Žichovice), Ondřej Soukup (FK Žákava), Michal Černý (FC Rokycany B), Martin Bulín (TJ Sokol Kralovice).  Krajním záložníkům kryjí záda tito hráči, kteří se do sestavy nevešli: Tomáš Koudele (SK Petřín Plzeň B), Ondřej Míčka (TJ Sušice), Zbyněk Smolík (TJ Sokol Mochtín) a Jan Kalaš (TJ Košutka Plzeň).

 

Do útočného tandemu jsme vyslali dva nejlepší střelce soutěže. Prvním z nich je Petr Škarda, který v průběhu sezóny převzal kapitánskou pásku SK Petřín Plzeň B a nastřílel celkem 17 branek! Zároveň se mu povedlo ve třech utkáních zaznamenat hattrick a jednou byl zvolen hráčem kola. Třikrát potom jako hráč zápasu. K brankám přidal ještě několik asistencí, snad že se bál dvacetigólové hranice hned po polovině sezóny. Nastoupil do 12 zápasů a obdržel pouze 2 žluté karty.

Druhým útočníkem je Tomáš Pekník, který kope góly za TJ Košutka Plzeň. Nastřílel o dvě brank méně než Škarda, tedy 15, což je téměř polovina všech branek Košutky. Jak jste se mohli dočíst v průběhu sezóny, je schopen spoustu příležitostí zahodit, ale jinak mu to pálí. Hráčem zápasu byl zvolen celkem čtyřikrát a obdržel za celý podzim pouze jedinou žlutou kartu. 

Útočníci, kteří pomyslně těmto dvěma hráčům zahřívají lavičku, jsou: Karel Krejčí - 12 branek (TJ Žichovice), Dominik Vašák - 9 branek (TJ Sušice), Jan Lavička - 9 branek (TJ Sokol Kralovice) a Radek Kočí - 9 branek (TJ Svatobor Hrádek)

 

Hlásování tedy začíná a je jen na Vás, kdo se stane vítězem. V průběhu týdne ještě zveřejníme nejen hodnocení podzimní sezóny s jednotlivými zástupci týmů, ale i spoustu dalších zajímavých článků z prostředí fotbalu. Takže sledujte naše stránky, hlasujte v anketě a bavte se.




Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Hlasovat pro hráče můžete od 13.11.2019 20:00 do 15.01.2020 20:00

Hlasování bylo ukončeno

Hlasování jsme ukončili. Brzy se dozvíte vítěze. A pokud váš favorit nevyhrál, nevadí, pokud bude i nadále předvádět skvělé výkony, budete ho nacházet v dalších sestavách kola :)

Související články


Jak nasbírat co nejvíce hlasů?

  • Klikni na "To se mi líbí" a "Sdílej" link na svůj Facebook
  • Pošli svým přátelům soukromou zprávu s linkem a prosbou o hlas
  • Pošli svým známým email s odkazem na sestavu
  • Zapoj do hlasovaní svůj klub, spoluhráče a dej odkaz na klubový facebook
  • Upozorni všechny, že hlasovat mohou každou hodinu, pokud mají účet na fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.