SportFotbal SESTAVA ROKU - Moravskoslezský | Krajský přebor , 2018-2019

Datum kola: 19.06.2019

0

Sezóna 2018/2019 je u konce a my Vám přinášíme nejlepší jedenáctku uplynulého ročníku. Kdo se stane králem trávníků? To už je na vás.

BRANKÁŘ

Radovan Řehulka (FK SK Polanka nad Odrou)

Převelice zkušený brankář, který chytá v Polance již dlouhou dobu. Letos chytal famózně, a i ve svých
37 letech určitě nehodlá končit. I díky jeho skvělým výkonům se můžou Polanečtí pyšnit druhou nejlepší obranou, a to pouze o jediný gól za vedoucím celkem tabulky. Polanka si tak od sezóny 1991/92 zahraje DIVIZI! Skvělou sezónu zakončil s devíti čistými konty.

Komentář Jiřího Lavického, činovníka v FK SK Polanka: „Řehul je stavební kámen Polanky a nejen A-týmu, ale celého klubu. Jak už to u brankáře bývá – vše u něj začíná i končí. Bez něj a jeho schopností by fotbal v Polance nebyl a teď slavíme postup do Divize. Řehul je persóna číslo jedna, o všem musí vědět, o všem musí rozhodovat, ale snad mu to teď všichni odpustí. Jeho nejsilnější stránkou je chladná hlava, nikdy jsem ho neviděl přenášet stres na ostatní, má výborné reflexy a skvěle komunikuje s defenzívou.“

2539 minut (28 zápasů a 19 minut), 9 čistých kont, 1 žlutá karta
V sestavě kola: 1x, Hráč zápasu: 4x

 

OBRÁNCI

Miroslav Daříček (TJ Břidličná)

Zkušený obránce, který teprve před sezónou přišel do Břidličné z Krnova. Pro tým je v obranných řadách nepostradatelný. Za celou sezónu odehrál bez necelých dvou zápasů úplně všechny. Na konci sezóny patří Břidličné třetí místo a celkově čtvrtá nejlepší obrana. Daříček společně s kolegy z obrany udržel 4 čistá konta a navrch si připsal 5 vstřelených branek.

Komentář Romana Štůraly, trenér Břidličné: „Je to skvělý obránce. Vyčnívá především svou rychlostí a důrazem. Celkově skvěle čte herní situace. Má dobrý výběr místa a je nebezpečný ze standardních situací, což taky prokazují jeho vstřelené branky. Je to velmi inteligentní fotbalista a my jsme rádi, že jsme ho do klubu před sezónou přivedli.“

2537 minut (28 zápasů a 17 minut), 4 čistá konta, 5 branek, 5 žlutých karet
V sestavě kola: 1x, Hráč zápasu: 3x

 

Petr Konvička (TJ Háj ve Slezsku)

Řízný bek. Tak by se dal tento zkušený, jednatřicetiletý letý, obránce Háje shrnout do dvou slov. Na hřišti praktikuje svůj důraz a skvělé čtení hry. Někdy mu to sice ujede, což značí dvě červené karty, ale to se při tomto stylu a hře dá pochopit. Sice odehrál “jen“ něco přes 22 zápasů, ale když byl na hřišti, tak jeho tým třikrát neinkasoval. Jinak je to výborný obránce s ještě lepší kopací technikou a hlavně sílou. Ze svých sedmi vstřelených branek, což je na stopera solidní a až nadprůměrné číslo, dal jednu z poloviny hřiště, když skvěle nachytal soupeřova brankáře.

Komentář Kamila Matěje, vedoucího mužstva Háje: „Patří mezi ty zkušenější hráče našeho týmu. Na hřišti odvádí solidní práci. Je na tom fyzicky dobře. Což je na něm zvlášť fantastické, tak je jeho levá noha. Jeho přímáky a centry nejsou žádné načechrané, ale jsou přímé nastřelené míče. Jestli je to zakládání útoků diagonální přihrávkou doprava nebo doleva, jeho skvělé standardky. Myslím si, že vyzrál. Celkem se zklidnil, protože byl trošku bouřlivák a teď si myslím, že je v nejlepších letech. Je zástupce kapitána. Odehrál skvělou sezónu. Spolehlivý a skromný kluk.“

2049 minut (22 zápasů a 69 minut), 3 čistá konta, 7 branek, 4 žluté karty, 2 červené karty
V sestavě kola: 1x, Hráč zápasu: 2x

 

Michal Sostřonek (FK Český Těšín)

Velel zadním řadám Českého Těšína. Odehrál něco přes 27 zápasů a celkově, když byl na hřišti, si jeho tým a on připsal devět čistých kont. Byl důležitým, ne-li nejdůležitějším, článkem celé Těšínské defenzívy. Během celé sezóny si navíc připsal dvě branky. Z pozice obránce uviděl pouhou jednu žlutou kartu, což je na defenzivního hráče skvělé. S 37 obdrženými brankami se řadí na třetí místo nejlepší defenzívy v krajském přeboru.

Komentář Lubomíra Luhového, trenéra Českého Těšína: „Michal hrál celou sezónu zodpovědně. Je to zkušený hráč a ví, co si může dovolit. Po přestupu Race převzal kapitánskou pásku, dirigoval celou naši defenzívu a celkově skvěle podporoval celý tým. Společně s Vlachovičem byli jedni z nejdůležitějších článků našeho týmu. I díky němu se můžeme pyšnit třetí nejlepší obranou v soutěži.“

2488 minut (27 zápasů a 58 minut), 9 čistých kont, 2 branky, 1 žlutá karta
V sestavě kola: 1x, Hráč zápasu: 3x

 

ZÁLOŽNÍCI

Josef Hoffmann (TJ Lokomotiva Petrovice)

Společně s Davidem Gillem jsou nejzkušenějšími hráči Petrovic. Můžeme ho znát ze zlaté éry Baníku Ostrava, se kterým slavil v sezóně 2003/04 ligový titul. Bývalý ligový fotbalista svou kariéru spojuje již od roku 2014 právě s Petrovicemi. Tuto sezónu obsadil společně s týmem sedmou pozici. Svými zkušenostmi táhl mužstvo kupředu. Během 26 zápasů, které odehrál, si připsal 6 branek a několik asistencí. Dirigoval celou hru svého mužstva a byl velice prospěšný pro svůj tým.

Komentář Dušana Kohúta, trenéra Petrovic: „I ve svých čtyřiceti letech je velkým tahounem našeho týmu. Své zkušenosti tento bývalý ligový fotbalista předává našim mladým hráčům, což je pro ně velké plus. Jsme rádi, že u nás hraje takto velezkušený fotbalista.“

2347 minut (26 zápasů a 7 minut), 6 branek, 7 žlutých karet
V sestavě kola: 1x, Hráč zápasu: 2x

 

Ondřej Bartoníček (FK Krnov)

Srdcař a nejdůležitější hráč Krnova. Diriguje celou hru svého týmu. Zahrává skoro všechny standardní situace. Když dá gól, vždy je něčím jiný, než ty ostatní. Ku příkladu jeho poslední. Šajtlí z rohového praporku. Famózní. Tak jako jeho stabilní výkony po celou sezónu. Celkově si ve svých 33 letech připsal v této sezóně 5 branek za 26 zápasů.

Komentář Marka Koraby, vedoucího týmu Krnova: „I když není zrovna nejmladší, tak je to nejlepší střední záložník v krajském přeboru. Momentálně moc takových hráčů není. Říkal, že ještě minimálně rok hrát bude, takže jsme klidní (smích). Své zkušenosti předává dál a je to velký srdcař našeho týmu.“

2351 minut (26 zápasů a 11 minut), 5 branek, 5 žlutých karet
V sestavě kola: 4x, Hráč zápasu: 7x

 

Radim Špaček (SK Beskyd Frenštát pod Radhoštěm)

Jeden z nejzkušenějších záložníků vůbec. Ve svých 43 letech patří ke klíčovým hráčům Frenštátu. Odehrál minutáží skoro všechny zápasy a připsal si v nich 11 branek a nespočet asistencí. Dirigoval hru svého týmu a jako správný kapitán ho dotáhl na první místo tabulky. Určitě si kariéru ještě o rok prodlouží, protože by určitě nechtěl přijít o divizi.

2617 minut (29 zápasů a 7 minut), 11 branek, 5 žlutých karet
V sestavě kola: 3x, Hráč zápasu: 6x

 

Martin Váňa (SK Beskyd Čeladná)

Jeden z těch “mladších“ v naší sestavě roku. Na svůj věk velice vyzrálý záložník. Za celou sezónu si připsal úctyhodných 22 branek, což ho řadí na třetí místo v tabulce střelců. Nejvíce se mu povedli poslední tři zápasy, ve kterých si připsal osm branek. Řídil hru Čeladné a soupeřům motal hlavy. Jedinou kaňkou může být 12 žlutých kartónků, ale jinak si soutěž, dá se říct, podmanil svými výkony. I díky němu skončila Čeladná na skvělém čtvrtém místě.

2303 minut (25 zápasů a 53 minut), 22 branek, 12 žlutých karet
V sestavě kola: 6x, Hráč zápasu: 8x

 

ÚTOČNÍCI

Pavel Klimpar (SK Beskyd Frenštát pod Radhoštěm)

Kanonýr. Se svými 32 brankami se stal jediným hráčem, který překonal hranici třiceti zásahů. Jeho následovatel má dokonce o devět branek méně. Byl jedním z nejvíce vytěžovaným hráčem Frenštátu. Ve svých teprve pětadvaceti letech je horkým zbožím. Jeho i celkové výkony Frenštátu zajistili postup do Divize. Tu si zahraje poprvé od sezóny 2008/09. Skvěle se doplňoval s Jakubem Malým. Kromě 37 minut odehrál úplně vše, co se dalo. Také byl nejčastějším hráčem zápasu. Opravdu úžasná sezóna v podání tohoto chladnokrevného zabijáka.

2663 minut (29 zápasů a 53 minut), 32 branek, 4 žluté karty
V sestavě kola: 6x, Hráč zápasu: 9x

 

Roman Bartoš (FK SK Polanka nad Odrou)

Velezkušený matador. Odehraje vše, co mu trenér řekne. Část sezóny strávil v obraně, ale více mu to určitě sedí v útoku. Občas je sice na hřišti neviditelný, ale ukáže se ve správný čas. Za celou sezónu neobdržel ani jednu žlutou kartu. Minutáží odehrál pouze něco přes 22 a půl zápasu, ale za tu dobu si připsal 23 branek, což mu vyneslo místo druhého nejlepšího střelce v krajském přeboru. Je to prostě lídr celého manšaftu.

Komentář Jiřího Lavického, činovníka v Polance: „Bart je tahoun každým coulem. Ať už na stoperu, kde odehrál loňský rok a začátek letošní sezóny, tak na hrotu je zabiják. Vždy zachová klidnou hlavu a výborně spolupracuje s týmem. Ihned po jeho příchodu z Frenštátu se stal lídrem týmu. Po tom, co Ander (Nikola Andrýsek) z pracovních důvodů odevzdal kapitánskou pásku, byla volba naprosto jasná. Silnou stránkou Barta je výběr místa, celý zápas nemusí být vidět a pak rozhodne.“

2039 minut (22 zápasů a 59 minut), 23 branek, 0 žlutých karet
V sestavě kola: 7x, Hráč zápasu: 8x

 

Pavel Střelec (FC Bílovec)

Úplně nejmladší hráč, který se dostal do sestavy roku. Je mu pouhých 21 let. Před sezónou přišel do Bílovce z Frenštátu. Chytil se více než skvěle a naplnil význam svého jména. S celkovým počtem 22 branek se umístil na děleném třetí místě. Celkově odehrál něco přes 26 zápasů, ve kterých uviděl 3 žluté karty. Byl jasným lídrem celého Bílovce. Kdyby poslední zápas vyhráli, slunili by se na krásném pátém místě. Takhle se musí spokojit s místem osmým. Pavel i přesto ale bude určitě žádaným zbožím a Bílovec bude muset udělat hodně proto, aby ho udržel.

Komentář Martina Štverky, trenér Bílovce: „I když bohužel jaro Pavlovi moc nevyšlo, tak i přesto je jedním z nejlepších střelců soutěže a je tahounem našeho týmu. Takže musím říct, že Pavel Střelec si nominaci v sestavě roku určitě zasloužil.“

2359 minut (26 zápasů a 19 minut), 22 branek, 3 žluté karty
V sestavě kola: 4x, Hráč zápasu: 6x

 

Dalšími nominovanými do SESTAVY ROKU byli:

BRANKÁŘI: Lukáš Blabla a Radomír Šimara (oba SK Beskyd Frenštát pod Radhoštěm), Břetislav Gradek a Vladimír Pecha (oba FK Český Těšín), Martin Nykš (FC Bílovec), Josef Bartoš (TJ Háj ve Slezsku)

OBRÁNCI: Petr Pomp (SC Pustá Polom), David Gill (TJ Lokomotiva Petrovice), Jan Stošek (TJ Háj ve Slezsku), Rostislav Žitník a Jan Farský (oba SK Beskyd Frenštát pod Radhoštěm), Nikola Andrýsek (FK SK Polanka nad Odrou), David Jiřičný (TJ Břidličná), Adam Taraba (SK Beskyd Čeladná), Václav Bujok (FK Český Těšín), Martin Blokša (TJ Unie Hlubina)

ZÁLOŽNÍCI: Lukáš Černín (FC Bílovec), Milan Sasko (TJ Unie Hlubina), Oliver Walder a Dominik Renta (oba SK Beskyd Frenštát pod Radhoštěm), Martin Skřehot a Patrik Miko (oba FK SK Polanka nad Odrou), Matěj Čanecký a Marcel Cudrák (oba TJ Břidličná), Denis Horváth (SK Beskyd Čeladná), Zdeněk Eršil (TJ Háj ve Slezsku), Patrik Dřizgevič (SK Moravan Oldřišov),

ÚTOČNÍCI: Radim Baláž (TJ Havířov – Dolní Datyně), Dominik Krejčok (SK Brušperk), Jan Krčmařík (TJ Unie Hlubina), Jakub Malý (SK Beskyd Frenštát pod Radhoštěm), Daniel Koutný (FK SK Polanka nad Odrou), Martin Vlachovič (FK Český Těšín), Pouwedeoi Dao (TJ Háj ve Slezsku), Denis Bořucký (SK Moravan Oldřišov), Daniel Hanousek (TJ Lokomotiva Petrovice), Jarmil Kopel (SK Šenov)

 




Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Hlasovat pro hráče můžete od 20.06.2019 20:00 do 01.08.2019 11:59

Hlasování bylo ukončeno

Hlasování jsme ukončili. Brzy se dozvíte vítěze. A pokud váš favorit nevyhrál, nevadí, pokud bude i nadále předvádět skvělé výkony, budete ho nacházet v dalších sestavách kola :)


Jak nasbírat co nejvíce hlasů?

  • Klikni na "To se mi líbí" a "Sdílej" link na svůj Facebook
  • Pošli svým přátelům soukromou zprávu s linkem a prosbou o hlas
  • Pošli svým známým email s odkazem na sestavu
  • Zapoj do hlasovaní svůj klub, spoluhráče a dej odkaz na klubový facebook
  • Upozorni všechny, že hlasovat mohou každou hodinu, pokud mají účet na fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.