SESTAVA PODZIMU Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2018-2019

Datum kola: 16.11.2018

0

Podzimní část Poutník ligy sice už oficiálně skončila, jenže dění na fotbalunas.cz kolem této soutěže pokračuje dál. Čím vám alespoň částečně zkusím zpestřit dlouhou zimní pauzu bez fotbalu, tak to je očekávaná sestava podzimu. Vybírat bylo opravdu z čeho, nakonec si ale myslím, že vzniknul tým, který by nemusel mít problém ani o patro výš. Jsou jména, na která se nedostalo, přestože jejich výkony měly vysokou úroveň a nominaci do sestavy si bezpochyby zasloužily, míst je však vždy jen 11 a s tím je třeba se smířit. Věnujte pozornost i přiložené galerii, kde naleznete karty jednotlivých hráčů, stejně tak v následujících dnech a týdnech, či měsících nebudou chybět ani souhrny průběhu podzimu z pohledu jednotlivých klubů. Fotbalunas.cz tak sledujte i dál, rozhodně bude co číst.

Brankař
David Rohovec (TJ FC Ústrašín): Jak už to tak bývá, největší nápor byl pochopitelně na post brankaře. Vybrat ze zástupu kvalitních výkonu jednoho jediného hráče je vždy složité, tím spíš, pokud jde o shrnutí celého podzimu, nebo dokonce i sezóny. Reálně však připadala v úvahu 2-3 jména z nichž nakonec vybírám Davida Rohovce, který dlouhodobě patří mezi gólmany do TOP3 a ani letos nezklamal, přestože jeho tým výkonnostně propadl.

Obrana

Adam Mišoň (TJ Start Lukavec): Podzim zvládl Lukavec nejlépe ze všech týmů v Poutník lize a snad i proto má v sestavě podzimu hned dvojí zastoupení. První jméno, které se v dream teamu objevuje je levý bek Adam Mišoň, jedna z hlavních opor Startu, která přesně naplňuje požadavky na pozici moderního levého obránce.

Jan Metlička (FC Slavoj Žirovnice B): Za Žirovnici, která inkasovala třetí nejvyšší počet branek v soutěži nečekejte žádnou ofenzivní hvězdu. Kdo oslnil nejvíce, tak Jan Metlička, obránce Slavoje, který povětšinu podzimu podával nejstabilnější výkony a titul jednoho z nejlepších stoperů v soutěži mu náleží poprávu.

David Slabý (TJ Start Luakvec): Druhé jméno z řad Lukavce a i tentokrát se jedná o obránce. Stoper a zároveň i kapitán David Slabý patří v mladém kádru ke zkušenějším borcům a právě na jeho zkušenostech a přehledu mohl celý tým stavět. Ostatně, nejnižší počet inkasovaných branek této nominaci dává zapravdu.

Patrik Macháček (TJ Slovan Kamenice nad Lipou B): Byla to těžká volba, kdo bude tím čtvrtým do party (nikoliv v pořadí), kdo pomůže vyztužit ideální obrannou řadu. Na post pravého beka vybírám kamenického Patrika Macháčka. Ano, sice nejde o pozici, na které pravidelně nastupuje, ale byl by to malý zázrak, kdyby se sestavu podařilo vyladit až takovým způsobem.

Záloha

Michal Kůta (SK Horní Cerekev): Jediný hráč v sestavě, na jehož nominaci se shodlo více týmů, nikoliv pouze ten, za který nyní nastupuje. V případě Michala se skutečně bavíme o hráči, který svými dovednostmi tuto soutěž převyšuje, je hlavní hvězdou Horní Cerekve, ale rovněž i důvodem, proč se tenhle tým dostal až na třetí místo Poutník ligy a s prvními dvěma místy se drží v těsném kontaktu.

Martin Hájek (SK Jiřice): Stejně jako loni, tak i letos hrají Jiřice ve velké pohodě a v tabulce uhájily pěkné čtvrté místo. Důvodů proč je znovu nakročeno k solidnímu úspěchu v tabulce jsou hlavně výborné výkony hned několika hráčů. Jedním z nich je Martin Hájek, záložník, který se nebojí vypomoci obraně, stejně tak platným umí ale být i před vápnem soupeře. Na post defenzivního záložníka ideální volba.

Šimon Paclík (TJ Sokol Černovice): Vychvaluju-li Michala Kůtu, tak Šimon Paclík je obdobným případem. Na rozdíl od hornocerekvické hvězdy se ale Šimon nemůže vytrvale opírat o tolik potřebnou kvalitní podporu spoluhráčů a i proto se Černovice drží pouze v dolní polovině tabulky. Bez Šimona Paclíka by byla situace mnohem horší.

Útok

Tomáš Obranec (TJ Tatran Červená Řečice): I do útoku by se dalo vybírat z nepřeberného množství hráčů, jejichž volbě by se mohl jen málokdo divit. Komu nominace určitě nemohla uniknout, to je nejlepší střelec podzimu Tomáš Obranec, táhnoucí Tatran tabulkou k vytouženému a senzačnímu vítězství. na jaře se můžeme těšit na dostihy za titulem a v nich může být Tomášova produktivita rozhodující.

David Vincenc (SK Jiřice): Jednoletá anabáze v Čejově nevyšla úplně podle představ. Tým na jaře výkonnostně úplně propadl a nic platné nebyly ani hvězdné posily v čele s Tomášem Prokopem, nebo právě Davidem Vincencem. Návrat zpět do Jiřic však vysokému útočníkovi vyšel na jedničku a se třinácti góly potvrdil, že i přes stále nizký věk může být jednou z hlavních opor, která má na výsledky celého týmu zásadní vliv.

David Morava (TJ Dálnice Speřice): Asi by bylo zvláštní, kdyby nakonec své místo v nejlepší sestavě podzimu neměl nikdo z hráčů Speřic. Zajímavý mix mládí a zkušeností, podpořený občasnou výpomocí z áčka ukázal kvalitu, s níž v Poutník lize musíme počítat. Pozornost upoutalo hned několik jmen, výběr nakonec ale padl na Davida Moravu, který nejlepší útok soutěže ideálně doplňuje.




Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Hlasovat pro hráče můžete od 14.11.2018 21:42 do 16.01.2019 19:59

Hlasování bylo ukončeno

Hlasování jsme ukončili. Brzy se dozvíte vítěze. A pokud váš favorit nevyhrál, nevadí, pokud bude i nadále předvádět skvělé výkony, budete ho nacházet v dalších sestavách kola :)

Související články


Jak nasbírat co nejvíce hlasů?

  • Klikni na "To se mi líbí" a "Sdílej" link na svůj Facebook
  • Pošli svým přátelům soukromou zprávu s linkem a prosbou o hlas
  • Pošli svým známým email s odkazem na sestavu
  • Zapoj do hlasovaní svůj klub, spoluhráče a dej odkaz na klubový facebook
  • Upozorni všechny, že hlasovat mohou každou hodinu, pokud mají účet na fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.