SportFotbal SESTAVA ROKU - Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2017-2018

Datum kola: 21.06.2018

0

Všech 26 kol nám postupně odkrývalo mnoho vynikajících individuálních výkonů, které v jednotlivých sestavách kola nebyly opomíjeny, do té nejlepší jedenáctky celé sezóny se ale mohou vejít pouze ti skutečně nejlepší, kteří utkvěli v paměti nejvíce nejen zástupcům klubů, kteří se mnou při tvorbě obsahu spolupracovali, ale i lidem z klubů ostatních, kteří měli přeci jen podstatně méně času konkrétní hráče a jejich celosezónní výkonnost pozorovat. Při výběru jsem pochopitelně přihlížel i k tomu, jaké kluby se mnou byly ochotny během, ať už části, nebo celé sezóny aktivně komunikovat a spoluvytvářet přidávaný obsah, jakým byly z největší části reporty z utkání. Keců už ale bylo dost, nyní přejděme k jedenáctce vyvolených, ze které by nebyl problém vytvořit tým i pro vyšší soutěže.

Brankař:
Tomáš Paťha (TJ Tatran Červená Řečice): Reálně se o místo mezi třemi tyčemi v sestavě kola ucházeli 3-4 brankaři, kteří během sezóny zaujali nejvíce. Volba však padla na toho s nejnižším průměrem obdržených gólů na zápas (1,56), což je asi i jedinný statistický údaj, který při tomto výběru mohl být nápomocen. Tomáš však navíc po celou sezónu držel konzistentní výkony, při nichž jako jediný z celé soutěže neinkasoval v žádném utkání více, než 3 góly a tak nakonec vzešel jako nejlogičtější volba. Když se k tomu ještě přidá 7 vstřelených gólů, což ale nebyl rozodující údaj, není se dále o čem bavit.
Obrana:
Jakub Vincenc (SK Jiřice): Mnohými považován za nejlepšího stopera soutěže a nutno podotknout, že po zásluze. Se svou výškou, která ho zvýhodňuje spíše ve vzduchu, umí téměř bezchybně zahrát i po zemi a pro soupeřovi útočníky představuje nepřekonatelnou zeď, kterou lze jen stěží pokořit. Ačkoliv Jiřice dokráčely k druhému místu v soutěži hlavně týmovým výkonem, lví podíl na tomto úspěchu měl právě Jakub.
Luboš Novák (TJ Slovan Kamenice nad Lipou B): Zkušený kamenický bek, ale zároveň i vůbec nejméně vytěžovaný hráč celé sestavy roku (13 zápasů, 994 minut). Podmínku 10 odehraných zápasů ale splnil a k tomu navíc po všechny zápasy, v nichž se objevil odvedl skvělou práci, která je oceněna právě místem druhého stopera v sestavě roku.
Luděk Tománek (TJ Rovnost Budíkov): Zlý muž nejlepší sestavy celé sezóny (9 žlutých a dvě červené karty) dokázal, že i hráč z posledního celku Poutník ligy se může dostat mezi 11 nejlepších. Zodpovědné, ale stejně tak i tvrdé bránění bylo pro ofenzivu soupeře noční můrou, nebezpečí ale svými nákopy představoval i směrem dopředu. Komplexní obránce Budíkova tak nemůže chybět.
Petr Biskup (SK Horní Cerekev): Když se řekne SK Horní Cerekev, první jména, která si nezaujatý pozorující vybaví jsou Jaroslav Serbus a Michal Kůta, tedy hlavně ofenzivní pilíři. Horní Cerekev ale měla v průběhu uplynulé sezóny svého nejlepšího hráče v obraně. Petr Biskup nechyběl v žádném z 26 utkání a drtivou většinu z nich odehrál s naprostým přehledem, takže své kolegy z útoku strčil hravě do kapsy.
Záloha:
Ladislav Jančička (TJ Sokol Plačkov): Velkou jistotou středové řady Plačkova v sezóně 2017/2018 nebyl pouze hlavní tvůrce hry Jiří Kalivoda, ale vedle něj i spolehlivý defenzivní záložník, a v případě nouze i stoper, Ladislav Jančička. Schopnosti vyhrávat souboje ve vzduchu a útočníkům čistě odebírat míče jsou pouze nejzákladnějším výčtem jeho důležitosti na hřišti.
Pavel Nápravník (TJ Sokol Čejov): Po podzimu měl Čejov ankročeno k ohromující sezóně. Válcoval i papírově silnější soupeře díky pevné obraně, kvalitní záloze a nebezpečným útočným výpadům. To vše se ale na jaře vytratilo. Náhle rozháraný tým taktak doklepal sezónu, vždy se ale mohl spolehnout na záložníka Pavla Nápravníka, jehož význam  čejovští ocenili nejen při bránění, ale prsty měl i v mnoha vstřelených gólech, na kterých se podílel buď přímo gólem, nebo asistencí, jichž posbíral přeci jen o poznání více.
Martin Kubík (TJ FC Ústrašín): Martin Kubík sice není typickým krajním/ofenzivním záložníkem, s ohledem na neskutečný přetlak v útočné trojici bylo tedy nutné ho přesunout právě na tenhle post. Martinovi góly měly v mnoha utkáních velkou důležitost a přestože Ústrašín nastřílel druhý nejnižší počet gólů, Martin jich vsítil téměř čtvrtinu, což už stojí za zmínku.
Útok:
Martin Pokorný (FC Slavoj Žirovnice B): Ani jeden ze slibně rozehraných cílů, tedy skončit před Zdeňkem Pahrem v tabulce střelců a zároveň i překonat loňský rekord Tomáše Faltýnka z Nového Rychnova, Martinovi Pokornému nakonec nevyšel, přesto šlo v jeho podání o fenomenální sezónu, která se bude jen těžko opakovat. Jen uznejte sami, 22 zápasů a 34 gólů, to jsou údaje, které berou dech, Přesto měla Poutník liga o tři góly lepšího střelce a o žádné překvapení v tomto případě nešlo.
Zdeněk Pahr (FC Maraton Pelhřimov): Tím králem střelců s 38 góly je právě Zdeněk Pahr, tedy již prověřené jméno, které i v pokročilém věku budí u soupeřů velký respekt. Zkušenosti jsou skutečně velkou Zdeňkovou zbraní, tou neméně důležitou je ale i bezchybný výběr místa a pokrytí balónu, jimž v téhle soutěži nemůže nikdo konkurovat.
Radim Měkuta (TJ Spartak Počátky): Nakonec i druhý sestupující tým z Poutník ligy má v sestavě roku své zastoupení. Nejvyšší porce odehraných minut z celé sestavy a k tomu navíc 23 nastřílených gólů, kterými zatížil konta soupeřů k záchraně bohužel nevedly, kvality tohoto hráče to však nijak nedegraduje.




Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Hlasovat pro hráče můžete od 21.06.2018 12:00 do 31.07.2018 18:00

Hlasování bylo ukončeno

Hlasování jsme ukončili. Brzy se dozvíte vítěze. A pokud váš favorit nevyhrál, nevadí, pokud bude i nadále předvádět skvělé výkony, budete ho nacházet v dalších sestavách kola :)

Související články


Jak nasbírat co nejvíce hlasů?

  • Klikni na "To se mi líbí" a "Sdílej" link na svůj Facebook
  • Pošli svým přátelům soukromou zprávu s linkem a prosbou o hlas
  • Pošli svým známým email s odkazem na sestavu
  • Zapoj do hlasovaní svůj klub, spoluhráče a dej odkaz na klubový facebook
  • Upozorni všechny, že hlasovat mohou každou hodinu, pokud mají účet na fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.