SESTAVA KOLA - 12.kolo Středočeský | Příbram | Okresní přebor , 2015-2016

Datum kola: 08.11.2015

0

Předposlední podzimní dějství okresního přeboru na Příbramsku bylo opět bohaté na góly, zajímavé momenty, dramatické situace, překvapení i kvalitní výkonů jednotlivců. Vybrat sestavu 12. kola při přetlaku ofenzivních hráčů bylo mimořádně těžké, a tak se třeba nedostalo na muže minulého kola, Petra Moru z Rožmitálu, přestože se proti Bohutínu blýskl dvěma góly, k nimž přidal dvě asistence. Přednost v ideální jedenáctce víkendového dějství dostali jiní. Z nich můžete do stredečního pravého poledne hlasovat pro hráče 12. kola, k čemuž vám snad pomůže naše malá nápověda glosující výkony vybraných fotbalistů.

Mezi tyčemi bylo tentokrát aspirantů na místo v sestavě kola víc. Kvalitní výkony předvedli oba brankáři ve střetnutí Kovohutí s Pičínem, čisté konto udržel Krejza z Trhových Dušníků v Jincích, ale jednoznačně největší přínos k senzační výhře svého týmu měl nečínský gólman Martin Kubín. Na hřišti dobříšské rezervy pochytal všechny šance favorizovaného soupeře, když nejparádnější zákrok si schoval na konec. To tygřím skokem vytáhl trestný kop Štěpána Kuchaře že šibenice.

 

Zkušený obránce Nové Vsi pod Pleší Jan Petrák se v přestřelce s Dublovicemi ukázal být velmi platný při podpoře ofenzívy domácích. Zatímco v obranné činnosti to z jeho strany nebylo ideální, o čemž svědčí čtyři obdržené góly, směrem dopředu byl 33letý bek nebezpečný. Jak při zahrávání standardních situací, kdy po jeho přímém vstřelil Durdil vyrovnávací branku, tak při svých útočných výpadech. Jeden z nich soupeř zastavil faulem, který Nová Ves ztrestala třetím gólem.

 

Leckdo mu vyčítá, že je pomalý, ale vůdce nečínské defenzívy své rychlostní nedostatky nahrazuje zkušeností, poziční hrou a předvídavosti, díky čemuž zastavuje ataky protivníků. To veterán Vratislav Vacek předvedl i na hřišti dobříšské rezervy, kde bezchybným výkonem přispěl k nečekané, ale zasloužené výhře podceňovaných hostů. Nečínský stoper výtečně organizoval obranu, která toho favorizovaným domácím moc nedovolila.

 

Rožmitálský zadák se slovenskými kořeny Peter Varadín proti pohyblivým a rychlým útočníkům Bohutína ukazal, proč si ho kouč lídra okresního přeboru Marek Zarybnický tolik cení. Právě jemu svěřil nelehký úkol strážit největší individualitu hostů Marka Binara, kterého se mu podařilo takřka vymazat že hřiště. Bohutínský ostrostřelec se dostal za celý zápas pouze jedenkrát k ohrožení Zrnovy svatyně a vyšel gólově zcela naprázdno, což je nesporně Varadínova zásluha.

 

 

Letní posila fotbalistů Trhových Dušníků Jakub Pravda v derby na hřišti Jinců prodal své zkušenosti z působení ve vyšších soutěžích. Kromě tradičně precizní práce dozadu tentokrát přidal i nástavbu směrem dopředu. Hýřil aktivitou a pohybem, často si říkal o míče, které přesně rozděloval svým spoluhráčům. Takto po hodině hry připravil třetí gól pro dlouholetého parťáka že Spartaku Příbram, kterého skvostnou přihrávkou vyslal do sóla na jineckou branku.

 

Ani jeho dvě nádherné trefy nestačily fotbalistům Sokola Dublovice k prodloužení pětizapasové vítězné série. Záložník Martin Vondrák byl na půdě Nové Vsi viditelný nejen kvůli své blonďaté kštici, ale zaujal především svými dalekonosnými projektily. První vyslal z dálky ve 26. minutě a znamenal vyrovnání na 1:1, podruhé napřáhl z 25 metrů ve druhé půli a zajistil svému celku slibné vedení 2:3. Občas sice pokazil přihrávku, ale góly to vynahradil.

 

Novovesský stredopolař Miroslav Durdil patří k stabilním oporám mužstva z pod Pleší. V utkání s Dublovicemi znovu naběhal kilometry, rozděloval balony a neúnavně se dral do zakončení. Po přímém kopu Jana Petráka prostřelil vše, co mu stalo v cestě a srovnal na 2:2. Pak ukázal i svou kopací techniku, když z trestného kopu orazitkoval břevno a jeho spoluhráč stav otočil. I když domácí v atraktivním duelu náskok neuhájili, Durdil byl jejich nejlepším hráčem.

 

 

Rosovický matador Václav Peták už má sice nejlepší fotbalové léta za sebou, ovšem pro své mužstvo je stále důležitým hráčem. Potvrdil to i ve vítězném domácím souboji s Krásnou Horou, kdy se za nepříznivého stavu chopil taktovky hry. Mimo defenzivních úkolů zvládl dirigovat své mladší spoluhráče, kteří záhy po přestávce dokonalí dvěma slepenými zásahy obrat a dokráčeli k potřebnému zisku tří bodů. Peták byl jejich vůdčí osobností.

 

Při absenci zraněného kanonýra Michala Lexy ležela na jeho bedrech tíha za střílení branek. Pičínský forward Lukáš Ježek se své role na hřišti Kovohutí Příbram zhostil dokonale. Nezalekl se od podlahy hrajících obránců nováčka soutěže ani se nedal otrávit zákroky domácího gólmana. Jeho kouzlo hostující útočník odčaroval ve druhém poločase, kdy osvěžil svůj střelecký instinkt a dvěma góly nasměroval svůj soubor k cenné výhře.

 

Dlouhé roky patřil k ikonám Spartaku Příbram, v něhož dresu nastřílel desítky branek. V létě se Jaroslav Smejkal rozhodl prodloužit si fotbalovou kariéru v mužstvu Sokola Trhové Dušníky, kde čekali, že jim pomůže vyřešit problémy v koncovce. V Jincích se trefil hned dvakrát. Nejprve se radoval po akcí Dörfla, kdy zvyšoval na 0:2 a poté po přihrávce kamaráda Pravdy s přehledem proměnil své sólo. Nebezpečí pro jineckou branku znamenal i v první půli.

 

Autor jediného hattricku ve 12. kole zastínil svou střeleckou explozí proti Bohutínu další ofenzivní esa podzimního krále soutěže z Rožmitálu. Šestatřicetiletý útočník Tomáš Drechsler v zápase předvedl, v čem je jeho největší síla. Je klasickým hrotem, který má skvělý výběr místa a chladnokrevnost střelce. Ve 14. minutě si naběhl na kolmici Váněho a nezaváhal. Stejně jako na začátku druhé půle, kdy po přihrávce Mory mazácky přehodil gólmana. Při třetí trefě pohotově doklepával.

 

 

 




Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Hlasovat pro hráče můžete od 09.11.2015 12:00 do 11.11.2015 11:59

Hlasování bylo ukončeno

Hlasování jsme ukončili. Brzy se dozvíte vítěze. A pokud váš favorit nevyhrál, nevadí, pokud bude i nadále předvádět skvělé výkony, budete ho nacházet v dalších sestavách kola :)

Související články


Jak nasbírat co nejvíce hlasů?

  • Klikni na "To se mi líbí" a "Sdílej" link na svůj Facebook
  • Pošli svým přátelům soukromou zprávu s linkem a prosbou o hlas
  • Pošli svým známým email s odkazem na sestavu
  • Zapoj do hlasovaní svůj klub, spoluhráče a dej odkaz na klubový facebook
  • Upozorni všechny, že hlasovat mohou každou hodinu, pokud mají účet na fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.