Kalenský: Na jaře nechceme být pod tlakem. Do Kalné se nebude jezdit vyhrávat

Z prvních pěti utkání vyhráli jediné a měli důvod k obavám. V následujících zápasech však ztratili tři body pouze jednou a dostali se v tabulce skupiny A JAKO 1. B třídy výše. Devatenáctiletý útočník Lukáš Kalenský věří, že to je obrat k lepšímu a že Kalná vstupuje do závěrečného úspěšného finiše.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak vidíte vaše šance v této sezoně 1. B třídy?
Co se týče našich šancí, tak teď na podzim chceme udělat co nejvíce bodů, abychom mohli hrát na jaře v klidu. Určitě máme kádr na horní polovinu tabulky, ta je ale tak neskutečně vyrovnaná, že jeden týden můžete být čtvrtí a za čtrnáct dní dvanáctí.
V čem vidíte silnou stránku vašeho týmu?
Silné stránky našeho týmu jsou určitě nasazení, bojovnost, týmovost, přímočarost a rychlost našich mladých ofenzivních hráčů a výborná stoperská dvojice.
Je vám teprve devatenáct let. Jak jste se popasoval s fyzickou náročností 1. B třídy?
Vzhledem k mé postavě mám s fyzickým pojetím problémy dodnes, ale snažím se s tím co nejvíce vyrovnat, byť možná spoluhráči a fanoušci to vidí jinak a dávají mi to často najevo.
Jací jsou fanoušci Dolní Kalné?
Patří k nejlepším v této soutěži, a možná nejen v ní. Fandí, radí, neradi prohrávají. Vedení klubu jim zajistilo trička a mikiny a jen se po nich zaprášilo. Fotbal v Kalné prostě žije.
Z Dolní Kalné jste odešel ve svých dvanácti do Trutnova a odtamtud do Studence. Co za tím bylo?
Ano, máte pravdu, ještě zmíním, že ve starší přípravce jsem hrál i za Dvůr Králové. Vždy za tím byly vyšší soutěže, ve Dvoře jsme hráli krajský přebor starších přípravek, v Trutnově žákovskou ligu a divizi. A ve Studenci jsem hrál za dorost, neboť ten v Dolní Kalné nemáme.
Co vás přilákalo před dvěma lety zpět?
V Kalné jsem s fotbalem začínal, vždy jsme tam měli dobrou partu, a proto jsem se tam rád vrátil. Hraje tu spousta mladých hráčů, se kterými si rozumím.
V týmu je vás několik mladých hráčů, kteří alespoň nějaký čas hráli ve Studenci. Čím je to zapříčiněno?
Neřekl bych několik. Ze současných hráčů pouze Míra Stránský a u něho byl stejný důvod jako u mě. Jinak kdysi z Kalné do Studence skutečně několik mladých hráčů odešlo, dnes už ale fotbal nehrají. Jinak s mladšími hráči, tedy s mými vrstevníky, si rozumím více než s těmi staršími, zkušenějšími. Ti mi vyčítají moji zděděnou mnohomluvnost (směje se).
Na kterého soupeře se na jaře nejvíce těšíte?
Určitě na všechny soupeře, věřím, že již nebudeme hrát pod žádným tlakem a soupeři naši uvolněnost náležitě pocítí. Do Kalné se jezdit vyhrávat nebude.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.