Zodpovědnost a ohleduplnost vůči ostatním by neuškodila, říká hráč kola Tomáš Tengl

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tome, v krátké době si vyhrál podruhé naši anketu Muž kola. Co pokladník, už se ozval, kolik tě to bude stát do kasy?
Musím říct, že pokladník se opět ozve až v kabině před zápasem. Myslím si, že to bude zase za kilčo.
Zápas jste zvládli velmi dobře a o výhře rozhodli dvěma góly v prvním poločase. Ve druhé půli si vstřelil hattrick. Jak si viděl zápas ty ze hřiště?
Výsledek vypadá jednoznačně. Ale musím hlavně pochválit Machyho v brance, který chytil dva tři góly v prvním poločase za stavu 1:0. Druhý poločas už byl v naší režii a soupeře jsme k ničemu nepustili.
Popíšeš fanouškům své tři branky?
První byla hned po rozehrávce druhého poločasu. Wegy na sebe strhnul tři obránce k lajně, já si zavolal na Tadeáše, zpracoval si přihrávku a šel sám na Vonyho. Udělal mu kličku a uklidil do prázdné. Druhý gól náš stoper Kašák vybojoval míč a vyvezl. Pěkně přihrál na Wegyho, který střílel podél gólmana. Střela šla vedle, dobíhal jsem a dorazil do prázdné. Třetí gól byl po standardce. Wegy vyhrál hlavu sklepnul ke mě a já podél gólmana uklidil míč do sítě.
Lipí patřilo před začátkem soutěže mezi favority na postup do Okresního přeboru. Nakonec se tolik nedaří. Je to zklamání s ohledem na kvalitu kádru? Co zlepšit, aby bylo ve zbytku sezóny lépe?
Osobně si nemyslím, že Lipíčko patřilo mezi favority soutěže. Co se týká kádru, odešel Adam Cihlář a s ním velká produktivita. Dále kapitán David Vondroušek. To jsou citelné ztráty. Zranil se Jirka Holinka. Za mě jednoznačný favorit byl Černý Dub. Povedlo se jim přivést spousty neskutečných fotbalistů pro 3. Třídu. Kamenná má také nesmírnou kvalitu. Vrátil se jim po zranění Syrovátka a dokazuje to každý zápas. My jdeme zápas od zápasu. Nedáváme si cíle. Určitě chceme tyto týmy potrápit a bojovat o čelo tabulky. Co zlepšit? Rozhodně morálku před zápasem. Člověk si může jít "vylejt" hlavu po zápase a ne den před ním. Zodpovědnost a ohleduplnost vůči ostatním, co tím žijou na 100% by neuškodila.
V dalším kole jedete do Kamenné, která je zatím bez ztráty bodu a je určitě favoritem. Na co si v zápase dát pozor?
Favoritem rozhodně je Kamenná. Ale co si budeme povídat. Začíná se 0:0. Můžeme překvapit. A překvapíme (smích). Chce to dát první gól. Byl jsem se podívat na Čtyrák poslední půlhodinu. To byl koncert v jejich podání. Co střela, to gól. Rozhodně útočné trio Syrovátka, Hanzal a Bašta bylo k nezastavení a bude zlobit. My si s tím poradíme a vyhrajeme 3:2.
Minule jsi prozradil, že hraješ i ping-pong. Tak jak si zatím vedeš?
Hráli jsme v pátek první kolo a vyhráli 9:1. Chceme postoupit do Landesligy. Tento pátek hraju opět 200km daleko. Rovnou odsud jedu do práce na noční. No a pak do Kamenné. Náročné to bude. Ale já se s tím poperu a nechám tam vše.
Na jaký zápas se v podzimní části nejvíc těšíš?
Tak těšil jsem se na Čtyrák a to nedopadlo dobře. Těším se na každý zápas. Mám v každém týmu několik kamarádů. V Černým Dubu asi nejvíc s kterými jsem hrával a znám. Takže poslední podzimní kolo bude hodně popichování (smích).
Máš v paměti nějaký nejlepší moment, který jsi ve fotbale zažil?
Ten jsem zažil teď o víkendu v Lipíčku. Celý zápas pršelo. Po zápase děkovačka s fanouškama. Když tě plácají po zádech a gratulujou k hattricku a výhře. Pak ti řeknou, kdo dá hattrick platí panáky a ty rád zaplatíš. Protože oni tomu také věnují svůj volný čas a chceš se jim nějak odvděčit. Celý zápas nás povzbuzují. Zaslouží si největší dík. V Kamenné to bude velké. Pyro, vlajky, trumpety. Pěkný zápas po všech stránkách.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.