ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 8.kolo Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2022-2023

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. 

Hráčem kola se stal Jiří Cienciala!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jirko, gratulace k hráči kola. Věděl jsi o své nominaci?
Děkuji, nevěděl, dozvěděl jsem se to až později od trenéra, který mi to oznámil.
Jak hodnotíš zápas proti Dětmarovicím?
Bylo to velice náročné utkání. Soupeř hrál hodně hluboko a my jsme se trápili s vytvářením vyložených šancí, naopak soupeř byl nebezpečný z breakových situací zejména v první půli. Šance jsme si vytvářeli během celého utkání, ale nebyli jsme schopni je proměnit. To se naštěstí nakonec zlomilo a brali jsme všechny tři body i když jsme museli utkání otáčet.
Trenér Koloničný tě bere jako univerzála. Cestuješ sestavou prakticky v každém zápase. Kde ty sám se cítíš nejlépe?
Ano cestuji docela často, ale vůbec mi to nevadí ba naopak. Baví mě měnit posty a vyzkoušel sem si snad všechno kromě branky. (smích) Avšak nejlépe se asi cítím v obraně buď na levé straně nebo stoperu.
Z pozice levého beka jsi se v posledním utkání prosadil. Popiš tu branku.
Bylo to z přímého kopu, který byl vyloženě pro leváka. Trochu jsem sledoval postavení brankáře a všiml sem si že bych to mohl kopat kolem zdi na stranu brankáře. Snažil sem se tedy vystřelit razantní střelu a hlavně trefit bránu, což je jak se říká základ, aby to tam případně někdo doklepl. Letělo to dobře a brankář udělal úkrok za zeď a potom už zareagoval pozdě a míč skončil v bráně.
Při pohledu na tabulku mají Oldřichovice už drobný náskok. Má klub ambici porvat se o postup?
Myslím si, že na to je ještě brzo. Snažíme se jít do každého utkání s tím ho vyhrát. Ale samozřejmě chceme hrát co nejvíc nahoře, každopádně s pokorou.
Mužskou kategorii prakticky procházíš pouze Oldřichovicemi. Nikdy tě to nelákalo, to zkusit někde jinde?
V Oldřichovicích máme opravdu skvělou partu a vždy tomu tak bylo, s klukama se vídáme prakticky pořád i mimo fotbal, což si myslím, že je základem úspěchu. Takže tam dokopu svou kariéru (smích)
S jakým umístěním bys byl po sezóně spokojený?
Určitě bych chtěl být v tabulce co nejvýš. Myslím si, že letos máme dobrý kádr a doufám, že se nám bude dařit i dál.
Příští zápas hrajete na ÚT v Orlové proti místnímu Baníku. Co ty a umělka, jsi pro, aby se v našich podmínkách hrávaly mistrovské zápasy běžně na tomto povrchu?
Minulou sezonu jsme nějaké utkání také odehráli u nás v Třinci na umělce. Samozřejmě to má své pro i proti, ale vím, že spousta hráčů tvrdý povrch moc nemusí z důvodu bolesti kloubů apod. Zase se ale nemůže nikdo vymlouvat, že mu to skočilo (smích) Každopádně si moc nedovedu představit , že bych hrál všechny domácí utkání na umělé trávě.
Kde se vidíš za 2-3 roky v osobním i fotbalovém životě?
Ve fotbale určitě u nás v týmu pokud bude držet zdraví a v jaké lize, to se ještě uvidí. A v osobním životě určitě v mé práci učitele, která mě baví a naplňuje a s nějakou tou přítelkyní konečně (smích).
V Oldřichovicích působíš spoustu let. Cítíš se jako jeden z lídrů kabiny, kteří jsou svým způsobem i nejvíce zodpovědní za předvedenou hru?
Určitě ano, jak jsem zmiňoval již dříve jsme dobrý kolektiv a pokud něco nefunguje, vše si mezi sebou vyříkáme.
Jak moc tě mrzí, že v loňské sezóně skončil v kádru Hnojníku tvůj kamarád Adrian Matýsek, že jste se loni na hřišti už nepotkali a letos to nejspíš opět nevyjde?
Mrzí mě to, ale doufám, že přijde nějaké laso na jaře a Adrian ještě někde podepíše a znovu se shledáme na hřišti.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.