Tomáš Diviš: Snad se nás kluků od Algidy najde víc, založíme tým a společně rozzáříme plzeňský fotbal

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Tomáš Diviš, živej nanuk lhoteckého fotbalu. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Trenér na tvůj výkon proti Zruči pěl ódy. Pochválil tě i v šatně, nebo si to nechával až pro média?
Ano, nějakou pochvalu jsem zaznamenal. Zápas proti Zruči se ale povedl všem, takže po zápase v kabině lítaly pochvaly do všech stran.
Zápas před tím se ale v Tachově moc nevyvedl. Pokud se nemýlím, jsi rodilý tachovák. Jak se ti hrálo "doma"?
Před zápasem jsem si říkal, že to bude fajn se vrátit na moje rodné hřiště a zahrát si proti některým klukům, se kterými jsem hrál od přípravky do dorostu právě za Tachov. Že to nebude úplně tak fajn, jsem si začal uvědomovat okolo 30 minuty, kdy bylo skóre 4:0. Tuhle jednostrannou přestřelku budu mít od kluků z Tachova na talíři ještě dlouho (směje se).
Jak jsi se vůbec ocitl ve Lhotě?
Čekalo mě stěhování z Tachova do Plzně. Tak jsem napsal Liborovi (kapitán B týmu), se kterým jsem hrál po dorostu chvíli za Studánku, než odešel do Lhoty, jestli by nepotřebovali beka s vytříbenou levačkou. Přestup se uskutečnil a já přišel do úplně nového zázemí.
Slyšel jsem na tebe zajímavou přezdívku - živej nanuk. Kdo s tím v kabině přišel a jak jsi se s tím smířil?
Nikdo jiný s tím nemohl přijít než Kohy. Vypadlo to z něj na tréninku. Moc mě to nerozhodilo, protože už takovou přezdívku máme s přítelkyní, která je stejně opálená jako já, ve společné partě kamarádů. Takže na přezdívky typu živí nanuci, švédi, albíni apod. jsme zvyklí.
Možná tě překvapím, ale v krajském přeboru nejsi jediný s touto přezdívkou. Pravděpodobně se se svým jmenovcem potkáš na hřišti 8.10. Neuděláte si třeba společnou fotku?
Tak to rád slyším. Snad se nás kluků od Algidy najde víc, založíme tým a společně rozzáříme plzeňský fotbal. (směje se) Jinak pro společnou fotku někde v přítmí jsem rozhodně pro.
Je ti 24, tedy fotbalově máš ještě spoustu let před sebou. Máš nějaký cíl, kam se posunout, nebo převládá spokojenost s víkendovým oddychem na hřišti s přáteli?
Ne ne určitě ne. Jsem rád, že jsem si mohl jít zkusit z B týmu kopnout za áčko, protože kvůli práci nestíhám tolik trénovat, jak by bylo třeba. Takže budu spokojený, když se udržím tam, kde jsem.
Je mimo fotbal ještě nějaká aktivita, která vyplňuje tvůj osobní život?
Občas je to nějaký to pivo s kamarády a hlavně rodina. Jsem přes týden pracovně pryč, tak se snažím trávit co nejvíc času s přítelkyní, se kterou teď ještě čekáme rodinu, takže o výplň už je postaráno. (usmívá se)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.