Petr Voves: Moje babča je skvělá, vždycky ji rád slyším. Ale vždycky se jí povede mi zavolat na čas srazu zápasu

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal domažlický Petr Voves. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Před sezónou jsi přestoupil z Horní Břízy do Domažlic, i přesto, že Bříza nakonec je také v divizi. Proč sis ale chodský klub vybral?
Odchod z Horní Břízy určitě nebyl nějak ve zlém. S klukama jsme si všechno řekli a myslím, že jsme se rozešli v přátelském duchu (usmívá se). Ještě teď, když je čas, tak jezdím na nějaké jejich zápasy a rád se s nimi vidím a pokecám. Důvod odchodu byl ten, že jsem se chtěl fotbalově posunout zase o kousek dál a v Horní Bříze se do poslední chvíle nevědělo, zdali se bude Divize hrát. Když už se to vědělo, tak už jsem byl domluvený s Jiskrou. Jiskru jsem si vybral, protože jsem cítil zájem klubu a také jsem věděl, že mají mladý tým s ambicemi a také vidinu po nějakém čase nakouknout třeba i do A-týmu.
Trenérem Zachem jsi byl považován za jednoho z nejlepších obránců krajského přeboru. Plníš roli obránce i v Jiskře? A jak se v týmu zžíváš s herním stylem a spoluhráči?
Tato slova mě těší a děkuji mu za ně, i když já jsem se za obránce příliš moc nepovažoval. Ale vždy jsem se snažil plnit pokyny. Když jsem jím byl, tak každý kdo mě zná, ví, že to bylo i s útočnými choutkami. (směje se) Ze začátku přípravy a s prvními zápasy jsem plnil roli stopera, nyní však nastupuji na pozici šestky, která mi vyhovuje o mnohem více. Herní styl je jiný než v Bříze, i nároky na hráče, ale myslím, že už jsme si s klukama na sebe zvykli a víme, co máme jeden od druhého čekat i když sestava není každý zápas stejná.
Jak rozdílní jsou trenéři Vítovec a Zach?
Trenéři jsou odlišní, každý z nich má jiné představy a nároky na hru, ale hlavní rozdíl je ten, že Standa Vítovec je o něco méně emotivnější. (směje se)
Mám pak nějaké dotazy z minulého působiště... Už jsi se naučil chodit včas na srazy před zápasy?
Chtěl bych začít tím, že já za to nikdy nemohl. (směje se) Ale teď v Benfice jsem musel začít chodit včas, jelikož místní lichvář Ivo Vojtko nasadil nekompromisní pokutovou sazbu.
Prý máš to štěstí, že ti na týmové porady volá pravidelně babička. Se chce taky účastnit?
Jojo, moje babča je skvělá, vždycky ji rád slyším. Ale vždycky se jí povede mi zavolat na čas srazu zápasu... Jako kdyby to dělala schválně, čímž zaručila vždycky výbuch celý šatny... A ani o tom nevěděla. (směje se)
To máš skvělou babču. To bys jí měl vzít s sebou na zápasy.
To ona se snaží chodit i s dědou, ale když ji to nevyjde, tak mi volá do šatny.
Aktuálně jste nezvládli zápas v Krumlově. Byli domácí výrazně nad vaše síly? A udělali jste si alespoň poznávací den po jižních Čechách, když body nevezete?
Nemyslím, že by byli nad naše síly. První půli jsme odehráli velmi dobrou, obraz druhého poločasu byl však úplně jiný a to co jsme si řekli, že budeme dělat a na co navážeme z první půle, tam nebylo. Turistickou známku si od Jihočechů nevezeme, protože ta cesta byla hodně náročná v tom stylu, že jsme museli vstávat v 5 hodin ráno, do toho sedět dvě hodiny v autobuse. Jediná záchrana pak byla nakonec zastávka na benzíně.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.