Andrýs: Cíle? Nezranit se, s áčkem i béčkem postoupit a vyhrát pohár

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz. Je jím mladý obránce Nového Hradce Králové Benjamín Andrýs, jenž podal výborný výkon v domácím utkání s Novým Městem nad Metují (3:0). Více v rozhovoru...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Benjamíne, po zápase s Novým Městem tě trenér Kolář hodně chválil.
Utkání proti Novému Městu se mi povedlo, neudělal jsem žádnou velkou hrubku a pomáhal jsem hodně do útoku. Možná bych se taky trochu pochválil (směje se).
Jaké bylo poslední domácí utkání, v čem jste měli navrch?
Bylo parádní, vyhráli jsme 3:0 a na domácí půdě to je vždy krásný pocit. V čem jsme měli navrch? Už od začátku jsme chtěli vyhrát a bylo to vidět, hned v prvních minutách jsme byli lepší a mohli dat góly, drželi jsme víc času míč my a byli jsme více útočný tým.
Podal jsi výborný výkon v defenzivě. Ceníte si jako tým čistého konta?
Tak samozřejmě si čistého konta ceníme, je to vždy vynikají pocit, když my obránci můžeme pomoci týmu. Samozřejmě též můžeme pochválit výkony našeho gólmana Voltra Lukáše (Mlokyho), který nás už od začátku v bráně drží.
Nový HK spoléhá hlavně na ofenzivu. Jak to vidíš ty jako obránce?
Též spoléhám na ofenzivu (směje se). Ale samozřejmě i na defenzivu. Máme v týmu kvalitní hráče.
Jsi mladý hráč, co pro tebe fotbal znamená?
Určitě pro mě znamená hodně. Hraju ho už od dětství a jsem rád, že to je právě fotbal a doufám, že ho budu moct hrát ještě dlouho.
Máš nějaký vzor?
Můj vzor od dětství byl vždy Lionel Messi, a i doteď pro mě vzorem je. Samozřejmě je ale teďka více hráčů, kteří se mi líbí.
Jaké máš letos cíle a co plány do budoucna?
Cíle pro tuto sezonu jsou jasné - nezranit se (směje se). Samozřejmě bych chtěl jak s A týmem, tak s B týmem postoupit a taktéž nastřílet co nejvíc gólů za B tým (usměje se).
Jak moc je důležité pro tebe hrát se zkušenými spoluhráči? Pomáhají vám mladším?
Jsem rád, že můžu hrát se zkušenými hráči. Vždy jsem rád, když mi poradí a pomůžou. Vztahy mezi sebou máme vynikající, v týmu je skvělá atmosféra jak na hřišti, tak mimo něj.
Na co letos Nový HK může mít?
Doufejme, že na postup. A to jak A tým, tak B tým. Ideálně vyhrát ještě s A týmem pohár, abychom se kvalifikovali do Mol Cupu (směje se).
Co říkáš na titul Hráč kola, který jsi za svůj poslední výkon získal?
Sám jsem byl překvapen, že jsem byl nominován a ještě k tomu vyhrál. Navíc o kousek za mnou byl spoluhráč Daniel Hozák (Hozy). Je to pro mě pocta a budu se snažit co nejvíc, abych to vyhrál znovu a platil do týmové kasy (směje se).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.