ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 6.kolo Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2022-2023

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 6. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. 

Vítězem se stal oldřichovický stoper Matěj Huťka!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Matěji, gratulace k hráči kola. Věděl jsi o své nominaci?
Děkuji. O své nominaci jsem nevěděl, sdělil mi to Josef Stachura, člen našeho fotbalového týmu.
Jak hodnotíš utkání s na půdě s nováčkem z Horního Žukova?
Utkání nebylo pro nás jednoduché, Horní Žukov se ukázal jako silný soupeř, který měl pár šancí, ale štěstí stálo na naší straně. Myslím si, že je jen otázku času, kdy Horní Žukov začne získávat body.
V posledních dvou utkáních jsi z pozice stopera vsítil celkem dvě branky. Chytil jsi střeleckou fazónu?
Nevím, jestli bych to nazval fazónou, ale určitě tomu pomáhá, že při standardních situacích chodím do 16tky, což jsem v minulé sezóně nedělal. Samozřejmě góly jsou výsledkem dobré hry celého týmu, a nejen střelce samotného gólu.
Penaltu jsi napálil přímo doprostřed. Čekal jsi, že brankář půjde na stranu?
Střela nebyla mířena přímo doprostřed, ale ani k tyči, brankář vystihnul směr střely, ale jak říkám já...,,když je utažená“ (Smích)
Trenér Koloničný ti při absenci Samka dosadil do stoperské dvojice kapitána Vlachoviče. Jak se ti s ním na stoperu hraje?
Tomáš je zkušený obránce, takže pozice stopera mu nedělá žádný problém. Je sice pravda, že s Mirkem Samkem jsme už dlouho sehraní, ale Tomáš ho zastupuje více než dobře.
Mužskou kategorii prakticky procházíš pouze Oldřichovicemi. Je tenhle klub srdcovka?
Určitě to srdcovka je. Už jako malý kluk jsem se pravidelně chodil dívat na domácí zápasy Oldřichovic, takže po ukončení v Třineckém dorostu, mé kroky vedly hned do Oldřichovic.
V klubu působí i tví rodiče a otec je dokonce předsedou oddílu. Bereš klub jako takový rodinný "podnik?"
Určitě to jako rodinný podnik neberu, ale cítím určitou zodpovědnost po herní fotbalové stránce.
Co je tvým civilním zaměstnáním?
Pracuji v Třineckých Železárnách jako dispečer kamionové dopravy.
S jakým umístěním bys byl po sezóně spokojený?
Tým je na tom herně dobře, proto bych byl rád, kdybychom skončili na předních pozicích tabulky. Mým ale dlouhodobějším a tajným snem je postoupit do 1.A třídy.
Otázka na tělo. Jak by ses charakterizoval jako hráč? Kde jsou tvé silné a slabé stránky?
Charakterizoval bych se spíše jako poziční hráč, který má přehled o dění na hřišti, ale občas podniknu i výlety do útoku. Mezi mé slabé stránky patří určitě rychlost a mezi silné stránky bych zařadil technickou práci s míčem.
Oldřichovice mají relativně nové zázemí. Určitě asi nejmodernější budovu v soutěži. Jak vnímáš z pohledu syna rozvoj klubu pod vedením tvého otce? A jsou v plánu i nějaké další zásadní události v klubu?
Celý fotbalový klub je rád, že může trénovat v takovém moderním a novém zázemí. S příchodem mého otce se klub snaží, aby se co nejvíce rozvíjel, a hlavně celé vedení pečuje o všechny své svěřence. Co se týče zásadních událostí v klubu, tak to asi není otázka přímo na mě.
Vstup do sezóny se Oldřichovicím celkem povedl. Kde vidíš největší změnu oproti loňské sezóně, kdy jste měli podzim slabší než jaro?
Největší změnu vidím v příchodu nových hráčů, kteří se velmi dobře adaptovali v týmu a soupeřovým obráncům v útoku dělají pěkný vítr. Rozhodně dělá své i to, že jako tým máme skvělou partu a umíme se během zápasu podpořit.
Další zápas hrajete na půdě Interu. Těm se vstup do sezóny nepovedl a do utkání půjdete jako favorit. Co čekáš od této konfrontace?
Sice se jim vstup do sezóny úplně nepovedl a viděl bych je více nahoře tabulky, nicméně my k zápasu musíme přistoupit zodpovědně a nesmíme nic podcenit. Čekám od toho fyzicky náročný zápasový duel.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.