Burgert: Každý pochopil svoji roli a dobře se doplňujeme. Chceme hrát co nejvýš

Hlasovali jste pro nejlepší hráče šestého kola 1. A třídy. A z vašeho hlasování vzešel vítěz – Filip Burgert. Mladý krajní záložník Železnice, jenž si v utkání na hřišti hradecké Třebše připsal tři gólové asistence a byl důležitým mužem při výhře 4:3. Více v rozhovoru...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak divoké utkání v Třebši hodnotíš? Byla o to větší radost z výhry?
Utkání bylo velmi divácky atraktivní. Padlo dokonce 7 gólů. Začátek utkání se nám nepovedl, ale pak jsme až do 70. minuty byli na hřišti lepším týmem. Hosté nás už pak doháněli a možná, kdyby se hrálo ještě chvíli, výsledek by skončil jinak. Radost z výhry ale byla o to větší, protože vyhrát na hřišti kvalitního soupeře se pokaždé nepovede.
Utkání ti vyšlo na výbornou, připsal sis tři asistence. Můžeš je popsat?
Musím se přiznat, že první asistence vůbec nebyla na Dana Bartáka myšlená (směje se). Nahrával jsem Honzovi Kyprovi, ten se ale vracel z offsidu a zkušeně nehrál balón. Dan to viděl, a svůj nájezd výborně proměnil. Druhá asistence byla nákop, kdy jsem nahrával Kypymu, ten si balón výborně pustil a svým sprintem nedal obránci šanci a svůj průnik proměnil. Třetí asistence, opět na Kypyho, se udála v situaci z brejku dva na dva. Původně jsem chtěl už zakončovat, ale Honza si řekl o balón, výborně si našel prostor a chladnokrevně zakončil.
Jaký pociťuješ zatím rozdíl oproti 1. B třídě?
Určitě velký. Soupeři jsou běhavější, fotbalovější a lepší na balónu. Každý zápas je pro nás bitva a často musíme nepříznivý výsledek dohánět.
Čekal jsi, že bude Železnice v úvodu na špici?
Jsem si jistý, že ani naši nejvěrnější fanoušci aktuální stav tabulky nečekali. Tabulka je ale velmi vyrovnaná, takže jedná výhra nebo prohra vás může výrazně posunout.
Jaké máte letos cíle?
Převážně hrát co nejvýš a nejlépe, co to půjde.
Jsi krajní záložník. Jak by ses jako fotbalista popsal?
Zatím bych se jako fotbalistu ještě nepopisoval (směje se). Jsem vytrvalý a částečně i rychlý, ale pořád je na čem pracovat, převážně si víc dovolit na vápně soupeře.
Překvapilo tě něco na dosavadním průběhu soutěže?
Moc velké překvapení to není, ale jsou zde velmi silné týmy. Každý může vyhrát s každým. Doma se moc ztrácet nebude.
Na co bude Železnice v sezoně sázet? Kde jsou její hlavní zbraně nyní?
Určitě fyzička a bojovnost. Každý taky pochopil svoji roli na hřišti a dobře se doplňujeme. A samozřejmě náš dvanáctý hráč, naši fanoušci.
Může tým hrát o špici tabulky a případně se i rvát o postup?
Pokud se nepodcení žádný zápas a bude se bojovat s velkým nasazením, nevidím důvod proč ne. Samozřejmě za předpokladu, že bude pokračovat vysoká tréninková morálka a vyhnou se nám výrazná zranění.
Co tvoje osobní cíle v letošní sezoně?
Chci podat co nejlepší výkon, ať už v základní sestavě nebo jako střídající hráč z lavičky. A samozřejmě se bavit fotbalem!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.