Jakub Horník: Aktuálně jsem rád, že už alespoň nemusím tahat branky, rozlišováky atd… na to máme mlaďase

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 6. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Jakub Horník, defender Sokola Lhoty. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lhota je známá širokým kádrem, ale možná je to i proto, že je každou chvíli někdo zraněný nebo raději brnká na kytaru. Co ty a zranění, vyhýbají se ti?
Rozhodně je to tak. Na 1.mistrák se vždy sejdeme v hojném počtu a v kabině se pomalu sedí na zemi. Postupem času se ale vlivem dovolených, zranění apod., lepí sestava jak to jen jde, takže se to dost točí. V letošní sezóně už musel nastoupit i náš vedoucí mužstva Pepa Humeník. Co se týče mého zdraví, tak každý rok se něco semele a vždycky jsem minimálně na měsíc mimo a tenhle rok není výjimkou.
Je pravda, že jsi zapomněl, že hraješ i fotbal od té doby, co máš děvče?
Pravda to rozhodně není, trošku to kabina přehání. (směje se) Každopádně teď jsem 3 měsíce dával do kupy po zranění, takže moje docházka není ani zdaleka dobrá.
Podporuje tě partnerka ve fotbale, nebo si na hřiště chodíš odpočinout?
Fajn otázka na to si udělat doma nějaký ty plusový body. (směje se) Ne, ale teď vážně. Přítelkyně je skvělá a podporuje mě až až. Když může, přijede mě podpořit a kouknout na náš “líbivý a kombinační” fotbal. Naštěstí teď vynechala Tachov kvůli počasí a očividně věděla proč, viz. výsledek.
Kluci říkají, že je z tebe teď spíš takovej Jirka Kolbaba. Kde jsi například poslední dobou trajdal?
Trajdal je dost nepřesný slovo. Poslední dobou proběhly nějaké ty dovolené - naposledy to byly Budějky a Krumlov, předtím Italské Dolomity.
Kromě jednoho hostování jsi již 14 let věrný žluto-černým barvám. To jsi zde asi jeden z nejdéle sloužících... Berou tě tak kluci? Jako místního veterána?
To tak rozhodně není, dělají si ze mě možná tak srandu. (směje se) Je ale pravda, že už tady ale nějaký ten pátek jsem a něco jsem u nás na hřišti odehrál. Aktuálně jsem rád, že už alespoň nemusím tahat branky, rozlišováky atd… na to máme mlaďase.
Vybavíš si ještě, jak hřiště a okolí vypadalo před těmi lety a před postupy krajskými soutěžemi?
Pamatuju si to moc dobře. Tenkrát si ten pažit alá Camp Nou v dnešní době ale představit nedokážu. Bylo to spíše takové “jé hele, tráva” a potom zase dlouho nic. Je teda pravda, že to mělo něco do sebe - častěji se třeba chodilo pro míče do okolních zahrad. (směje se)
Nemáš nějakou svou archivní nebo týmovou fotku?
S archivní fotkou je to špatný, nic dohledat se mi nepovedlo.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.