Cením každého dohraného zápasu bez zranění, říká hráč kola Tomáš Tengl

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 4. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tome, na úvod gratuluji k výhře v naší anketě. Proběhly už nějaké gratulace v okolí a od spoluhráčů? Chtěl bys touto cestou někomu poděkovat?
Děkuji za gratulaci. Žádná gratulace v okolí ani od spoluhráčů neproběhla. Rád bych poděkoval Zbyňkovi a jeho fake účtům a v neposlední řadě určitě Filipovi Klímů, který mě přepálil, píše mi každý den jak jsem na tom a určitě hlasoval jak o život, aby mi to zranění vynahradil (smích).
Jsi prvním hráčem vašeho týmu, který tuto anketu ovládl. Už má pokladník pro tebe nachystané finanční ohodnocení?
S Wegym jsem o tom ještě nemluvil, ani se sám neozval. Což je divné. Myslím si ale, že určitě nějakou částku v sazebníku má pro mě připravenou.
O víkendu jste přivítali na svém hřišti tým Bavorovic. Chystali jste se nějak speciálně na soupeře?
Speciálně jsme se nijak nechystali. Jdeme zápas od zápasu. Vyříkali jsme si pár věcí před zápasem ohledně Hodějic. Co by se mělo změnit a podle mě jsme k tomu přistoupili zodpovědně a zaslouženě vyhráli.
Ty jsi se střelecky prosadil hned dvakrát. Popsal bys našim čtenářům, obě tvé branky?
První branka padla po vyhrané hlavičce Wegyho, kterou to prodloužil mezi stopery, přebral jsem si míč, šel sám na pana Sýkoru a obstřelil ho k tyči. Na druhý mi přihrál opět Wegy. Šel jsem sám opět na Vencu, udělal mu kličku, mezitím se vrátil stoper tak jsem to seknul, ten proletěl až za klandr a dával do prázdné. Ještě jsem mohl dát hattrick. Opět jsem šel sám na gólmana, ale tentokrát mě Venca vychytal. Měli jsme spousty šancí a 2:0 je pro Bavorovice ještě milosrdné.
V následujícím kole vás čeká rezerva Čtyř Dvorů, kde to dobře znáš. Na co si dát v zápase nejvíce pozor?
Bude to pro mě speciální zápas. Mám to na hřiště pár kroků. Nikdy jsem na Čtyráku nehrál jako host. Snad trefím do správné kabiny (smích). Mám tam spousty kamarádů a prakticky znám všechny kluky. Doufám, že Kuňák udělá stejnou taktiku jako na jaře v Lipí a kluci mi zase budou přihrávat a povede se podobný výsledek. Na co si dát pozor? Záleží kdo nastoupí. Určitě půjde několik kluků z áčka, tak snad si večer před zápasem dají pár drinků v Maximu, aby jim to neběhalo. My budeme hrát svoji hru a věřím, že pokud tomu dáme všichni maximum, tři body povezeme do Lipíčka.
Jaké byly tvé fotbalové začátky?
Mé fotbalové začátky byli v Dynamu do 15let. Pak jsem se přesunul na Čtyrák, kde jsme hráli pod panem Řehákem ligu žáků a divizi dorostu. Odskočil jsem si ještě na rok zpět do Dynama. Kde jsem si zahrál celostátní ligu dorostu. V 19 letech jsem přestoupil do Čtyráku a zahrál si krajský přebor. Přišlo zranění a dvě plastiky křížového vazu. Čtyři roky bez fotbalu. Pak jsem se šel rozehrát na Borek, kde jsem strávil čtyři roky a oslavil to postupem do OP, když přišla třetí plastika. Pak návrat na Čtyrák. Asi nejlepší moje období pod panem Wohlgemuthem v 1.A třídě. Byl jsem kapitán a dařilo se mi i střelecky. Teď poslední tři roky jsem v Lipí. Takové fotbalové zázemí, fanoušky a vše co se kolem klubu děje a jak se tam žije fotbalem, by mohl závidět kterýkoliv tým v krajském přeboru
Je nějaký fotbalový zážitek, na který nikdy nezapomeneš nebo kterého si ceníš?
Nikdy nezapomenu na první zranění. Bylo to v 19 letech. Přátelské utkání na Složišti. Hráli jsme se Čtyrákem proti dorostu Dynama. Šel jsem do hlavičky s Péťou Zaymlem a při dopadu se mi prolomilo koleno. Tenkrát jsem tam byl na kole. Tak jsem to ještě odšlapal domů. Ráno už jsem nemohl chodit a byla z toho plastika a pár let bez fotbalu. Takže teď si cením každého dohraného zápasu bez zranění.
Máš i jiné koníčky kromě fotbalu?
Samozřejmě, že mám. Kdo mě zná tak ví, že odmala hraju stolní tenis. Hrajeme ho celá rodina. Hrál jsem za Orel, který sídlí v tribuně Dynama o který se zasloužil můj taťka. Když zemřel, tak jsem po něm převzal taktovku v Rakouském týmu Union Pettenbach, kde teď v září začnu už 13. sezonu. Jinak mezi další koníčky patří výlety s Bártíkem a přítelkyní, fitko.
Děkuji za rozhovor!
Také děkuji za rozhovor a ještě bych moc rád tímto poděkoval Fans Lipíčka, kteří jezdí na každé zápasy a neskutečně nás povzbuzují a fandí, i když se nedaří. Pak také své mamince, která je moje největší fanynka. Nechybí skoro na žádném zápase. Děkuji

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.