Línej na tréninku není nikdo, ale pokud se dá leností říct nechození na tréninky a časté zranění či braní psa na veterinu, tak Marek Koranda a Michal Ráb, těm ty tréninkový jednotky chybí, říká hráč 3. kola Miroslav Cigler

Třetí kolo je za námi a my jsme položili pár otázek nejlepšímu hráči. Tím se stal záložník SK Slovan Plzeň 1910, Miroslav Cigler. V kolika letech začínal s fotbalem, jaký má fotbalový vzor nebo kdo je z kabiny Slovanu nejlínější? To vše se dozvíte v rozhovoru. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o nejlepšího hráče 3. kola. Je to pro tebe překvapení?
Bylo mi trošku v kabině nastíněno, že se kluci o něco pokusí, minulý týden jsem tam byl s Pepou Reischigem, teď už ta klec jednoduše spadla na mě.
Minulý týden Pepa Reischig, teď ty. Váš pokladník z vás musí mít radost.
Je to tak. Náš pokladník, prezident, morální podpora a dodavatel různých medikamentů z Číny na uklidnění pro trenéra, Lukáš Mareška, se tetelí blahem. Myslím si, že jeho rodina teď bude mít alespoň týden doma klidného tatínka.
V posledním zápase jste porazili nejtěsnějším rozdílem Zbiroh. Jak se na utkání díváš s odstupem?
Zápasy ve Zbirohu jsou vždy těžké, mně osobně se tam nehraje moc dobře (jsem asi rozmazlenej naším trávníkem a zázemím). Snažili jsme se, co to šlo. Bylo to dost ubojované, z mého pohledu to pro fanoušky nebylo moc koukatelné, naštěstí Dymo proměnil šanci a naše 4členná obrana s gólmanem (Eda, Jahny, Palous a Knír + Fajfka) fungovala na jedničku a brali jsme 3 body.
Kdy jsi začal s fotbalem a kdo tě k němu přivedl?
S fotbalem jsem začal v 7 letech. Tehdy jsem přišel na první trénink v teniskách a myslím, že jestli mě tenkrát někdo viděl, neřekl by si, že budu hrát ještě v 26. (směje se) K fotbalu mě přivedli spolužáci na základce a hlavně můj spoluhráč na lajně - Josef Nosek.
Nastupoval jsi vždy na pozici levého záložníka?
Odmala jsem byl spíš levej nebo pravej obránce, v dorostu stoper, a levého záložníka ze mě udělal až náš největší stratég, kouč Mourinho.
Jak jsi vůbec spokojený ve Slovanu?
Je to něco jako moje druhá rodina. Možná je to taky důvod, proč jsem nikdy nikam nešel a ani mě to nějak nelákalo. Máme skvělou partu a ta se opouští těžko, s největším "tmelem kolektivu" Martinem Vričanem, který rád uspořádá po zápase vyžití v různých hazardních hrách.
Prozradíš nám, kdo ze spoluhráčů je na trénincích nejlínější?
Línej na tréninku není nikdo (asi velkej respekt u trenéra), ale pokud se dá leností říct nechození na tréninky a časté zranění či braní psa na veterinu, tak Marek Koranda a Michal Ráb, těm ty tréninkový jednotky chybí. (směje se)
Co si myslíš, že patří mezi tvé fotbalové přednosti?
Velká přednost se tu objevila a to je dobrá fyzička, kterou jsem nabral během covid pauzy s Ondrou Žákem, jinak jsem dřevák. (směje se) Asi bych potřeboval trošku více sebevědomí, možná si ho půjčím od našeho kapitána Patrika Matuly.
Máš nějaký oblíbený tým nebo fotbalový vzor?
Fotbalový vzor Puyol a Ronaldinho.
Jaké jsou tvé zájmy mimo fotbal?
Nepohrdnu vyjet někam na kolo nebo se někam podívat, trénuju ještě dorost, takže toho času opravdu moc není. Občas se proběhnu. Hodně rád si zahraju karty a nebo deskové hry se spoluhráči Adamem Žákem a Jirkou Komínkem. (směje se) Samozřejmě posezení u dobrého škopku piva v nějaké skvělé putyce, ale to se u nás "čutálistů" už bere jako samozřejmost a asi to úplně do zájmu mimo fotbal nepatří, ale co už.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.