Zbyněk Černý: Trenér hodil pásku do sprchy na zem, mezi kluky, i s mýdlem a ať si ji zvedne, kdo chce být kapitán

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 5. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Zbyněk Černý ze Sokola Lhoty. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zápas v Nýrsku nakonec rozhodla jedna penalta. Byl to od vás dobře takticky zvládnutý zápas?
Myslím, že ano, že to byl od našeho zkušeného trenéra dobrý tah – máme široký kádr, tak trenér nenominoval spoustu hráčů, co běžně hrají (Švehlís, Horda, Šrouby, Záhrob, Bohmak, ...), jelikož nepracovali poctivě na tréninku. Vše vsadil na jednu kartu – útočníka Davida Křížka, který opět prokázal svoji kvalitu, dokázal strhnout celý tým v kvalitní výkon. Toho hráče si musí brzy všimnout i Sparta.
Patříš mezi zkušenější hráče týmu. Je něco, co bys klukům vytkl? Klidně i jmenovitě.
Popravdě mi asi nic nenapadá...raději (směje se). To, že Horda (Jakub Horník) je nově zamilovaný a občas "cíleně" zapomene na fotbal nebo že si David Křížek občas splete hřiště, kde hrajeme, nebo že naše kdysi bývalá opora Böhmák (Lukáš Böhm) po operaci kolene přibral 20kg a nevíme, zda se vůbec vrátí k fotbalu (i když to pravidelně slibuje)...to asi nemá cenu tady sdělovat. Jinak by asi měli všichni víc fandit Spartě (usmívá se).
Jaké to bylo se ve 48 letech vrátit zpět na hřiště? Je pravdou, že mě tento údaj z kabiny překvapil. Že by to s tebou bylo jak s Bony Wilfriedem?
Díky kluci za ten dotaz! Na takové číslo mám ještě 7 let čas, takže jsem ještě mladíček. Dokud mě Šrouby (Jakub Šroubek) nepředběhne na 100 metrů, tak mohu hrát fotbal i nadále.
Aktuálně se ale spíše staráš o trénování, kdy pomáháš hlavnímu kouči. Od té doby, co jsi asistent prý "implementuješ" při rozvičce teorii druhého dechu. Jak si to mám vysvětlit?
To nám vštěpovali do hlavy trenéři v "devadesátkách", že je potřeba se při rozcvičce řádně rozdýchat, roztáhnout plíce, abych mohl při zápase běhat. To bylo ale v době, kdy většina mých současných spoluhráčů nebyla ještě na světě, tak bych chtěl to fotbalové tajemství na ně přenést. Nicméně po tomto dotazu asi přejdeme na teorii třetího dechu (směje se).
Kuba Kohout v minulosti zmínil, že je kapitán na záskok, což okomentoval: "Až se uzdraví Zbyňkovi Černému stařecké praskliny v koleni, pásku mu s radostí vrátím." Měl možnost v Nýrsku, proč tak neučinil?
Trenér hodil pásku do sprchy na zem, mezi kluky, i s mýdlem a ať si ji zvedne, kdo chce být kapitán... Kuba byl odvážnější. Navíc na to má právo, aby ji střežil, protože začíná mít více stařeckých prasklin, než já (směje se)
Celkem rychle se poslední dobou mění módní styly... Nejdříve bez ponožek do bot a vyhrnuté nohavice. Později co nejvyšší a nejbarevnější ponožky a co nejkratší nohavice. Nebo také ledvinka ne kolem pasu, ale přes rameno. Stíháš se v tom orientovat?
Orientaci mám jasnou (přikyvuje s úsměvem). Ale co se týká módy, kvůli tomu vlastně chodím na tréninky a sleduji, co kluci nosí. Především Kohy, Švehlís... A škoda, že už není v týmu Leoš Nejdl, ten je na módu opravdový gurmánek. Jednou jsem se inspiroval i naším trenérem... A pak jsem chodil celý týden v montérkách. Proto to začal náš "vedoucí" Pepa Humeník kontrolovat a raději nám nechává oblečení šít na míru, abychom dobře reprezentovali klub... Když už hrajeme takovou úroveň.
A jsi na případnou další změnu stylu připraven? Třeba zda máš ve skříni z mládí schované legendární zvonáče, nebo třeba krátké džínové kraťasy?
Už skoro ne, kluci to ode mne postupně kupují... Prý se móda vrací.
Koho bys vyzval na souboj břevínek a o co?
Když jsem měl operované koleno a chodil o berlích, tak bych vyzval Davida Křížka... Asi o cokoliv. Teď už ale ne, potřebujeme, aby si věřil.
.....to byl vtip, Davide (dodává se šibalským úsměvem).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.